• Anonym (Kaffedraken)

    Bärsele på vintern?

    I en ergonomisk sele är det ju bara benen från knäna och neråt och armarna som inte täcks av selen, så jag hade nog struntat i fleeceoverall och kört med varma sockor som går upp en bit och en jacka och vantar på bebisen. Min unge får plats innanför min största jacka, och så brukar vi göra. När han var minibebis så fick han sitta innanför även med huvudet, lite snett liksom, och utan att jag knäppte jackan hela vägen, så klarade han sig från snö och regn också. Jag hade en stor sjal runt halsen också, så slapp jag själv frysa.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Lisa75 skrev 2011-10-16 22:27:54 följande:
    Aha, är det så man gör! Och bärjacka, vilken bra grej. Får ta och köpa en riktigt stor vinterjacka (eller en bärjacka). 
    Tack!

    Vi har en Babybjörn bärsele och jag tycker att han blir ganska kall i den när det blåser, men skaffar nog en Ergo Baby när han blir större, den verkar bra. 

    Eller är sjal bättre? 
    Har en Tricotti tub-sjal, en sån som man inte knyter. Men nu när han är så här liten (7 veckor) kan han bara ligga i den. Och det vill han inte alltid.  Kan förstå det, man är väl inte alltid på humör för att ligga i en trång mörk tub.
    Oj, byt till en Ergo redan nu, eller en Manduca, som är väldigt lik. Ju förr desto bättre. BabyBjörn är ruskigt oergonomisk och inte bra för bebisens rygg. Dessutom är det skönare att bära i en Manduca eller Ergo, och om ni ändå tänkt byta så kan ni ju lika gärna göra det på en gång och spara allas ryggar.
  • Anonym (Kaffedraken)

    Och förresten, när min son var så liten åkte han ofta i sjal, då är ju hela bebisen innesluten, om du kör med trikåsjal, och det är lättare att dra över sin egen jacka över bebisen.

  • Anonym (Kaffedraken)
    Lisa75 skrev 2011-10-16 23:18:08 följande:
    Jaså! Vi har fått låna vår Babybjörn så jag har aldrig funderat över modell. Tänkte att vi skulle köpa Ergo när Babybjörnen blir för liten vid ca 10-12 kilo. Måste de inte vara större för en Ergo? Vår son är 57 cm, 5,7 kilo.
    Just Ergon har jag inte full koll på, men med spädbarnsinsatsen ska man kunna använda den från födseln.

    www.pepplon.se/information.php Här finns enkelt förklarat hur bebisens rygg fungerar och vad som är viktigt att tänka på när man väljer bärdon. Många får låna en gammal babybjörn, eller köper en ny, eftersom man oftast inte vet om att det finns andra selar. Men gör era ryggar en tjänst och byt ut selen mot en ergonomisk, eller en sjal som är mysig när bebisen är liten.
  • Anonym (Kaffedraken)
    Lisa75 skrev 2011-10-17 19:51:45 följande:
    Hmm, jag ska nog göra som ni råder och köpa en ny sele eller sjal ganska snart.

    Var hos min kiropraktor idag. Hon tyckte inte att jag skulle vara orolig över lillens ryggrad i Babybjörn-selen, han säger till om han inte sitter bra sa hon.
    Men hon tyckte som ni att Babybjörnen blir tung för axlarna för den som bär. Och bebisen blir ju lugn och glad om mamma är lugn och glad och inte har ont.

    Kände efter lite mer idag och jag hade rätt så ont i axlarna redan efter någon timme. Och så ska det ju inte vara...

    Hittade via Google att det finns ett ställe i Stockholm där man kan prova sjalar och ergonomiska bärselar, Knyt-An, dit ska jag ta mig. 

    Ska också testa att använda min "tubsjal" Tri-Cotti mer. När hans nacke blir stadigare, vilket nog är redan om ett par veckor, kan han sitta upprätt i den vänd mot mig.

    Tack för er input!  
    Vad bra! BabyBjörn rekommenderar att man inte bär mer än två timmar i sträck, det gör inte de ergonomiska selarnas tillverkare. Jag bär utan problem min 13-månader (på snart 13 kilo) flera timmar i sträck, det enda som händer är att jag blir aningens trött i ryggen av den extra vikten.
Svar på tråden Bärsele på vintern?