• Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 13:42
    181528 visningar
    1226 svar
    1226
    181528

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Det beror på vilket sätt ni inte tar hand om er dotter och HUR tjock hon är. Är det verkligen så att ni inte sköter er dotter och hon far illa anser jag att det är deras förbannade skyldighet att göra ALLT som står i deras makt för att ändra ert beteende. Dagis har också anmälningsplikt när barn far illa och borde kontakta soc. Därmed inte sagt att jag anser att de borde skött det bakom er rygg utan ni borde självklart blivit informerade om att BVC skulle närvara...

  • Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 13:50
    #4

    Det beror på anser jag. Ska ungen väga 13 kg och väger typ det dubbla så gör ni ju något åt helvete fel! Är det snarare så att hon är lite rultig så håller jag med dig!

  • Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 13:52
    #7

    Varför vill ni inte att dom ska vara med? Är väl kanon med lite tips och råd om det nu är saker som inte fungerar...
    Det var du som skrev i ts att de inte ansåg att ni tog hand om er dotter som ni ska...

  • Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 13:56
    #13

    Men barnet får väl äta nyttigare då! Man kan gå igenom livet mätt och glad utan att vara fet! Är ni själva också överviktiga?

  • Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 13:57
    #15

    Det är otroligt ovanligt att dagis kontaktar BVC pga för smala eller tjocka barn- då är det något som är utöver det normala liksom!

  • Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 13:58
    #18

    Mina barn har motsatt problem och jag tackar för att BVC och (numera) skolsköterskan vill hjälpa till och utreda eventuella fel och brister. Man vill väl att ens barn ska må så bra som möjligt?

  • Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 14:01
    #21

    Ts- din dotter är väldigt, väldigt mycket överviktig. Långt över det normala! Min dotter är 120 cm och väger 19 kg och följer viktkurvan (ligger normalt men det undre sträcket)- jag tycker det är helt rätt att koppla in BVC innan det går helt åt pipsvängen med hennes vikt!

  • Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 14:04
    #32

    Ts- din dotter är fet. Jättefet. Ta in det nu och hjälp din dotter istället!!!

  • Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 14:07
    #42

    Mina barn behöver aldrig vara hungriga men för det första så behöver man inte vara smart för att förstå att efter två stora portioner så handlar det inte längre om hunger utan om något annat. Barn kan också tröstäta och ha ätstörningar! Och sluta köpa hem fika då! Ge popcorn istället för chips, ta bort all saft och läsk och köp lättare alternativ av mjölkprodukter. Gör något!

  • Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 14:11
    #52

    Ja, TS, det ÄR rätt att tvinga på er ett möte. Ja, ert barn är för tjock. Ja, ni tar inte hand om henne riktigt. Du stoppar ju huvudet i sanden här! Jag vet inget barn under skolålder som väger så mycket!

  • Altrui­sm
    Äldre 1 Sep 14:43
    #96

    Min fyraåring äter inget innan frukosten på dagis- gör era barn det? Brukar man göra så?

Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte