• Äldre 14 sep 07:43
  22648 visningar
  25 svar
  25
  22648

  Hur långt tid tog det innan du blev gravid igen efter ditt utomkvedshavandeskap?

  Skriv gärna om du har båda äggledarna kvar. Berätta gärna om du gjorde något särkilt för att lyckas, och hur det gick med efterföljande graviditet!
  Tack!

  Omröstning
  Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
 • Svar på tråden Hur långt tid tog det innan du blev gravid igen efter ditt utomkvedshavandeskap?
 • Äldre 1 jun 13:34
  #11

  9 försök
  x i maj 2011
  akut op med bikinisnitt vä äl borttagen.
  (kan inte rösta då jag valt att titta på resultatet )

 • Äldre 4 jun 10:13
  #12

  Hej hej,
  Skönt att höra att det gått bra för så många:).
  Själv opererades jag för utomkveds för 5 veckor sedan. Var då i v.9. själva graviditeten satt i vänster äggledare och sen hade jag 2 cystor i den högra äggledaren.. Jag fick behålla båda mina äggledare men ska tillbaka på återkoll i mitten på juni så hoppas att även cystorna är borta då, dom gjorde inte något åt dem under operationen.

  Nu känns det som kroppen kommer tillbaka bra men är så klart ändå orolig för att samma sak ska hända igen.
  Jag hade även ett missfall i Januari i v.6 så har väldigt lätt att bli gravid verkar det som men desto svårare att få till det ordentligt.
  I fredags fick jag min första mens (tror jag) eller i alla fall en blödning - den varade dock bara i 2 1/2 dagar, jag har normalt mens i 6 dagar. Vet inte om jag ska räkna detta som en vanlig mens eller som att kroppen försöker komma tillbaka...???!!??!!
  Vet inte om jag vågar testa att bli gravid igen såhär nära inpå - vi hade inte planerat att bli gravida just nu men det bara blev så. Så nu är vi väldigt försiktiga då vi givetvis vill ha barn inom snar framtid men känner att kroppen måste få vila lite först.
  Vad tror ni? Tog det lång tid för er kropp att återhämta sig?

  Hmm denna oro är såååå trist - trodde att allt skulle gå som en dans men det gjorde det tydligen inte. .

  Håller tummarna för alla :)

 • Äldre 4 jun 14:59
  #13

  Tjingeling77: Du är välkommen till tråden där vi som haft X finns:
  www.familjeliv.se/Forum-7-311/m50275883.html 

 • Äldre 4 jun 15:22
  #14
  acinna skrev 2012-06-04 14:59:52 följande:
  Tjingeling77: Du är välkommen till tråden där vi som haft X finns:
  www.familjeliv.se/Forum-7-311/m50275883.html 
  Tack tack:)
 • Äldre 4 jun 17:05
  #15

  Andra försöket, har båda äggledarna kvar (ägget hade fäst på ena äggstocken).

 • Äldre 16 jun 07:27
  #16

  X i april 2010 i vecka 6. Opererade bort höger äggledare. Blev gravid i februari 2011 efter andra försöket med IVF efter X. Har nu en dotter på 7 månader.

 • Äldre 28 jul 22:01
  #17

  Jag blev gravid på 2: försöket, vi hade då väntat en mens innan vi började försöka. Jag behövde inte operera, det blev missfall, så kroppen tog hand om det själv. Fick göra VUL pga blödningar i v.7. När jag så blev gravid igen visade det sig vara ett nytt utomkveds, på samma sida... Gjorde rutin VUL efter utomkveds förra gången och då konstaterades ett nytt x. Blev då opererad samma dag, var i v.7 även då. Så nu har jag bara en äggledare kvar. Det sista utomkeds var nu i juli, så vi har inte börjat försöka igen ännu, får se hur lång tid det tar nu.


  ~~Stolt mamma till Albin och Nora ~~
 • Äldre 19 okt 07:18
  #18

  3dje försöket efter bortop äggledare! Är i vecka 37 snart :).

 • Äldre 19 okt 07:25
  #19

  Första försöket :) fick cellgift ( methrodoxin ) och väntade sen i 2 månader innan vi försökte igen. Resultatet av de försöket springer omkring som en tok nu här på morgonen 1,5 år gammal. Och om ca 7 veckor kommer nästa.. Innan mitt X försökte vi i närmare 2 år.

 • Äldre 30 mar 22:29
  #20

  Ni som opererat er och blev gravid snabbt. Hur blev det med ärren på magen? Jag menar bebisen växer och magen med och trycker väl ut dem? Ingen som gjort insemination?

 • Äldre 31 mar 22:14
  #21

  Saturnus: Jag blev opererad med "kejsarsnitt", dvs ett tunt ärr tvärs över magen precis ovanför venusberget och behåringen. Blev gravid 3månader efter mitt X och hade samma farhågor. Jag märkte aldrig av snittärret under min graviditet, det hamnade under gravidbulan. Däremot tog det ett halvår att få tillbaka känseln i huden mellan navel och snitt

 • Apelsi­n
  Äldre 8 sep 19:42
  #22

  puffar. 

 • Äldre 26 jun 00:49
  #23

  Hej !

  Ser att detta är en gammal tråd men känner att jag behöver bolla tankar o få lite råd !

  För nästan 6 år sedan fick jag ett utomkvedhavandeskap , fick behandling med metotrexat men de hjälpte inte . Efter nästan 2 månader efter cellgiftsbehandlingen så fick jag en otrolig smärta i magen o åkte in akut ! Blev hemskickad dom sa då att de va efterskalv från cellfigterna. Några timmar senare hittade min mamma mig på toaletten , jag hade då båda bajsat,kissat på mig samt spytt ner mig ! Alltså min kropp höll på att lägga av , efter två dygn sedan på sjukhuset så ville dom skriva ut mig igen ! Som tur va så va de en annan läkare som undersökte mig och upptäckte då att jag hade fritt blod i buken upp till lungorna . De blev akut op samt att dom fick återuppliva mig under operationen för kroppen va helt förstörd ! Jag låg inne efter detta i nästan 1 månad , jag va helt slut i kroppen o hade så ont ! Dom hade fått göra ett titthål samt öppna mig på båda sidor då dom inte kunde se för allt blod vart x:ET hade suttit . Men min vänstra äggledare sprack !

  Detta är sjävklart ett väldigt ovanligt fall , ha aldrig stött på nån som har liknade . Efter detta ha jag aldrig blivit gravid igen , ha inte försökt men ha inte skyddat mig !

  Nu blir jag 30 i höst och har hittat min soulmate o vi längtar så efter barn ! Vi ha försökt nu i nästan ett år, men inget ! Ha vart o gjort tester jag har friska äggstockar och väldigt intensiv ägglossning. Min sambo är 5 år yngre än mig så han ska de inte va några problem med ! Jag känner bara att jag tycker de är en så pass stor miss från läkarnas sida o tycker man borde få hjälp med tanke på riskerna o de man ha gått igenom !

  Ha nån vart med om liknade ? Behöver se ljuset i tunneln känner jag ????

 • Äldre 28 jun 19:30
  #24

  Hej NattAl!
  När jag hade mitt x blev jag snittad för att äggledaren hade spruckit och jag hade blod i buken (dock betydligt mindre än dig). Efter operationen tog det ett år av aktiva försök innan jag blev gravid.
  Jag tycker definitivt att du ska ta kontakt med vården. Har de kollat passagen i den äggledare som är kvar? Jag menar det hjälper ju inte med intensiv ägglossning om äggen inte kommer fram.
  Vill du ha fler att prata med skriv i denna tråd www.familjeliv.se/Forum-7-311/m50275883.html 

 • Fre 7 jan 09:33
  #25

  Hej!

  Kommer lite sent in i tråden men vet att jag hade velat läsa detta när jag gick igenom utomkvedshavandeskap.

  Opererades för utomkvedshavandeskap januari 2021, min vänstra äggledare hade spruckit och blod läckte ut i buken. Detta var i v. 6 om jag inte minns fel. Läkarna sa att de bästa alternativet är att ta bort ena äggledaren om den andra är frisk för att minska risken att nästa graviditet fastnar i den skadade äggledaren igen. När jag frågade om hur chanserna för ny graviditet är i framtiden sa läkaren att det finns goda chanser och att om han ev. ska säga något så är det att det KAN ta lite längre tid (2-3 månader sa han), men det BEHÖVER inte vara så heller.

  Vad jag absolut inte visste då, var att jag skulle bli gravid 2 månader efter operationen igen. Nu ligger jag här med min son i min famn som föddes samma år december 21.

  Var inte rädd, lita på din kropp och låt den återhämta sig. Det kommer lösa sig för dig också!

Svar på tråden Hur långt tid tog det innan du blev gravid igen efter ditt utomkvedshavandeskap?
Logga in
Bli medlem