• Äldre 22 Sep 21:30
    418659 visningar
    3873 svar
    3873
    418659

    45 år och planerar IVF

    Hänger också gärna med i denna tråd.
    Har en snart 3-årig dotter på naturlig väg. Gjorde en IVF som tyvärr inte blev något plus ifrån. Har efter det blivit gravid 2 ggr naturligt, men fått missfall. Har lågt AMH och är överviktig och enligt de sååååå kunniga läkarna kan jag inte bli gravid. Hmm, undrar då hur det gick till för mig Flört 

    Har också fyllt 43 så Sverige är kört. Ger inte upp än utan fortsätter på egen hand i sänghalmen, samtidigt som jag letar kliniker och information om hur vi kan lyckas igen.

    Spännande med denna nya tråd!

  • Äldre 22 Sep 21:32
    #3

    Är du igång med IVF på någon klinik Lully? Var isåfall?

  • Äldre 22 Sep 22:09
    #5

    Spännande länk den med Lully!

    Vad bra med CFC. De verkar vara en bra klinik. Jag har inte varit i kontakt med dem än, men det ska jag absolut göra för att se om de vill ta emot mig.

    Glad

  • Äldre 23 Sep 21:20
    #23

    Tänk om man kunde samla ihop oss alla kunniga personer härinne och gemensamt få alla okunniga läkare att förstå att de inte bara kan köra samma kur för alla. Tänk om vi alla kunde få ha våra kära kunniga trådvänner som back-up i rummet då man diskuterar med läkaren. De skulle ju behöva ge med sig direkt Glad Vi skulle alla stå som en samlad vägg av otrolig kunskap! Spännande att höra om det du gör för att öka fertiliteten Lully. Måste skriva av det och testa själv. FlörtTror inte att de på CFC kommer att gå med på att köra Japanen på oss äldre. Har inte frågat om det, känner på mig det bara.

    Har funderat mycket på den enda IVF som vi gjort. Jag fick både Synarela och Menopur (som man tydligen inte ska få om man är låg-AMHare) (se Myrans tidiga inlägg om NY) Jag fick bara ett UL och då såg de att jag svarat dåligt, men vi fortsatte ändå. Hade 4 äggblåsor, men läkaren sjabblade lite så det blev bara 1 ägg. Men det befruktades och sattes tillbaka, men tog sig inte. Läkaren sa att Menopur var så bra för äldre då man fick lite färre ägg, men ägg av superkvalité. Undrar ju lite om inte hela upplägget var lite fel. Men gjort är gjort.

    Nog om det. Nya friska tag!

  • Äldre 30 Sep 12:11
    #90
    Lully: blev lite intresserad av Fertile xx. Var köper du ditt ifrån? Har kollat på nätet och hittat Fertile xx från USA. Det verkar värt att pröva. Har det fastnat i tullen någon gång?
  • Äldre 30 Sep 21:05
    #95
    Lully Hill skrev 2011-09-30 15:21:06 följande:
    Fertile xx är knepigt! När jag beställde i våras från Vitalpost var det inga problem. Däremot hade Zinfandel otur och hennes paket fastnade i tullen. Eftersom det står på förpackningen att det förbättrar fertiliteten klassas det som läkemedel och är inte godkänt i Sverige. Paketet gick tillbaka! Som tur var fick hon tillbaka pengarna! Det var alldeles nyligen!

    Fertile innehåller munkpeppar, silvetax samma som i Femal o Remiferm. Samt Ryskrot. Kanske kan man göra en egen blandning genom att ta dessa preparat, men i mindre dos då tror jag.

    Aj då, det var ju trist att höra. Men att klassa det som läkemedel måste väl vara att ta i. Tänk på alla kinesiska örter som används vid TCM, då måste väl alla de också klassas som läkemedel. Måste forska lite och se om man kan kringgå detta på något sätt Skrattande 
  • Äldre 30 Sep 22:17
    #97
    Lully Hill skrev 2011-09-30 21:45:21 följande:
    Så säger Socialstyrelsen! Utlovas en effekt så är det läkemedel enl Läkemedelslagen (tror jag det är).

    Mmm, har varit inne på tullverkets sida, på läkemedlesverkets och på livsmedelsverkets. Oj, så krångligt det blev. Tull som ska betalas, posten som tar ut avgift och så vidare.  Gick inte att räkna ut vad de ev skulle kosta.

    Frågan är hur strikt de tolkar det som står.... Står det att man blir mer fertil eller att man kanske blir mer fertil.... tolkningsfråga. Ska kanske kolla med läkemedelsverket och se hur de ställer sig till just Fertile xx
    Har kollat på företaget Native Remedies och deras  Fertile xx. 
    eller så får jag väl lägga ner tanken om nu Zinfandels stoppades i tullen Rynkar på näsan 
  • Äldre 30 Sep 22:55
    #99

    Tack Zinfandel för infon. Då verkar det ju var helt kört för att få tag på Fertile xx. Synd. Sätter väl hoppet till Inofolic då Drömmer

  • Äldre 1 Oct 14:09
    Lully Hill skrev 2011-09-30 23:02:36 följande:
    Det absolut bästa boost medlet verkar vara DHEA, googla får du se. Inte heller godkänt i Sverige men något liknande ämne finns i 7Keto DHEA. Googla också på Rosenrot o fertilitet. Jag tror på dessa tillsammans med D vitamin.

    Tack för tips Lully. Har redan inhandlat Rosenrot och D-vitamin tar jag sedan tidigare tillsammans med B6 och B12, samt Folsyra. Har tänkt beställa 7-Keto också.

    Tar du 7-keto? Om ja, varje dag eller från typ mens till ÄL? 
  • Äldre 1 Oct 14:11

    skulle ju även skriva att det vore kul att testa DHEA, men det går nog inte att få in. Har läst på någon av alla trådar på FL (kommer inte ihåg var eller vem som skrivit detta) att läkare kan ju skriva ut det, men då gäller det väl att hitta en läkare som vill gå med på det.

Svar på tråden 45 år och planerar IVF