• Anonym (blomman)

    När får man kalla sig änglaförälder

    Är det när man fått ett missfall (oassett vecka) eller är det när man gått förbi vecka 12 eller är det först när man får föda fram sitt döda barn
    eller bara när det föds levande och dör sedan av någon anledning......

  • Svar på tråden När får man kalla sig änglaförälder
  • apanssonsmamma

    Det kallar man sig när man vill tycker jag.
    Vissa ser på missfall som "bara" ett missfall, andra som att man förlorat ett barn.
    Jag förstår dom som ser det som ett barn, även om det fysiskt kanske inte är så mycket till barn så är det alla drömmar och allt runt som raserar.

    Kram

  • Anonym (A)

    Min personliga åsikt är nog när man fått föda fram sitt barn.
    Har inget emot vad andra tycker pch ser sig som.
    Men jag hade nog sett mig som Änglamamma först efter vecka 22.   

  • Anonym

    Jag tycker nog när man kommit förbi abortgränsen. Det är också då det räknas som ett barn i lagens mening. Men du får givetvis kalla dig vad du vill.

  • Anonym

    Om man känner sig som en änglaförälder så tycker jag att man ska få kalla sig det!!!!

  • Cinza

    Detta är en fråga som kommer upp lite då och då. Det finns ingen klar definition av vad en änglaförälder är så ingen kan säga när man får och inte får kalla sig änglaförälder. Om jag hade fått bestämma hade änglaförälder betytt att man faktiskt har förlorat ett barn och inget annat.

  • mia83

    Tycker också man kallar sig det när man vill, precis som flera sagt. Oavsett vilket så är det ju ett efterlängtat barn ni förlorat, som ni älskade, och det är en sorg oavsett i vilket skede det är. Sedan känns det kanske som en större förlust om barnet var långt gånget eller redan fött..

  • ramsylina

    All sorg ser ju olika ut och nu får jag säkert skit för detta inlägg men då får det väl vara så. Att förlora ett potentiellt barn (för det hann ju inte utvecklas så långt att vi kallar det barn) i v 8 eller 12 är säkert jobbigt på sitt sätt. Att förlora ett barn man hunnit leva med under flera års tid är mycket värre. Det går inte att jämföra en änglamamma med en annan, alla har olika bördor att leva med. Jag tycker väl kanske att man ska ha hunnit ha ett barn, dvs samma definition som andra pratar om vid v 22 eller liknande, för att kalla sig änglamamma. Jag är å andra sidan ingen änglamamma själv så jag vet ju inte hur jag skulle känna, men jag kan på sätt och vis känna att det är en stor skillnad mellan missfall i v 6 eller förlora sitt barn i cancer vid 8 års ålder. Så ja, nån slags gräns måste ju finnas.... Men det verkar ju inte finnas nån klar definition så i slutändan får man väl kalla sig vad man vill...

  • Thats me

    Jag fick ett tidigt missfall i vecka 10 och mitt barn var oxå efterlängtad och älskad. MEN jag anser mej INTE vara änglaförälder.. Och skulle aldrig kalla mig änglaförälder..

Svar på tråden När får man kalla sig änglaförälder