• svansmamman

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    Min älskade dotter skrev 2022-01-07 05:19:19 följande:

    Men en tanke - onsdags eftermiddag svagt med rfsu. Idag med morgonurin kan jag tycka RFSU borde blivit starkare än i onsdags eftermiddag.. visst hcg ökar inte så snabbt men just att det va morgonurin nu. Ska väl bara släppa det men märkligt med så svagt på bim kan jag tycka..


    Jag förstår din tanke och jag hade förmodligen resonerat likadant om jag var i dina skor. Däremot är RFSUs testa ofta inte helt tillförlitligt när det kommer till det där och jag vet egentligen inte om det riktigt är möjligt att mäta mängden HCG genom styrkan på strecket.

    Jag tycker du ska hålla fast vid testet från cb. Om jag var du skulle jag testa med ett nytt cb digital om en vecka och se om antalet veckor ökat.

    Jag håller tummarna för att den lille stannar!
  • svansmamman
    bethrest skrev 2022-01-07 09:16:51 följande:

    Vad säger ni om detta test??? Vill inte lita på RFSU testa ofta? men känns ju onekligen som ett streck? Bim igår/förrgår.


    Det är definitivt positivt, grattis!! :)
  • svansmamman
    Madelen21 skrev 2022-01-07 09:55:54 följande:

    Börjat blöda idag

    Först lite rosa men nu mer rött ????


    Vad tråkigt att höra! Det är bara avvakta och se hur det utvecklas. Jag håller tummarna för dig!
  • svansmamman
    Tjillevippsan skrev 2022-01-07 11:37:41 följande:

    Är detta positivt eller ett eventuellt spöksträck? Går det att få spöksträck på digitala?????


    Jag tycker inte det ser ut som ett ?riktigt? positivt streck utan som ett sådant som alldeles för ofta dyker upp på cbs icke-digitala test. Det finns vissa sjukdomar och tillstånd som kan ge positiva gravtest även när man inte är gravid, men oddsen för det är extremt låga. På ett digitalt test kan man därför säga att det inte går att få spökstreck. Det som ger spökstreck på icke-digitala är ju streck som inte är på riktigt enligt testets anvisning, på ett digitalt test bedömer testet själv om strecket är riktigt eller ej och kan därför inte bli fel. Jag hoppas du förstår hur jag menar! :)
  • svansmamman
    Annemarit123 skrev 2022-01-08 08:27:04 följande:

    Glömde lägga upp bilden. Hade ägglossning 31/12


    Jag ser tyvärr inget på någon av bilderna men om de syns i verkligheten utan att du behöver vinkla eller ändra ljus samt om det drar åt rosa är det säkert positivt!
  • svansmamman
    Alexalexa skrev 2022-01-08 12:33:02 följande:

    Hej,

    Planerar nr 4.

    Hade kyleena spiral som togs ut 29/12, äl 30/12.

    Tog detta early detection idag, dock så är bilden tagen en bra bit efter de tre minuterna


    Tyvärr inte positivt. Det är rätt vanligt att speciellt cb early ger sådana typer av ?streck?, speciellt efter testtiden. Är du helt säker på att du hade äl 29/12? Det har ju inte gått så många dagar efter äl så du kan givetvis vara gravid ändå bara att det är för tidigt att testa. Jag håller tummarna!!
  • svansmamman
    Alexalexa skrev 2022-01-08 12:48:49 följande:

    Vet inte om jag gör rätt nu när jag svarar.

    Jag tog äl stickor som visade starkast 30/12

    Ja jag vet att det är tidigt, har digitalt med veckoindikator som jag tänkt ta på tisdag

    Jag mår illa, ont i brösten, ont i magen o svanken, men är rädd att jag inbillar mig symptomen bara. Har gravidkollens stickor oxå men de visar negativt oxå


    Det blev helt rätt! :)

    Du kanske har koll på det sedan innan, men även om ägglossningstest ger utslag behöver det inte betyda att ägget faktiskt släpper. Testen reagerar på hormonet LH som hjärnan ser till börjar utsöndras när den förbereder för ägglossning, det är dock långt ifrån alltid som ägglossningen faktiskt kommer igång då - om du förstår hur jag menar.

    Det där med symptom är svårt eftersom symptom vid graviditet och exempelvis mens till stor del kan vara lika. Sen ska man såklart inte förringa tankens kraft och risken att man börjar känna efter och därför upplever massor med symptom.

    Jag har för mig att gravidkollens stickor egentligen ska tas från BIM och framåt, så det behöver ju inte betyda något att de visar negativt nu då du ju ändå har en stund kvar till BIM.

    Jag håller tummarna för testningen på tisdag! :D
  • svansmamman
    Flygaren skrev 2022-01-09 12:17:52 följande:

    Jag vet inte om det är inbillning men jag ser ett streck, även om det är väldigt svagt. Detta är taget 2 minuter efter utfört test.

    Jag gick och la mig igen och när jag kom tillbaka 3 timmar senare var strecket mycket mycket starkare.

    Ser ni något?


    Jag ser tyvärr inte något. Jag såg att du tror dig ha BIM på tisdag, så det kan ju bara vara så att det är för tidigt att testa eftersom de där testerna är avsedda från BIM och framåt. Jag håller tummarna!
  • svansmamman
    Klara1997 skrev 2022-01-09 18:25:42 följande:

    Jag fick ett spökstreck eller är det positivt?

    Är väldigt tidigt iof bm-5 ca

    Vad tror ni ?!? Jag ser ett svagt streck iaf ????????


    Jag tycker mig absolut se ett streck men kan inte avgöra vilken färg det drar åt. Känner heller inte igen märket på testet så kan inte bedöma om det är benäget att få spök eller ej.

    Nu håller vi tummarna för att det är ett tidigt, och därmed svagt, positivt test! :)
  • svansmamman
    Flygaren skrev 2022-01-09 20:17:46 följande:

    Nu vet jag att man absolut inte ska göra så här och att det ?inte gäller? men jag drog ner högdagarn på bilden och nu see jag definitivt en skugga. Det händer inte med två tester jag tog tidigare i veckan.

    Jag vet inte vart jag vill komma eftersom jag vet att den bilden inte räknas, men jag försöker få en förklaring till varför jag faktiskt känner mig så gravid :(


    Cb är ju lite av ett lotteri ibland så om du själv känner dig gravid tycker jag inte du ska dra för stora växlar av ett negativt test, speciellt inte eftersom du har några dagar kvar till BIM. Som du själv är inne på kan man ju inte lita på resultatet av ett test där bilden blivit redigerad men du såg ju ett svagt streck när du avläste testet inom testtiden, det säger ju ändå något! :)
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester