• Anonym (kniii­ip)
    Äldre 1 Oct 09:50
    53261 visningar
    230 svar
    230
    53261

    Men för livet efter normal förlossning

    Det är fantastiskt att de flesta klarar sig utan liknande men, ja. Men jag tycker att det är fruktansvärt att luta sig mot det. Det betyder att man tröstar "alla" med "de flesta råkar inte ut för detta" oavsett vad det gäller: dödsfall, komplikationer, misslyckade operationer, söndertrasade tänder, underliv, whatever.

    Jag tycker däremot att det känns lite som att vad man än säger svarar vården att man ska "kliiiiipa" så blir det bättre.

    Jag tycker att det lite grann är som om en läkare (allmänläkare, eller annat än kvinnokliniksläkare) skulle svara alla besvär med: gå på gym 5 ggr/vecka för resten av ditt liv så ska du se att det känns/blir bättre.

    Jag förringar inte att knípövningar inte ska göras, men det kanske finns kompletterande hjälp man kan få? Den efterlyser även jag. "Ja, jag ser att din främre slidvägg är försvagad och hänger. Men det är helt normalt efter att ha fött barn. Försök och knipa lite mer, oftare och intensivare". Ok. Ska försöka komma ihåg.

  • Anonym (kniii­ip)
    Äldre 15 Oct 13:43
    #72
    Anonym (inlägg nr 10 osv) skrev 2011-10-15 13:21:18 följande:
    Hmm fast dom människorna du rabblade upp vet ju inte om att dom eventuellt kommer att hamna på sjukhus, så lite skillnad är det ju.
    Jag, som inte är rädd eller så för att föda vaginalt, tycker att det skulle va jätte konstigt om man fick välja ett ks "bara för att".
    Men att extremsportare eller liknande "inte vet att de kan hamna på sjukhus" är väl inget försvar mot samma argument? Det finns risker med sport och dyl. Det vet de. Det finns risker med förlossningar också.

    Jag tror inte på argumentet att "bara de som varit utsatta för något, är rädda osv ska slippa betala själva". Då får vi ett system där folk ljuger för att få "rätt". Man ska inte behöva ljuga. Jag tror inte att det skullle öka så dramatsikt med KS om man fick välja. Alltför många skulle vilja föda vaginalt ändå. Och klara sig.
Svar på tråden Men för livet efter normal förlossning