• svansmamman

    Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester

    elinenilsson skrev 2021-10-20 20:09:25 följande:

    Mensen är beräknad till imorgon.. Tänker att jag väntar några dagar och tar ett nytt test ??


    Om du har BIM imorgon kan du ta ett cb digital redan nu, de är sånär som hundraprocentigt rättvisande kring BIM. Jag håller tummarna!
  • svansmamman
    misstagmedmening skrev 2021-10-20 20:57:49 följande:

    Fredag men tog detta för 6 dagar sen.


    Det kanske syns sämre på bild än i verklighet. Men om det är så mycket som sex dagar sedan kan du nog ta ett cb digital (mitt stående råd har jag märkt haha). Då slipper du fundera på streck hit och dit. <3
  • svansmamman
    blondatjejen1 skrev 2021-10-21 12:47:57 följande:

    Alltså enligt mig är stickan positiv då man tydligt ser linje i verkligheten. Men sen negativt på digitalt?? Vet någon? Kan stickan visa innan digitalt?


    Min erfarenhet är att CB digital är mer rättvisande än RFSUs. RFSUs testa ofta ska man testa med från BIM och framåt om jag inte missminner mig medan CB digital kan man testa från Bim-5. Vidare tycker jag att strecket på RFSUs ser grått ut och inte rosa som det ska göra vid positivt. 
  • svansmamman
    RyskaRäven skrev 2021-10-21 12:30:35 följande:

    Vad tror ni? Övre idag nedre igår. Bim-3 idag


    Jag ser tyvärr ingenting på något av testen. 
  • svansmamman
    Cocoli94 skrev 2021-10-21 12:15:27 följande:

    Vad tror ni om dessa?

    RFSU testa tidigt är taget på BIM-5 och CB BIM-4.

    CB testet är den översta bilden inom 3 min och den andra är efter tiden?


    Eftersom testerna ska avläsas inom tiden är allt som händer efteråt irrelevant, eller det är iallafall min erfarenhet. Jag tycker mig inte se något på något av testerna, det streck som syns på RFSUs ser i mina ögon gråaktigt ut. 
  • svansmamman
    MissEA85 skrev 2021-10-21 06:49:29 följande:

    Hej!

    La upp en egen tråd om clearblue innan jag hittade er. Jag behöver hjälp att tyda mitt test som jag gjorde imorse. Hade oskyddat med min kille dagarna innan ÄL (9-10/10) och har sedan dess känt av ett visst illamående, molvärk och vaknade imprse med metallsmak i munnen (händet nästan aldrig annars) men bara tänkt att det är hjärnspöken.

    Jag gjorde ett test i tisdag (RFSU) som visade negativt men tänkte att det kan ju vara förtidigt så köpte ett nytt test (denna gång Clearblue) och tyckte nu att jag såg ett svagt streck. Enligt info på förpackningen så betyder det att man är gravid men tycker det var allt för svagt. Strecket jag såg uppstod efter 4min (allt efter 10 ska man ju inte lita på) och fotot är taget då. Är det någon mer än jag som ser ett svagt streck? Eller inbillar jag mig bara? Vi har inte planerat barn än men har sagt att händer det så händer det (båda är 36 :)).


    Vilken typ av CB är det, testa tidigt (=endast ett streck) eller "vanligt"(=plus)? Och när testar du i förhållande till BIM? 

    Det låter tidigt att ha gravidsymptom redan från ÄL, de brukar ju komma först efter att ägget fästs, så de symptom du beskriver kan lika gärna handla om något annat än graviditet. 

    Streckens styrka har i sig ingen betydelse, det innebär positivt oavsett. Däremot är min upplevelse att CB testa tidigt kan ge sken av att vara positivt fastän det bara är färgen som syns igenom, eller hur jag nu ska förklara. 
  • svansmamman
    Mamitaabell skrev 2021-10-21 08:38:01 följande:


    Såg ett svagt streck så var tvungen att ta ett till. 3 dagar innan bim? är det spökstreck???
    Jag ser tyvärr knappt något streck men det kan å andra sidan vara för att det är för tidigt. 
  • svansmamman
    Jag har läst otaliga inlägg här och det är några saker jag verkligen funderar på. Jag vill förtydliga att jag bara är uppriktigt nyfiken och inte dömer någon för hur de väljer att göra. 

    Hur kommer det sig att man väljer att testa med test innan det egentligen går att testa med dem? Jag ser att många väljer att använda exempelvis RFSUs testa ofta-test flera dagar innan BIM när testen är gjorda att testas från BIM och framåt - varför? Vad är det som gör att man inte håller sig någon enstaka dag och testar vid BIM? Eller varför inte köpa typ ett CB digital som vid exempelvis BIM-3 är 90% tillförlitliga? 

    Varför utsätter man sig själv för "är det ett riktigt streck jag ser eller ser jag i syne? är det spökstreck?" osv. Gör inte det att man bara får upp förhoppningarna som senare kan raseras? Man är ju lika gravid, eller inte gravid, oavsett när man testar så varför inte vänta med att testa, eller använda ett test som funkar den dag man är på i förhållande till BIM, för att faktiskt öka chanserna till att få ett tillförlitligt resultat? Glad
  • svansmamman
    elinenilsson skrev 2021-10-21 19:04:30 följande:

    Och där kom det efterlängtade +et :) :)


    Men åh så kul, grattis! Håller alla tummar för dig att det går vägen! ??
Svar på tråden Svagt plus eller spökstreck - Tråden för oss som behöver hjälp att analysera svaga graviditetstester