• Anonym (Besvi­ken)
    Äldre 1 Sep 13:38
    182558 visningar
    1226 svar
    1226
    182558

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Jag är så jävla arg. Har just kommit hem från utvecklingsamtal på dagis. När vi kom dit så var det en sköterska fr BVC där också och de påstog att vi inte tog hand om våran dotter och att de tycker att hon är för tjock. Får de bara tvinga oss att bara sitta där och höra på allt skitprat de säger utan att vi kunde ha sagt att vi inte vill träffa dem?

    Sköterskan på BVC har pratat om det där förut och vi har sagt att det inte är något problem men nu är dagsi på nåt jävla sätt inblandat också.

    Får de göra såhär utan att vi ville det? Är det inte vi som bestämmer om vilka som ska disskutera vår dotter?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-01 16:05
    Jag läser allt ni skriver och jag hinner inte med att svara men jag ska fortsätta läsa senare ikväll. Jag ska prata med min sambo också och visa vad ni skriver , att ni alla tycker att hon är överviktig på riktigt och inte bara rund som vi tycker. Kanske har vi valt att inte vilja se men när så många säger att vi gör fel känns det konstigt. Jag skriver mer senare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-04 18:26
    Jag vill bara säga att jag har läst tråden flera gånger. Blädrat framochtillbaka och läst, och gråtit.
    Ja, jag förstår att vi har blundat för att vår tjej är för stor. Vi vet att vi har problem jag och sambon, men vi har inte velat se att dottern redan har samma problem också.

    I morgon bitti ska jag ringa till BVC och prata med sköterskan och säga att vi vill ha hjälp, för vår skull och för dotterns skull.
    Jag vet inte vad man kan få för hjälp men jag hoppas att vi iallafall kan få hjälp så att vi kan vända situationen vi är i.
    Det sista vi vill är ju att dottern ska må dåligt för att vi inte ville se vad som var rätt.

  • Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte
  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 13:49
    #3
    Anonym skrev 2011-09-01 13:42:34 följande:
    Nej det är inte bara ni som bestämmer. Om dagis nu har varit oroliga så har de skyldighet att ta saken vidare med BVC eller/och soc. Men handlar det "bara" om er dotters vikt eller oroad de sig för annat också? Skulle göda henne eller vadå?
    Ja, de handlar bara om vikten  och det är ju skitlöjligt att de ska bestämma om hon är överviktig eller inte. Det är väl isf vårat problem.
  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 13:51
    #5
    Altruism skrev 2011-09-01 13:42:43 följande:
    Det beror på vilket sätt ni inte tar hand om er dotter och HUR tjock hon är. Är det verkligen så att ni inte sköter er dotter och hon far illa anser jag att det är deras förbannade skyldighet att göra ALLT som står i deras makt för att ändra ert beteende. Dagis har också anmälningsplikt när barn far illa och borde kontakta soc. Därmed inte sagt att jag anser att de borde skött det bakom er rygg utan ni borde självklart blivit informerade om att BVC skulle närvara...
    Amen det är väl klart att vi tar hand om vårat barn!!!! Och de sa till förut att de ville att BVC skulle va med på vårat möte men vi sa att vi inte ville det då för vi tycket inte att det skulle behövas. Varför liksom???? Å när vi kommer dit så är de där iaf, fast vi sa nej.
  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 13:53
    #9
    Altruism skrev 2011-09-01 13:50:52 följande:
    Det beror på anser jag. Ska ungen väga 13 kg och väger typ det dubbla så gör ni ju något åt helvete fel! Är det snarare så att hon är lite rultig så håller jag med dig!
    Nä, hon är inte dubbelt så tjock som hon skulle vara. Fast edt lät som att de nästan tyckte det, och det är konstigt tycker jag att de tycker det är fel att barn vill äta och tycker om mat. Ska man inte låta henne äta då så att hon är hungrig ist???? Är man bra förälder då????
  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 13:54
    #11
    Altruism skrev 2011-09-01 13:52:40 följande:
    Varför vill ni inte att dom ska vara med? Är väl kanon med lite tips och råd om det nu är saker som inte fungerar...
    Det var du som skrev i ts att de inte ansåg att ni tog hand om er dotter som ni ska...
    Ja, det var det dom menade. Att vi inte tog hand om henne och att hon var tjock därför.
  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 13:58
    #17
    detErki skrev 2011-09-01 13:55:27 följande:
    För att göra det lättare för oss att hålla med dig skulle du kunna skriva ut dotterns ålder, längd o vikt så vi förstår att det inte är något för dom att bekymra sig för utan att de ska lita på att ni klarar av det!
    Hon hade fyraårskoll förra månaden och då var hon 105 cm och vägde 31 kilo. Hon är lite rund på magen men det är ju bara för att hon äter mat och tycker om det.  Skulle ni säga att era barn inte fick bli mätta kanske????
  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 14:03
    #29
    Altruism skrev 2011-09-01 14:01:11 följande:
    Ts- din dotter är väldigt, väldigt mycket överviktig. Långt över det normala! Min dotter är 120 cm och väger 19 kg och följer viktkurvan (ligger normalt men det undre sträcket)- jag tycker det är helt rätt att koppla in BVC innan det går helt åt pipsvängen med hennes vikt!
    Nä du, hon är inte alls väldigt väldigt överviktig. Hon är rund om magen men det är det ju många andra barn som är också.
  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 14:05
    #37

    Så när era barn säger att de är hungriga så säger ni att nej du får inte äta. Vänta och var hungrig ist. Gör ni så? Och fikar ni inte hemma kanske? Ska inte barnen också få fika då?


     

  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 14:08
    #43

    Så alla här tycker det är helt rätt att tvinga på oss ett möte som vi sa att vi inte ville ha. Att vi ska sitta och lyssa på när de säger att vi inte tar hand om vårat barn. Är det rätt??? 
    Jag trodde man själv fick bestämma om sin familj, och det är ju liksom inte så att vi misshandlar henne. Då måste man ju lägga sig i, men det gör vi ju inte. Jag tycker verkligen att det var helt fel och vill inte att andra ska disskutera om dottern såhär.

  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 14:34
    #80

    Hon äter inte konstigt. Vi äter ingen frukost hemma men hon får välling och macka innan dagis och sen äter hon riktig frukost på dagis med de andra barnen. En frukt på förmiddan och sen lunch på dagis och mellis på dagis. När vi kommer hem så fikar vi lite innan pappan kommer hem och då äter vi vanlig middag.
    Sen innan hon lägger sig så får hon macka och kräm eller flingor och fil och macka.
    Ungefär så äter vi varje dag.

  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 14:48
    cloudberry79 skrev 2011-09-01 14:40:50 följande:
    Lite handfasta råd då:

    Antingen välling ELLER macka. Det är en riktig kolhydratbomb att trycka i sig innan frukosten. Kanske hon kan klara sig med ett glas mjölk och en liten smörgås om hon är jättehungrig? På förskolan kan man också begränsa henne och säga att hon bara får en smörgås till frukost, eller bara en portion gröt.

    Ni behöver ju inte fika innan pappan kommer hem, om hon är jättehungrig, ge lite frukt, typ en halv banan, ett halvt äpple eller några vindruvor. Typ. Tänk på vad ni äter till middag och dra ner på pasta, stekt potatis etc.

    Till kvällsfika samma som tidiga frukosten, alltså typ ett glas mjölk och en liten smörgås. Alternativt fil och flingor, men alltså inte både flingor och bröd. Kräm är bara socker så det är nog rätt bra att helt plocka bort...
    Fast hon skulle ju alldrig bli mätt på så lite. På dagis kan hon äta två mackor till frukost och mellis sen säger de att hon inte får mer. Inte så konstigt att hon är jättehungrig när hon kommer hem sen och att vi måste fika då. Samma till lunchen på dagis så får hon för lite mat.  Alla barn äter ju inte lika mycket men på dagis så bestämmer de hur mycket de ska ge barnen och de som behöver mer får inte det.
    Det är fel tycker jag.
    Hemma dricker hon mjölk till maten och på dagis vatten eller mjölk. Bara på helgerna dricker vi läsk eller om vi är på fest eller äter ute på Mcdonals eller så.
    Vi äter inte så jättemycket grönsaker för vi tycker inte om det och då är det svårt att ge dottern det men vi brukar ge gurka och coktiltomater, och så frukt då.
  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 1 Sep 15:35
    Anonym (hej) skrev 2011-09-01 15:24:38 följande:
    TS: Får jag snällt fråga dig vad du och din man/sambo väger?
    Ja, vi är överviktiga och det var väl det svaret du ville ha. Jag är 160 lång och väger 116 kilo och min man är 185 lång och väger 135 kilo. Ja jag vet att  det är fel och jag vet att vi måste göra nåt åt det men jag tycker inte att min dotter är så tjock som ni säger.
  • Anonym (Besvi­ken) Trådstartaren
    Äldre 4 Sep 18:26

    Jag har skrivit uppdatering i TS.

Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte