• Anonym (Besviken)

    Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte

    Jag är så jävla arg. Har just kommit hem från utvecklingsamtal på dagis. När vi kom dit så var det en sköterska fr BVC där också och de påstog att vi inte tog hand om våran dotter och att de tycker att hon är för tjock. Får de bara tvinga oss att bara sitta där och höra på allt skitprat de säger utan att vi kunde ha sagt att vi inte vill träffa dem?

    Sköterskan på BVC har pratat om det där förut och vi har sagt att det inte är något problem men nu är dagsi på nåt jävla sätt inblandat också.

    Får de göra såhär utan att vi ville det? Är det inte vi som bestämmer om vilka som ska disskutera vår dotter?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-01 16:05
    Jag läser allt ni skriver och jag hinner inte med att svara men jag ska fortsätta läsa senare ikväll. Jag ska prata med min sambo också och visa vad ni skriver , att ni alla tycker att hon är överviktig på riktigt och inte bara rund som vi tycker. Kanske har vi valt att inte vilja se men när så många säger att vi gör fel känns det konstigt. Jag skriver mer senare.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-09-04 18:26
    Jag vill bara säga att jag har läst tråden flera gånger. Blädrat framochtillbaka och läst, och gråtit.
    Ja, jag förstår att vi har blundat för att vår tjej är för stor. Vi vet att vi har problem jag och sambon, men vi har inte velat se att dottern redan har samma problem också.

    I morgon bitti ska jag ringa till BVC och prata med sköterskan och säga att vi vill ha hjälp, för vår skull och för dotterns skull.
    Jag vet inte vad man kan få för hjälp men jag hoppas att vi iallafall kan få hjälp så att vi kan vända situationen vi är i.
    Det sista vi vill är ju att dottern ska må dåligt för att vi inte ville se vad som var rätt.

  • Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte
  • SunnyBunny

    Hur kränkt jag än skulle känna mig för stunden, skulle jag med tiden förstå att dem vill bara min dotters bästa!

  • Anonym (oj oj)
    Altruism skrev 2011-09-01 14:43:08 följande:
    Min fyraåring äter inget innan frukosten på dagis- gör era barn det? Brukar man göra så?
    Vår dotter går till dagis på fastande mage. 
  • Anonym
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:08:37 följande:
    Så alla här tycker det är helt rätt att tvinga på oss ett möte som vi sa att vi inte ville ha. Att vi ska sitta och lyssa på när de säger att vi inte tar hand om vårat barn. Är det rätt??? 
    Jag trodde man själv fick bestämma om sin familj, och det är ju liksom inte så att vi misshandlar henne. Då måste man ju lägga sig i, men det gör vi ju inte. Jag tycker verkligen att det var helt fel och vill inte att andra ska disskutera om dottern såhär.
    TS, du utsätter din dotter för allvarliga hälsorisker om du låter henne bli kraftigt överviktig redan i tidig ålder. Jag förstår att dagis och BVC reagerar.
  • haannab
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 14:34:15 följande:
    Hon äter inte konstigt. Vi äter ingen frukost hemma men hon får välling och macka innan dagis och sen äter hon riktig frukost på dagis med de andra barnen. En frukt på förmiddan och sen lunch på dagis och mellis på dagis. När vi kommer hem så fikar vi lite innan pappan kommer hem och då äter vi vanlig middag.
    Sen innan hon lägger sig så får hon macka och kräm eller flingor och fil och macka.
    Ungefär så äter vi varje dag.
    Istället för fika kanske man kan ta en frukt eller hoppa fika helt? Innan man lägger sig ska man inte äta kräm och macka. Kräm skulle jag skippa helt, det är fullt med socker.

    Kan det inte vara bra att träffa BVC och gå igenom kost och motion och få lite pepp att ändra det som kanske är mindre bra i er livsstil?
  • cloudberry79
    Altruism skrev 2011-09-01 14:43:08 följande:
    Min fyraåring äter inget innan frukosten på dagis- gör era barn det? Brukar man göra så?
    Min lätt underviktige son äter frukost hemma och på förskolan. Eftersom vi åker till förskolan vid sju och frukosten där serveras halv nio så är det för länge att vara helt utan mat (vi stiger upp klockan kvart i sex). Hemma äter han en liten smörgås (ofta en halv knäckemacka) med lite skinka på och ett glas mjölk eller juice, sedan äter han lite gröt på förskolan, men vi snackar små mängder här, typ två matskedar gröt på sin höjd och lite fruktbitar, sedan håller han till lunch.
    If you love me - please don't feed me!
  • Jojile
    Altruism skrev 2011-09-01 14:43:08 följande:
    Min fyraåring äter inget innan frukosten på dagis- gör era barn det? Brukar man göra så?
    Min grabb har gjort det varje morgon sen han var runt 3 år tills alldeles nyligen, men jag har TS motsatta problem, så om han äter frukost två gånger gör det inet så mkt =)

    Däremot var det mer ett knep att få mornarna att flyta på hemma, då han började på dagis 6.30. Fick han knapra på en macka fick han upp både sockernivå och energi och det blevi nte så mkt gnäll! :)
  • Lavish

    Jag tycker nog att er dotters hälsa är viktigare än ert önskemål att slippa diskutera ert föräldraskap så ja, jag tycker de har all rätt att göra så. Och att det känns seriöst oroande att du tar deras oro om din dotter på det här sättet.

  • Anonym (bra m koll)
    Altruism skrev 2011-09-01 14:43:08 följande:
    Min fyraåring äter inget innan frukosten på dagis- gör era barn det? Brukar man göra så?
    Vårt barn gjorde det, när han vaknade vid halv sex på morgonen. Han åt välling. Senare byttes vällingen mot ett glas mjölk och en banan. Frukost serverades kl 8 på dagis. Numera sover han längre och då blir det bara dagisfrukost.
  • Anonym (fd tjock unge)
    Anonym (Besviken) skrev 2011-09-01 13:58:50 följande:
    Hon hade fyraårskoll förra månaden och då var hon 105 cm och vägde 31 kilo. Hon är lite rund på magen men det är ju bara för att hon äter mat och tycker om det.  Skulle ni säga att era barn inte fick bli mätta kanske????
    jag vill inte vara elak.. men..det är på tok för mycket att väga när man bara är 4 år och 105 cm lång..
    Det finns så många följd sjukdomar pga fetma, det är dom ni ska oroa er för..
    Sen kan jag tycka att bvc och dagis inte skötte detta så smidigt.....
    Frukt och grönt istället för godis, kakor, glass...man blir i regel inte överviktig av mat...
    Inte om man äter rimliga mängder.
  • Anonym

    Kan ju faktist vara så att hon har en sjukdom eller nått, så var glada att ni får hjälp jag menar min dotter vägde 30 kg vid 9 års ålder och då var hon inte super tunn!!!

    Kvällsmackan, tror jag helt ärligt inte är problemet det får båda mina barn o ingen av dem är överviktiga...beror kanske snarare på hur mkt den här 4 åring rör på sig, gör hon av med så mkt? Som hon stoppar i sig?   

Svar på tråden Dagis o BVC gick bakom ryggen på oss och tvingade på oss ett möte