Inlägg från: fabbemam |Visa alla inlägg
  • fabbemam

    Biobarn och nu BB

    Hej
    Vår utredare ville prata med vår Bio son redan i medgivande utredningen, han var då 7 år. Det kändes väldigt tidigt och flummigt att prata med honom om att vi ska försöka att få adoptera ett syskon till dig men vi vet inte än om vi får eller när det blir...

    I efter hand var det tur att vi gjorde så för vi fick BB redan tre veckor efter medgivandet så han han förbereda sig lite innan dess för vi valde att berätta för honom först av alla, dvs direkt samma kväll. Han sa inte så mycket, men vi kunde se att han blev glad och han började direkt fråga om hans namn och vad han skulle heta.

    Sen ju mer det närmade sig resan ju jobbigare tyckte han att det var och tillslut så var det bara Kinesiskamuren han valde att prata om, det var för att se den som han skulle åka till Kina att få en lille bror var liksom ett nödvändigt ont för att få åka till Kina o se muren...

    Kanske lite liknande hans kusin som skulle få biologiskt syskon och talade om för alla att mamman hade en CYKEL i magen inte en bror eller syster!

    Tänk på att inga barn kan välja om eller när de ska få syskon det är ju alltid föräldrarnas beslut och i slutänden brukar det gå bra oavsett om de hellre åker till Kinesiska muren, väljer namnet Bajs eller önskar sig en cykel istället. Kanske ska ni förbereda utredaren på barnets första reaktion så denne är lite beredd och går varligt fram?

Svar på tråden Biobarn och nu BB