Inlägg från: sextiotalist |Visa alla inlägg
  • sextiotalist

    Föräldrar till mobbare

    MalinEddie skrev 2011-08-24 16:19:04 följande:
    Barn som mobbar andra mår ju ofta dåligt själva. Jag tror att föräldrarna ofta skuldbelägger sig själva och förnekar det hela för att skydda sig själva. Det är självklart tråkigt eftersom mycket skulle kunna lösas de accepterade det hela.
    En fördom, barn kan mobba utan att må dåligt,

    En mobbing kan börja utan avsikter att mobba. Ett missförstånd, en konflikt som går överstyr.
    Vi hade en sådan incident som mitt barn råkade ut för, han blev utfrusen, det var en ny klass, alla kom från olika håll.
    Jag checkade av med en av föräldrarna som jag fått kontakt med, hon checkade av lite med sitt barn. Då hade en av eleverna sagt något som mitt barn hade gjort och alla betraktade då mitt barn som farligt. Jag frågade mitt barn och nej, det hade han inte gjort, tog kontakt med klassläraren som tog in varje barn var för sig så de fick berätta. Då visade det sig att det var en lögn, det bara blev så, ingen anledning. Nu är dom väldigt nära vänner och blev det väldigt snabbt.
    Detta hade kunnat utvecklats sig till en mobbingsituation, men vi (föräldrar och lärare) lyckades hindra det i tidigt stadie.
    När jag pratar med kompisar och lärare så är det ett väldigt vanligt sätt hur mobbing uppkommer. Små saker, som man överlåter åt barnen att reda ut, men de fixar det inte själva, och då blir det värre.

    Sedan finns det givetvis barn som mår dåligt och är utåtagerande. Sedan finns det dom som får "kickar" av att ha makt (även barn), men de tror jag knappast mår dåligt.
Svar på tråden Föräldrar till mobbare