Inlägg från: Eldig72 |Visa alla inlägg
  • Eldig72

    Hur länge gjorde det ont att amma?

    Har inte läst vad andra svarat men jag kan säga att jag hade ont i 3 månader och det berodde på svamp även om läkaren på BVC påstod att det inte "såg ut så". Svampen på mamman syns ju oftast inte eftersom bäbisen suger hela tiden,

    Jag försökte att få svar från andra hur länge de hade ont och som förstföderska så vet man ju inte HUR mycket det ska kännas. Jag kan säga att efter en kur som vi till slut fick utskriven (tabletter som jag åt) så gick det över och då gjorde det nästan inte ont ALLS. Som min barnmorska sa innan vi gick hem från BB var att det till och med är skönt att amma, det förstod jag aldrig den första tiden men nu har jag kunnat känna det även om det inte är så ofta (han suger ganska intensivt). Självklart gör det ont innan man är "härdad" men det bör inte ta så lång tid.

    Nu kan jag tillägga att min son hade mycket svamp i munnen vilket ditt barn kanske inte har. PM´a mig gärna om du har frågor för jag vet hur olidligt det kan vara! Jag kunde inte heller ta på bröstvårtorna och det gjorde ont när jag duschade. GAH!

  • Eldig72
    Sereena skrev 2011-09-19 18:38:12 följande:
    Ser man tydligt om bebisen har svamp i munnen? Är det samma sak som det som kallas torsk?
    Jag frågade min BVC-sköterska om detta, men hon tyckte att det såg ok ut i bebisens mun...
    Blev lite osäker nu när jag läste det du skrev, för jag har också ganska ont i bröstvårtorna när jag duschar osv... (amningen börjar kännas ok nu dock, bebis är två veckor och såren på bröstvårtorna har läkt)
    Ja det är samma som torsk och man ser tydligt en vit beläggning på tungan. I vårt fall så hade han även på insidan av kinderna också. Från början trodde jag bara att det var beläggning efter mjölken men jag insåg att det inte försvann. Ofta så säger de att det hjälper att få bort svamp/torsk med att dutta med vichyvatten men det hjälpte inte i vårt fall.

    Vi smittade varandra så när han fick bort det så blev han väl smittad i och med att jag bar på det. Eftersom jag inte blev "trodd" på bvc att jag skulle vara smittad så slutade det med att jag grät på kvällarna eftersom vi inte kom till rätta med det och jag ringde till slut en kvinna från amningshjälpen och eftersom hon var av samma åsikt som jag så kunde jag stå på mig på bvc och fick hjälp.

    I ditt fall så är det säkert så att bröstvårtorna fortfarande är känsliga eftersom det bara gått två veckor och sköterskan borde med största sannolikhet se om ditt barn har svamp eller inte. I vårt fall så såg de klart och tydligt att vår kille hade svamp.
Svar på tråden Hur länge gjorde det ont att amma?