• Anonym (Intre­sserad­)
    Äldre 18 Oct 13:27
    119840 visningar
    126 svar
    126
    119840

    Hur mycket arvode har ni`?

    Får man barnbidrag för placerade barn också? Det var inte den frågan jag skulle ställa egentligen men såg att någon skrivit att det var inkl barnbidrag och då blev jag bara nyfiken. Trodde inte man fick det. Så den frågan var bara en parentes. Här kommer mina riktiga frågor :)

    Funkar det att ha egna barn hemma med placerade barn. Vi är ett gift par med tre egna barn, äldsta är 7 år och yngsta 2 år. Vi är inte redo ännu men vi båda älskar barn och vi skulle verkligen vilja bli familjehem om något år för vi känner som ni att det behövs trygga bra familjehem. Undrar bara hur stora barnen måste bli?

    Vi skulle helst vilja ha ett sådant litet barn som möjligt som placering för att få vara med från början och för att våra egna barn skall få vara med från början och vara delaktiga. Tänker vi helt galet tycker ni? 

  • Anonym (Intre­sserad­)
    Äldre 18 Oct 13:45
    #26

    Visst är det väl så, men det måste stämma in i vår familj också annars blir det inget bra alls. Arbetar som lärare och har sett många placeringars om inte funkar, inte för att famliljen som tar emot är dålig utan för att det inte blev någon bra matchning. Det är viktigt att veta vad som passar in i sin familj för att det skall bli på bästa sätt tror jag. Tänk att det ofta är så hård ton i de flesta familjehemstrådar... När någon frågar om något så blir den nästan alltid påhoppad eller bemött med en atittyd som säger att personen i fråga är korkad och egoistisk men att den som svarar minsann är så bra och har koll på allt. Det är ganska skrämmande tycker jag. 

    Ja ja tack för din syn på saken. 

Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?