Inlägg från: Anonym (Samvetskval) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Samvetskval)

    Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!

    Anonym (Inbillning eller samma spel?) skrev 2019-02-22 23:07:28 följande:

    Jag är nog lite smygförälskad. Du behöver bli lite tydligare. Situationen skulle bli pinsam om jag tolkat dig fel. Du är väldigt bra att spela oberörd.


    Hur hade du velat att personen visade för dig vad hen känner utan att säga det? Vad skulle personen kunna göra för att göra det tydligare?
  • Anonym (Samvetskval)
    Homosapio skrev 2019-02-23 08:24:54 följande:

    Sitter med exakt dessa tankar ... Hur ska jag kunna visa vad jag känner utan att säga det rakt ut? Kan man ens vara tydlig utan att uttala orden?

    Hur hade du själv gjort eller velat att någon annan visade utan att säga det?


    Beror ju helt på i vilka sammanhang man träffas. Men att visa extra omtanke för personen, och tydligt behandla personen annorlunda, bättre, finare, än alla andra runtomkring. Kan vara svårt om man inte vill att andra ska uppfatta det, endast hon. Hinta med att säga att du trivs i hennes sällskap, berätta och tacka för en trevlig stund sist ni sågs, blinka lite skämtsamt till henne nästa gång ni får ögonkontakt osv, så kanske polletten trilla ner för henne! Men risken är nog stor för missförstånd när man inte kan tala om som det är.

    Vad är poängen med att visa vad du känner, och att få henne att förstå att du är intresserad om du ändå inte kan/tänker agera på dina känslor nu? Vad hoppas du få ut av det?
  • Anonym (Samvetskval)
    Homosapio skrev 2019-02-23 11:28:22 följande:

    Poängen är att jag vet att hon är intresserad och jag kan inte i denna sitsen tala om att det är besvarat. Vitsen är ju då i mina tankar att jag vill att hon ändå ska kunna förstå att det kan finnas ett intresse från min sida utan att det uttalas så att jag inom en snar framtid kan uttala vad jag känner för henne. Ja, komplicerat ...


    Mmm förstår, komplicerat minsann. Fortsättning följer? =) Såg ett av dina inlägg om moral, rätt å fel.Är det mindre moraliskt fel att visa intresse för någon annan än den man är med för tillfället i väntan på att man ska gå isär, än att säga som det är till personen?? Uppfattade det som att det är där du befinner dig? Jag vet inte, har inget svar. Går itu av liknande tankar.
  • Anonym (Samvetskval)
    Homosapio skrev 2019-02-23 12:11:11 följande:

    Oj oj, det beror helt på från fall till fall kan jag tycka. I en situation som tillåter det tycker jag nog att det är mer moraliskt rätt att vara ärlig och säga som det är till personen!

    Jo, jag är i rörelse bort från något långvarigt och det tar tid ... Men det är inte där skon klämmer i den här situationen! Den jag lämnar är också medveten om mina känslor och vi är nära vänner och där finns inga sorger sas. Därför hade det inte varit moraliskt fel av den anledningen. Men helt klart av andra anledningar ...


    Ja självklart beror det på situation. Hur visar du själv ditt intresse då? Hur har du gjort hittills?
  • Anonym (Samvetskval)

    Jag kommer inte vidare när du ständigt finns i mina tankar. En ångest som sliter å tär. Känner du det jag känner? Är detta på riktigt? Hur kommer jag vidare?

  • Anonym (Samvetskval)
    Anonym (Tankar) skrev 2019-02-24 09:39:20 följande:

    Här kommer ett kort och koncist svar: gör något eller släpp det. Kan kanske inte bli värre än det du känner nu?


    Ja om det var så lätt hade jag inte varit här. Det kan definitivt bli värre. Tankar å känslor är en sak och ens verkliga vardag en annan. Man kan gå miste om något som är bra och på riktigt för en fantasi och man kan gå miste om något bra och på riktigt för att man är rädd att mista det man har. Men ja något måste jag göra.
  • Anonym (Samvetskval)
    Homosapio skrev 2019-02-24 20:09:28 följande:

    Ja, det där som sliter och tär känns igen. När tankarna på personen går som en låt på repeat i huvudet ...

    Ta reda på om det är på riktigt för är det på riktigt är det värt allt! En kärlek på riktigt är sällsynt, missa inte den!


    Precis. En fantastiskt fin och sällsynt jädra låt. En som får en att känna att det hade varit värt allt. Känns så självklart men är så svårt på samma gång.
  • Anonym (Samvetskval)
    Anonym (brit) skrev 2019-02-24 21:05:41 följande:

    Det är besvarat, är väl det som känns mindre bra. Är en situation där det inte går att komma framåt som för så många andra här. 

    Ja, hur frustrerande som helst just nu. Hur är det för dig, är det ett roligt pirr eller mer som för mig?


    Tråkigt att höra dina upplevelser. Är någon av er/båda upptagna eller finns det andra orsaker till att det ej går att ta det vidare??
  • Anonym (Samvetskval)
    Homosapio skrev 2019-02-25 19:25:31 följande:

    Relaterar ... Vad är det som är så svårt?


    Framförallt svårt att ta reda på om det finns något där eller om det enbart är i mitt huvud. För mig finns något definitivt där och jag vill ta reda på mer!
  • Anonym (Samvetskval)
    Homosapio skrev 2019-02-26 15:39:03 följande:

    Ja, förstår. Visar hen något som du kan tolka? Kan du inte hinta lite diskret eller visa hen på något sätt? Se till att komma i situationer där ni blir själv? Råka gå för nära ... Visa intresse helt enkelt? Eller situationen hindrar det helt?


    Hen har visat en hel del intresse, det är jag övertygad om. Och det har jag också, tror jag. Det tar tid att ta reda på om något är på riktigt och i en situation som är allt annat än optimal finns inte riktigt utrymme för den tiden eller för att ens ta reda på det. Närmanden av olika slag kan göras men jag vet inte om det kommer leda någonvart eller enbart spä på denna lek ännu mer och resultera i att fantasier byggs upp, som är just fantasier å inget annat. Tillslut måste ju någon ta steget å berätta om sina känslor om det ska leda nånvart. Så att man kan ha något att gå vidare från på något sätt.
  • Anonym (Samvetskval)
    Anonym (brit) skrev 2019-02-25 20:35:42 följande:

    Tack, det känns bättre idag. Ja precis, den andra personen är upptagen. Hur är det för dig, är det på samma sätt?


    Det är komplicerat på flera plan kan man säga.
  • Anonym (Samvetskval)
    Homosapio skrev 2019-02-26 22:01:48 följande:

    Varför tar du inte det steget? Vad finns det för hinder? Och om steget inte kan tas så är det väl ändå bättre att visa sitt intresse och underhålla det som finns och känns än att bara kasta bort det. Tänk om det faktiskt är på riktigt ...


    Vad är vitsen med att visa intresse om steget inte kan tas? Vem vinner vad på det? Blir inte människor bara sårade av det?
  • Anonym (Samvetskval)
    Anonym (brit) skrev 2019-02-27 06:15:54 följande:

    Antar att du inte vill förklara mer?

    Vad är det värsta som skulle kunna hända om du är tydlig med vad du känner? Blir det jobbigt om det är obesvarat eller även om hen känner samma sak?


    Det finns nog ingen väg som är rätt eller enkel. Det blir jobbigt oavsett. En känns rätt och en borde vara rätt. Det som känns rätt är ju enbart en känsla. Hur ska man kunna lita på det?
  • Anonym (Samvetskval)
    Andiie87 skrev 2019-03-01 23:33:34 följande:

    Och hur går det att avgöra att en känsla enbart är en känsla (vilket i sig är ett cirkulärt argument)? Det innebär att du fastslagit att sanningen om känslan som fenomen är att den är ovidkommande, saknar substans eller är meningslös.

    Jag skulle vilja se det som att en känsla är något som säger eller bekräftar någonting. Däremot kanske det inte går att påstå att känslan säger det som vi tror att den säger oss. Men kanske kan vi likna känslan vid en ledtråd, som ett uttryck för ett behov, en riktning eller något som vi inte kan sätta fingret på men som ändå kan säga oss något.


    Tack Andiie87! Dina ord hjälpte lite på nåt vis!!
  • Anonym (Samvetskval)
    Anonym (brit) skrev 2019-03-02 08:53:13 följande:

    Ja. Jag skulle tänka mig vad syftet med allt är, är det att leva i trygghet lagom lycklig(?) eller är det att nå de högsta höjderna? Hur skulle du tänka på din ålders höst när du tänker tillbaka..skulle du alltid undra vad som kunde ha blivit med det som känns rätt men som du aldrig gjorde eller skulle du vara tryggt förvissad om att det inte var för dig?

    Som någon skrev så berättar känslan något för dig. Det kan vara dumt ibland att slå dövörat till och ignorera känslor eftersom de är baserade på något. Jag hade undersökt orsaken mer helt klart för allas skull.


    Jag har tänkt dom tankarna. Jag tror inte jag någonsin skulle ångrat att jag har levt lagom lycklig. Det har jag gjort i många år redan och inte har jag ångrat den tiden. Däremot så vill jag ha det ännu bättre och känslan är att det går att få. Dilemmat ligger i att man inte vet om lagom lycklig kanske egentligen innebär de högsta höjderna. Å tänk om jag alltid kommer leta efter högre höjder?? Mina hopplösa tankar. Visst säger känslan något å jag VILL följa den känslan även om det också tar emot. Jag är nog mest rädd att jag kommer stå helt ensam i slutändan. Men det kanske jag förtjänar i sådant fall. Det är väldigt egoistiska tankar att ha i sammanhanget. Jag är tacksam för ditt engagemang!
  • Anonym (Samvetskval)
    Anonym (brit) skrev 2019-03-02 22:49:41 följande:

    Ja precis, det där vardagslivet kanske är det bästa egentligen, hur ska man veta? Och när är det dags att nöja sig...och vad får det kosta att jaga det som man vet skulle vara bättre.

    Många frågor blir det :) Eftersom det är få som vill och lyckas få till något slags öppet förhållande så kanske du får nöja dig med det säkra alternativet, så länge du känner att det är bra nog.

    Äh, det är kul om man kan hjälpa till med andras problem...är så enormt mycket enklare än att se klart på sina egna ;)


    Åh nej något öppet förhållande är jag verkligen inte intresserad av. Å jag nöjer ju mig faktiskt inte med det där som är tillräckligt bra längre sedan den personen dök upp. Det borde vara enkelt men nej.
Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!