Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?
 • Anonym (F.d. familj­ehem)
  Sön 20 okt 2013 14:14
  105027 visningar
  126 svar
  Inlägg från Anonym (F.d. familjehem) Visa alla inlägg
  126
  105027

  Hur mycket arvode har ni`?

  Anonym (Fosterhem) skrev 2013-10-20 12:33:32 följande:
  Jaha? Alla människor har utgifter, och de flesta får 1.100:- (eller vad barnbidraget nu är på) och klarar sig alldeles utmärkt. Och väljer man att inte jobba är det en smäll man får ta.

  Du pratar sk*t, Nöjd. Ville du verkligen hjälpa skulle du naturligtvis göra det utan en massa arvoden (som ju är rent bisarrt höga, 22000 per barn och månad?! Vilket barn kostar så mycket? Varför är inte barnbidragen på den nivån om det är så dyrt att ha barn?), Men det är inte det du vill.

  Men du? Om nu familjehemmet enbart fick barnbidraget så skulle inte någon kunna vara hemma med barnet. Ett familjehem som har en placering som kräver att man inte arbetar har ju liksom tappat en lön. Och utan lön kan man inte leva. tyvärr. Sen går lönerna att diskutera, så är det alltid.
 • Anonym (F.d. familj­ehem)
  Sön 20 okt 2013 15:49
  #58
  Anonym (Fosterhem) skrev 2013-10-20 15:34:15 följande:
  Som sagt, det är väl smällar man får ta. Vill man nu så gärna hjälpa barn går man ju det just av sitt hjärtas godhet, inte för att få ersättning.

  Ja, man ska absolut diskutera de här sjuka ersättningarna. Det vore en rejäl självsanering av branschen om de togs bort helt, då skulle bara de som verkligen vill hjälpa barn finnas kvar - det vill säga inga.

  Så varför fortsatte ni inte göra det utan ersättning? Varför sade ni inte att "Nej, vi vill hjälpa den här bebisen, vi vill inte ha några pengar?"

  Jag frågar igen, hur kan en bebis kosta så fruktansvärt mycket?

  Men det är väl klart att de allra flesta vill ta hand om barnen och att det är pudelns kärna??? Vad tror du familjehem består av - monster??? Men om jag skulle sluta arbeta i två år för att ta hand om en tonåring så måste jag väl få ersättning för min förlorade arbetsförtjänst? Jag måste ju kunna betala mina räkningar oavsett om jag har ett arbete eller om jag arbetar som familjehem?
Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...