• sussie88

    Är min sambo glad för plusset?

    HEJ alla nyplussare! Jag och min sambo har inte varit tillsammans så länge men vi älskar verkligen varandra. Vi började prata om att jag sl´kulle sluta med mina ppiller tidigt och han var den som pusha på ganska mycket!!

    Jag slutade och det blev inget pluss...Jag testade flera gånger men inget hände, det blev nästan som att man kände att det var fel på en själv :/
    Det gick ett halvår och inget hände, men NU i lördags fick jag nog. Jag hade varit så svartsjuk och molandemensvärk i 4 dagar utan att mensen visade sig...
    Jag förklarade för min sambo hur jag kände mig och han sa :
    -sluta stressa den kommer nog, det blir annars som dem andra gångerna att du får mens o så blir man bara nere...

    Jag kände på mig endå att något var fel så jag åkte ner till Centrum och testade mig där..Kunde inte hålla mig haha!!

    När jag sedan ringde min sambo berättade jag inte at tjag hade plussat utan sa till honom att han skulle möt amig, vilket han sedan gjorde...Han frågade om jag inte skulle testa mig hemma men jag försökte hålla smilegroparna på plats och säga: näää, ja gör det senare!!!

    När han kom ut berättade jag allting ochdet är nu allting börjar.....Han ser inte så glad ut, han ler lite men ser mest bekymrad ut..jag frågar om han inte är glad men han pausar och säger , joo men hur ska vi säga detta till dina föräldrar????

    Alltså han är den som pratat om graviditeten mest och sedan när jag blir gravid pratar han knappt om det alls. När jag kommer hem säger han hej som vanligt, det är nästan som att jag får ta upp samtalet om barn hela tiden, Annars pratas de tinget om det..:Jag kan inte gå runt och låtsas som ingenting?????

    Jag frågade honom igår igen om han verkligen var glad och han svarar Såklart!!, men varför känns det inte så?

    Vänner till mig säger att han blev chockad och kanske är det än..Men jag tycker ialf att det är något konstigt..

    Vad tror ni? är han bara chockad eller vad kan det bero på?...jag sa till honom att det viktigaste för mig nu är att jag vet att DU vill detta. Och då svarade han Såklart jag vill!!
    Ni kanske tycker att jag borde inse att han vill..men ja känner endå någon slags oro....Det är så att mina föräldrar har ingen aning om detta och jag är ganska ung, 23år, vi vet inte riktigt hur dem ska reagera...Kanske är det detta han grubblar över.....

    Tacksam för svar !!!!

  • Svar på tråden Är min sambo glad för plusset?
  • syntharen

    Jag tror det är svårt för killar att förstå det här med graviditet. För oss tjejer blir det ju verkligt när vi får ett positivt test men för killar blir det nog mer när magen syns och när barnet föds. Jag tror att han är glad men kanske också lite orolig, det är ju en sak att planera att bli gravid och sedan bli det. Låt han få lite tid att smälta det. Det är mycket man tänker på när man väntar barn, har vi råd, kan jag uppfostra ett barn osv. Även om man längtar, vill och är redo för ett barn, blir man rädd och orolig också.  

  • neleh

    den dagen man faktiskt står där med ett positivt testresultat kan man reagera helt annorlunda än vad man trott! vissa tror att dom ska hoppa av glädje men kanske bara blir helt kall o får panik t ex. så var det i mitt fall. jag tror din sambo blev väldigt chockad, o det e förståeligt för det är ingen liten grej att få reda på att man ska bli förälder..! det kan ta lite tid innan det smälter in. just därför e det så bra att det tar nio månader innan bebisen kommer =) ta det lugnt o prata om saken, men pusha han inte till att tjuta av lycka. han måste få en chans att smälta det, det betyder inte att han inte e glad. var glad att han inte gtar det hela med en klackspark, då hade iaf jag blivit orolig..!

  • sussie88

    Tack så mycket för svaren! Ni har nog rätt och jag tror jag själv är väldigt chockad fortfarande..Jag har ju en nära vän som har en liten tjej på 2 år..Hennes graviditet har jag följt sedan första dagen så jag har ju henne att prata med! Förresten glömde jag nämna att min sambo har redan en dotter, men han träffar henne inte för det är problem med mamman och familjen.. Det har jag verkligen irriterat mig på! men har inte velat lägga mig i förmycket heller... det är säkert så som ni säger att han måste få smälta det, det blir bara så frustrerande när det händer så mycket i kroppen och han bara säger att jag måste lägga av ..då förklarar jag varför jag känner som jag gör..

    saken är att jag är ju så himla lycklig och vill bara hoppa upp och ner ! när man då vill att sin partner ska känna samma sak och inte gör det blir man lite extra nere..Men jag ska inte prata om det direkt utan tänker nu låta honom öppna en konversation om barn, så får vi se vad och näär han säger något hehe!

    Jag e ju bara så GLAAAD :D

  • knisse

    gissar at hn inte vill ropa hej förns han är över bäcken... ungefär var tredje graviditet slutar med tidigt missfall.
    det kan vara svart att glädja sig innan man har kommigt lite längre för att man är rädd att nagot ska skita sig

  • Ekloffen

    Jag och min sambo planerade barn länge, vi bestämde ca ett halvår innan jag slutade på p-piller att det skulle bli lagom att börja försöka då. När 6 månader hade gått så sa jag: nu tar jag det sista pillret. Min sambo var nöjd. Första gången vi hade oskyddat sex efter det sa Han: va spännande, det kan ju bli nått nu. 2 månader senare visade jag upp ett fin fint plus för honom och Han sa: redan? Det är ju katastrofal timing. Vi pratade inte på 1 vecka nästan. Sen frågade jag om Han inte ville ha barnet, om vi skulle göra abort men nej nej, Han va så chockad bara. Vår son är 18 månader nu och min man avgudar honom! Planerar syskon nu och jag sa till min man att när plusset kommer så mailar jag honom först så Han har rätt respons denna gången. Han skäms fortfarande för hur Han reagerade.

  • jeji

    Kommer så väl ihåg när jag och min man bestämmer oss att vi ska försöka få barn... månaderna gick och så en dag plussar jag. Testade mig hemma när han var på jobbet. Ringde till honom och berättade nyheten, att han skulle bli pappa. Trodde att han skulle bli lika glad som jag för jag var LYCKLIG men svaret blev kort och gott: Ok... Kommer ihåg att jag reagerade på det först men tänkte inte så mycket mer på det.
    Så har det varit med 2:an, inte speciell entusiastisk men glad på sitt sätt... :)

    Nu väntar vi tredje barnet och när vi gjorde KUB var det han som log mest och såg tårögd ut under UL... först då såg jag och förstod hur glad han var för den lill* i magen. Men annars visar han inte så jättemycket, när sparkarna blir tydligare och han får känna mer fysiskt så vet jag att han kommer vara mer intresserad. Just nu knallar livet på som det gjort innan...

    Vi är ju medvetna om att ngt är på g. Känner alla symtom och ser och känner hur magen växer. Vi känner de första rörelserna... allt händer i vår kropp :) För de blivande papporna blir graviditeten mer verklig när de får se det lill* livet på UL och känna rörelserna utanpå magen...

    Låt din sambo smälta det lite, låt honom få lite tid. Det är skillnad på att önska och vilja ha ett barn men när man står där och man är gravid så är det mycket tankar som börjar snurra i huvudet. Jag tror att han är lite chockad att det är verklighet, att ni väntar ett barn.

    Grattis till graviditeten!!

  • syntharen

    Ja, grattis förresten! Det är så underbart, själv är jag också nygravid, går in i vecka 6 idag... Glad

  • sussie88

    Ni ska bara veta hur mycket era svar betyder för mig, för i nuläget är man ganska förvirra,glad och alla känslor flyger runt :) och det är svårt när man inte kan tala med någon nära ännu, Tack !!!!!!

    GRATTIS till er me :D!
    Det känns så skönt att höra att ni har män där ute som även reagerat olika ! Då är man inte ensam då.. hehe

    Det där med missfall, ja självklart finns risken..Det är jag medveten om, men jag vill  inte gå runt att tro det värsta ska hända! Händer det så är det hur hemskt som helst, men inte kan jag gå runt och tänka negativt i flera veckor..
    Han kanske tänker så absolut, men vad får man ut av det? Jag tycker det är ett ganska tråkigt sätt att tänka...men självklart ska man vara medveten om att risken finns såklart!

    Jag hade ett mycket starkt plus(vet ej om det har någon betydelse dock) och det känns hur bra som helst! Jag ska låta honom smälta det och får tänka lite i mitt huvud Cool

     

  • Majskorn

    Min man visade ingen direkt glädje förän vid RUL (v19) jag tror män har svårt att fatta innan dom kan se att det är på riktigt...vi kvinnor känner ju det i kroppen och männen får snällt titta på som frågetecken. Det är stort att skaffa barn så ge honom lite tid att smälta det...han kommer inse ganska snart vad som ligger i magen och efter en stunds analys kommer det sjunka in att det är en liten mini-er och då kommer han smälta som smör i en stekpanna! Min man gråter när han ser bebisar nu för tiden...det är 15 veckor kvar....suck...

  • simple82

    En kvinna blir mamma när hon blir gravid. En man blir pappa när barnet föds...tror de ligger mycket i de..

    tror säkert han är jätteglad men de är mycket att smälta och som män är har han nog mycket tankar nu om ekonomi, säkerhet, bli pappa, män tar ofta mer ansvar än vad det utåt visar...låt de smälta lite...han kan va nervös med vet du inte bli för glad om de blir missfall mm... 

  • Linis K

    Tro på honom, på er och det ni har velat! Alla tar livsomvälvande saker på olika sätt. Han är säkert mer "med på båten" när magen börjar visa sig Glad

  • LillyLolo

    Hur känner du själv. Vad tror du han tänker?
    Min sambo blev otroligt glad och han pratar om det vare dag hur roligt det ska bli

    Jag tror inte att det är som någon skrev "killar har svårt att förstå det på samma sätt som vi tjjejer" skitsnack. Killar förstår precis lika mycket

  • Eddies

    jag tror inte det är någon fara ! Jag och min sambo har haft oskyddat sex i ett år, Ja i princip sen vi blev tillsammans. Och vi kände direkt att om det blir en bebis så blir det (vi känner varandra långt tillbaka sen tidigare) de hände ingenting på ett år och båda började fundera om det kanske var ngt som var fel.. Vi försökte ju inte direkt kanske, tänkte aldrig på när jag hade ägglossning etc, men vi började fundera

    sen nu dagen efter julafton så fick jag för mig att testa mig och fick ett solklart pluss.. jag blev så glad men samtidigt rädd ! Shit , nu är jag verkligen gravid. Jag ringde direkt till min sambo och berättade och han lät stel och konstig på rösten,men han var på jobbet så jag förstod. Sen pratade vi om det i några dagar, båda var väldigt omvälvade och fundersamma, sen efter några dagar kom den otroliga lyckan !

    Men jag kan tänka mig att han kanske känner sig lite fundersam, de flesta killar funderar mycket tidigt hur tusan allt ska lösa sig, och förmodligen gör din kille också det. Killar har ju också svårt att känna de vi tjejer känner, vi har ju livet i oss, för dom är det inte lika solklart som för oss, kanske när magen kommer eller liknande :)

    'sen kanske dina hormoner spökar också ;) men jag tycker inte du ska oroa dig, ni kommer kunna prata om det !! och grattis till ditt pluss !!

  • Spartacus

    det finns alltid en oro i att bli gravid, både för män och kvinnor! tycker inte du ska döma killen så hårt... det ÄR mycket svårare för dom att ta till det som inte händer i deras kropp och många intar "ansvarspositition" väldigt snabbt och tänker på alla måsten och plikter

    jag längtade mycket innan första barnet men när jag väl blev gravid blev jag helspatt och skitskraj och min man blev tvärtom lugn och glad det är så olika med reaktionen, det är ju inte som på film!

    jag tror nog han är glad och det där med att rpata om saken hela tiden, det gjorde inte min man heller. tror också det kan ha att göra med att man ju känner av graviditeten HELA TIDEN som kvinna. för en del trillar liksom inte polletten ned förrän en lila säl ligger på magen och man blivit förälder

    lycka till!

Svar på tråden Är min sambo glad för plusset?