• Lindreas

    Min man är helt oförmögen att göra fler saker samtidigt

    Jag tror du måste jobba med dig själv, ja, det är sjukt irriterande, men vad kan hända? Egentligen? Vad är viktigast? Att ni blir osams om en sak som han kanske helt enkelt inte kan rå för, eller att det blir gjort i din takt?

  • Lindreas
    Anonym (irriterad fru) skrev 2011-10-03 18:02:42 följande:
    Viktigast är att barnen blir hämtade, får mat, hjälp med läxorna, duschar, borstar tänderna och ligger i en någorlunda okej tid. Det fungerar inte när min man sköter det ensam. Det är också bra om det finns frukost i kylen och rena kläder hemma och vi har inte så många timmar till förfogande för att klara av det här varje kväll om vi ska komma i säng i anständig tid. 
    Men vad händer om du lägger över hela ansvaret på honom? Helt seriöst? Att diska upp frukostdisken måste väl inte göras medan man lagar middagen? Och mata djuren och öppna posten? Göra espresso? Är det inte viktigast att maten blir klar, med sallad eller utan? Och sen läxor och ungarna i säng. Spelar det jättestor roll att det inte görs på just ditt sätt?
  • Lindreas
    Anonym (irriterad fru) skrev 2011-10-03 18:17:13 följande:
    Standardtipset på FL: vänj dig eller separera!

    Jag gnäller inte över min man till mina vänner, för jag tycker att det är respektlöst. Därför är anonyma nätforum bra för att få pysa av sig lite irritation och också få höra att man inte är ensam och få lite bra idéer på hur man löser saken.  Jag skulle gärna LÖSA det här på ett smidigt, klokt och pedagogiskt sätt. 
    Jag tror att ni kanske skulle börja förbereda middagen kvällen innan, ni kanske har rutiner som kan förbättras? Jag förstår att du vill lösa det här, annars går man runt och blir bitter till slut. Vad säger han själv när du påtalar problemet?
  • Lindreas
    Anonym (Anna) skrev 2011-10-03 18:22:28 följande:
    Min man gör inte så.. Shit vilken tur jag har
    Iofs skulle jag aldrig tillåta att han går och duschar.. Har vi bråttom att göra mat, gör vi det tillsammans, när det  är klart finns det ledig tid att duscha
    Du skulle aldrig tillåta? Men jösses, skulle maken börja vägra mig göra saker så skulle jag bli vansinnig.
  • Lindreas
    Anonym (Anna) skrev 2011-10-03 18:32:07 följande:
    Exakt, aldrig tillåta.. Här hjälps vi åt.. Duscha är lyx som man får  göra när tid blir över. 

    Maten, barnen, städning går absolut före de vuxnas behov
    Anonym (Anna) skrev 2011-10-03 18:33:49 följande:

    ts skriver att herla familjen var vrålhungriga efter  at  de varit och storhandlat.. skulle DU prioritera att duscha då?


    Näe, här gör man givetvis mat först, duschar sen


    Om maken upplever att han har ett behov av att duscha så är det väl klart att han ska göra det, liksom jag själv vill göra. Däremot kan jag fråga om han kan vänta med det tills ungarna fått mat, kan han inte det så får jag fixa maten själv. Men jag bestämmer inte över min man, jag kan inte förbjuda honom att duscha.
  • Lindreas
    Anonym skrev 2011-10-03 19:37:16 följande:
    hmm jag förstår om han är så illa  tvungen att duscha omgående, men i och med att han bestämmer att han ska duscha just nu så har ju han även bestämt att du ska laga maten. Då bestämmer han över dig precis som du inte vill bestämma över han.
    Ja, så kan man också se det, men jag litar på att min man kan göra avvägningar. Dessutom tycker jag inte att det är hela världen om jag får laga middag medan han duschar, dagen efter gör vi kanske tvärtom. Men jag har inget behov av att bestämma över min man och tala om för honom vad han får och inte får göra. Jag är inte hans mamma.
  • Lindreas
    Anonym (Anna) skrev 2011-10-03 20:25:10 följande:
    sorry de vuxnas behov får vänta. Är familjen hungrig går det självklart först.

    Fruktansvärt egoistiskt  att lämna frun med hungriga barn,8 matkassar OCH  matlagning, gick han ut till serverat bord sedan ?
    Näe, jag hade skrattat, "glöm det" här hjälps vi åt först.

    Vaddå,  om jag kände ett boehov av att sova exakt då, hade det  varit ok då?
    Men varför? Jag är mamma till vårt barn, inte till honom. Och ja, det händer faktiskt att jag går och lägger mig direkt när vi kommer hem, medan maken packar upp matkassar, underhåller barn och lagar middag och sen väcker han mig. Men så har vi heller inga behov av att anteckna allt vi gör för att det ska vara millimeterrättvist. Ja, hungriga ungar går naturligtvis först, men vad sjutton, klarar man av att utfodra ungar när man är ensam hemma så är det väl inte svårare bara för att man är två stycken? Jo, det är smidigare, självklart, men det går ändå. Hellre så än gå och reta sig på sin partner.
  • Lindreas
    Anonym (Anna) skrev 2011-10-03 20:35:49 följande:

     


    Alla gör det som passar dem.


    I  vår famillj går ingen och sover, duschar eller  något annat oviktigt - när det ska packas upp 8 matkassar och lagas mat, då  hjälps vi åt.

    Det handlar inte om milimeterrättvisa, det handlar om sunt förnuft, vi är BÅDA vuxna och har lika ansvar över vår familj.

    Min man klarar av att vänta 20 minuter på att få en dusch  

    De få gånger vi är hemma samtidigt (när inte en av oss arbetar) så är det självklart att vi hjälps åt, med allt.

    Jag tänker lite på min egen uppväxt.. Jag hade tyckt att det var konstigt och orättvist om mamma packade upp alla mat, såg efter oss, OCH lagade middagen, medans pappa gick och tog en dusch Men, det har aldrig hänt - De prioriterade viktigaste sakerna först.


    Ja, och de allra flesta familjer fungerar ju så, man gör det gemensamma först. Men jag tycker det är en väldigt märklig sak att säga att "jag tillåter inte min man att...".
  • Lindreas
    Anonym (Anna) skrev 2011-10-03 20:47:02 följande:
    ja alla är olika, men hade jag en man som inte kan prioritera rätt, så  skulle jag berätta det för honom  

    Jag har varit sjuk i snart ett år, ångest/depression/utmattad, eftersom jag gjorde ALLT, eftersom jag inte sa ifrån, eftersom  min kropp och hjärna inte orkade  att  ha ALLT ansvar, all kontroll, så sa kroppen ifrån -tvärstopp  

    Nu vet både jag och  min man hur viktigt det är att vi hjälps åt. Att vi prioriterar rätt.
    Då är INTE duscha något man gör när familjen är vrålhungrig och matkassarna väntar på att bli uppackade, maten måste lagas...
    Ja, tro mig, vi har pratat många gånger om det här med städning här hemma. Jag vill gärna ha stöket på en "lagom" nivå hela tiden, det behöver inte vara kliniskt rent, men att badrummet är rent och det inte ligger massor med saker framme känns som en bra nivå, då kan det komma oväntade gäster utan att jag får panik. Maken bryr sig dock inte om att "vardagsstäda" men vill i stället ha maniskt rent om det ska komma gäster. Jag kan inte laga mat om det är disk i köket, så mannen tycker säkert att jag prioriterar konstigt när jag börjar diska när jag kommer hem, men alla har sina egenheter och det är bara att tugga i sig, om man ska vara lycklig.

    Jag förstår att du gick in i väggen, och visst har du också fått jobba med dina prioriteringar? Vissa saker får man släppa på när man blir dålig, personligen har jag fått lära mig att det är okej att maken viker mina tröjor på fel sätt.
Svar på tråden Min man är helt oförmögen att göra fler saker samtidigt