• TaSe

    Hur mycket arvode har ni`?

    Jag jobbar på ett boende för barn och ungdomar med problematik. Undra om vi också bör jobba gratis då? Och bara nöja oss med det ädla i att uppfostra barn vars föräldrar inte klarar av det?

  • TaSe

    Fast "mina" ungar på jobbet är ju just det. Barn som inte kan bo hemma. Barn som har föräldrar som inte klarar av att fostra och ge kärlek. Vi på boendet är deras familj. Många är placerade enligt SoL och har knappt umgänge med sina biologiska föräldrar.
    Varför ska jag få betalt för att fostra dessa när familjehemmen, som gör exakt samma sak, inte bör få betalt för sitt arbete?
    Varför ska ett dygnet runt jobb, som ofta sträcker sig över flera år, göras gratis? Vad är det för märklig värld du lever i?

  • TaSe

    Jag är uppvuxen i en familj som alltid varit familjehem och/eller jourhem. Över 50 barn har vandrat in och ut genom våra dörrar genom åren och faktum är att mina föräldrar (numera pensionärer) har kontakt med de allra flesta fortfarande. De får julkort och påhälsningar hemma, de får telefonsamtal, vänner på fb och varma kramar. Allt detta av barn som soc har "stulit". Min fostersyster som var uppväxtplacerad hos oss bodde hemma tills hon var 23 år. När hon flyttade fick hon en nätt slant sparad eftersom hon i alla år fått en barnpension utbetald som aldrig rördes. Hon firar fortfarande alla kalas, jular osv med oss i familjen. Jag tror knappast att vi är (eller mina föräldrar, rättare sagt) unika som familjehem. De allra flesta gör detta för att hjälpa. Inte för att tjäna massa pengar.

Svar på tråden Hur mycket arvode har ni`?