• Anonym (Kaffedraken)

    Hur mycket arvode har ni`?

    Anonym (Fosterhem) skrev 2013-10-20 18:04:41 följande:
    Varför skulle man behöva sluta arbeta i två år för att ta ta hand om en tonåring? Han/hon går väl i skolan?

    Och ja, många (kanske inte de flesta) är just monster. Fast det får man veta först 20 år senare, när barnen blivit vuxna och berättar om det. Och vad händer då? En blomma för ert lidande, varsågod.

    Nej, det är en skitig bransch och den behöver en rejäl sanering. En början är att dra in alla "ersättningar" och "arvoden".
    Men du. Om du inte ens vet/förstår/kan föreställa dig/tagit reda på så mycket som att en del tonåringar som blir LVUade måste ha massor av tillsyn, då kanske du ska avstå från att driva teser om att fosterföräldrarna lika gärna kan jobba?
    Ta reda på behovet först, återkom med en lösning sen! Inte tvärtom.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Fosterhem) skrev 2013-10-20 19:39:04 följande:
    Lösningen på att det finns olämpliga fosterhem som bara tar emot barn för pengar är ju självklar - inga stora ersättningar och arvoden så sanerar branschen sig själv.

    Tar man emot tonåringar som behöver tillsyn dygnet runt gör man det valet - och väljer själv att inte kunna jobba. Enkelt.

    Ja, utom för de giriga fosterhemmen förstås. De vill naturligtvis ha så mycket sköna kulor som möjligt. Men som sagt, det är ett problem som man enkelt löser.
    Så om man behöver en inkomst för att kunna betala räkningar är man girig?
    Det betyder att bara rika är icke-giriga och kan ta emot fosterbarn. Tror du det finns tillräckligt många rika som vill ha fosterbarn som det finns barn som behöver alternativa boenden?
  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Fosterhem) skrev 2013-10-20 22:22:09 följande:
    Ja, här har vi ju en sak jag tycker ska vara ett krav när man blir fosterhem; det ska finnas en i familjen som jobbar så man kan betala räkningar o dyl. Då kan en vara hemma om det nu är nödvändigt (vilket jag faktiskt vet att det är ibland - det är ju traumatiserande för barn att slitas från sina föräldrar så klart).

    Det är inte så många barn som verkligen är i behov av fosterhem som soc låter påskina - finns det inte så många fosterhem kanske man fattar det rätta beslutet och låter barnen bo hemma i stället.

    OBS! Vid svår vanvård och misshandel är omhändertaganden naturligtvis rätt, men med en sanering i branschen kommer det finnas hem till de som verkligen är i behov av det. Det finns ju folk som struntar i pengar och tar hand om barn av den rätta orsaken - att de verkligen vill. Men jag förstår att det är svårt att förstå för giriga människor som hävdar att en bebis äter och skiter för 4000:- i månaden...
    Det kräver fortfarande en ganska hög lön om man ska kunna försörja en hel familj på en lön, så alltså menar du att man ska vara högavlönad?

    Hur många fosterhem behövs då? Cirka? Och hur räkna ut den siffran?

    Och är det antalet fosterhem som ska bestämma om barn ska placeras eller inte?
Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?