Inlägg från: gaolin |Visa alla inlägg
  • gaolin

    Hon följer efter mig inomhus!

    Utöver att du blir irriterad på det "eviga tassandet" finns det något annat problem med att hunden följer dig inomhus? Det kan ju vara så enkelt att hon endast vill vara nära och behöver vara nära. Jag har haft valpar som när de varit runt ett år, i spökåldern, liksom fallit tillbaka lite i grundtryggheten och då behövt lite mer uppmärksamhet och tydlighet och närhet innan de återigen verkar ha mognat ett par steg. För mig och mina hundar så har det gett med sig med tid och sedan har de varit väldigt trygga hundar som väldigt sällan tassat efter.

    TS, din hund är inte särskilt gammal - hon ska utvecklas mycket mer, ge henne tid och uppmärksamhet, fostran och så vidare men ha också lite is i magen. Om hon är i spökåldern så formar du henne oerhört lätt även om du kanske inte inser det själv just nu.

    (Med spökåldern så menar jag när hunden huxflux verkar upptäcka saker som den tidigare sett i sin närhet men först nu börjar reagera på. En av mina hundar fick till exempel för sig att en väldigt ordinär gatuskylt som vi ofta passerade på våra promenader helt plötsligt var någonting som hon behövde skydda mig ifrån. Väldigt fånigt, och det gick snabbt över. Spökåldern verkar kunna ta sig väldigt olika uttryck.)

Svar på tråden Hon följer efter mig inomhus!