• Anonym (at your service!)

    Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!

    Ibland vill man säga ett par sanningens ord till någon fast av olika anledningar låter man bli.
    Man vill men vågar inte. Man både vill och vågar men vet att det får (eller kan få) konsekvenser som man inte är beredd att ta. Eller som i mitt fall-man saknar personens kontaktuppgifter och vet inte riktigt vart man ska göra av alla tankar och känslor. Någonstans måste det ut!  

    Så, vill du som jag skicka ett sms eller mail till någon som du kanske är hemligt förälskad i, till någon du saknar, någon du är arg på, en avlägsen vän, din sambo, din kusin, Fredrik Reinfeldt eller vem som men utan att outa dig till personen ifråga och utan att behöva ta konsekvenserna av ditt handlande, skriv ditt sms/mail i denna tråd och jag kan nästan garantera dig att det kommer att kännas bättre efteråt. Självklart får man vara anonym och man väljer själv om man vill berätta här i tråden till vem meddelandet är.  

    Jag börjar.

    Sms till mitt ex vars telefonnummer jag inte längre har: 

    "Undrar hur du mår och vad du gör. Kan inte sluta tänka på dig. Saknar dig så det gör ont och vill ha dig tillbaka. Tror jag. Åtminstone just nu. /Ditt ex "

    Din tur. Kör hårt! Skrattande    

  • Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!
  • Anonym (E)

    Jag tycker det verkar extremt konstigt med NOLL egentid! Funderar snarare på om du har en baktanke... Vet du, jag tror den funkar. Det börjar sakta men säkert gå upp för mig vilken idiot du faktiskt är! Du har spelat dina kort väldigt bra hittills, men du har inte fler ess. 

  • Anonym (Krummelisa)

    Hej du. 


    Jag förstår att du idag tycker att han verkar underbar, du har säkert hör talas om mig. Jag är hans ex. 


    Skulle misstänka att han beskrivit mig ungefär såhär. 


    "Jag fick inte göra något alls, hon kontrollerade mig. Jag fick göra allt hemma, ta hand om henne och barnen. Ställde mig själv helt åt sidan, för deras skull. Fick aldrig möjlighet att känna efter hur jag mår. Jag gjorde allt, stod för allt eftersom hon inte hade råd. Fick inte spela, för då blev hon sur. Spelet är det enda stället där jag verkligen kan slappna av och vara mig själv på. Du är den första som verkligen bryr dig i mig. Som frågar mig hur jag mår. Tack för allt du gör för mig" 


     


    Hur kan jag misstänka att det låter så, kanske du undrar. 


     


    Jo för det var så det lät om hans ex innan mig. 


    Eftersom jag absolut inte ville vara hans ex, så hjälpte jag honom, ekonomiskt. Jag lånade ut pengar, massor med pengar. Jag stod för hyran, mat, el, ja jag köpte även hans kläder. Så att han kunde fokusera på att betala tillbaka sina skulder. Som berodde på henne. 


    Jag tyckte synd om honom och mådde bra av att känna mig behövd. Mådde bra av att få höra att jag brydde mig så. 


    så jag gjorde allt, städade, lagade mat, uppmuntrade honom till att spela. 


    Såhär i efterhand förstår jag ju att detta var manipulation av honom. Han lekte ett offer. Jag försökte rädda honom. Han behövde inte räddas. 


    Hans spelade, är ett missbruk. Han spelade dygnet runt, även på jobbet. När han kom hem från jobbet spelade han, sedan spelade han hela nätterna. Ibland gick han o la sig vid tre, för att börja jobba vid sju. 


    Alla hans krämpor. Ryggont, att han är trött, viktuppgång. Berodde på hans ex, på jobbet där han inte fick någon sol. Ja det var väl det han sa iallafall. Sedan förstod jag ju att det berodde på att han inte sov, för att han spelade. För att han satt vid en dator. 


     


    Jag förstår att du inte ser detta nu. Han är nog snäll mot dig ännu. Du ser nog inte sambanden ännu. 


    Tar du upp något får du säkert skuldkänslor. Han kan vara rätt övertygande. Samt säga att "Nu låter du som mitt ex, jag orkar inte med det en gång till". 


    Samtidigt som han inte har råd att betala hyra, mat etc. Går han och köper annat, onödiga saker. För "Jag måste faktiskt få leva lite med". 


    Du känner nog ofta att du kanske missuppfattat något. Fast det har du inte. 


    Han kommer aldrig ligga bredvid dig när du lägger dig. Enda gången han kommer ligga bredvid dig på kvällen är om han vill ligga, när han är klar med det kommer han sedan spela igen. för han behöver "vara ner". 


    Med tiden kommer du känna dig som hans pause underhållning. Men du förstår inte det nu. Det kommer. 


     


    Han kommer bryta ner dig. Skylla allt på dig. En dag är du hans ex. den som är roten till att han mår dåligt. 

  • Anonym (Merde)

    Kära?
    Jag har sett hur du gömmer din dåliga självkänsla bakom en ridå av rätta åsikter och dogmer.
    Finns där ett offer så tar du deras kränkthet, du har blivit ett Woke-monster.
    Men ser du, det var folk med de rätta värderingarna som brände häxor eller avslöjade vilka grannar som gömde judar.
    Tolerans är inte en åsikt, det börjar med dig själv. Se dina fördomar, vi är alla fördomsfulla.
    Se det som avviker från dig och värdera det. Om det inte skadar någon så acceptera. Man måste inte ens tycka om det för att acceptera.


    Det är tolerans.
    Att cancellera är ingen aktiv handling, det är ett fegt sätt att inte vilja förstå.
    Om någon inte håller med dig eller avviker i värderingar, se människan och handlingar försök förstå eller acceptera att bara för att någon inte håller med dig i din svart-vita värld så är han eller hon inte ond.
    Jag hoppas du vaknar ur detta för annars kommer du få det så svårt i livet.

  • Anonym (tänk)
    Till dig. 
     
    Du är ju faktiskt rätt arrogant och du pratar bara väder och vind och verkar inte klara av djupare samtal. Iallafall inte med mig. 
     
    Du säger till mig att du vill vara mer öppen, och önskar du var mer modig,  men du håller dig alltid till samma personer som du redan känt i flera år och släpper inte in andra exempelvis mig. Så hur ska du kunna bli mer öppen då? Eller ens veta vad du vill eller till och med går miste om? 
     
    Hur svårt hade det varit att bjuda till lite om den andra gör det? Men inte du. Du lämnar en i frågor och att känna mig dum som överhuvudtaget hör av mig för att jag bryr mig. 
     
    Allt gott till dig önskar jag ändå och allt som jag sagt IRL och skrivit till dig på mess är sant, och jag menade det verkligen. 
     
    Vi kommer inte att ses igen efter sommaren. 
     
    Jag är less och tänker inte bekräfta dig mer. Jag är värd bättre än så här. Men hoppas du får det bra både i sommar och i framtiden.  Jag lärde mig något av dig. 
     
    Hejdå! 
  • Lola M

    Jag saknar dig så mycket.
    Den finaste mannen jag träffat.
    Jag vet att du inte får ihop en relation med mig ????.

  • Anonym (SKEN)
    Anonym (Paradoxal) skrev 2022-06-03 18:38:16 följande:

    Nej har inte fått någon fråga, inte heller upplevt att personen skulle tycka det är jobbigt/konstigt, vilket får mig att tro att det kanske är från båda håll? 

    Problemet är just att klicka med någon när det inte går blir väldigt fel 


    Hur går det? Kommer du byta jobb?
  • Anonym (Paradoxal)
    Anonym (SKEN) skrev 2022-06-11 22:12:06 följande:
    Hur går det? Kommer du byta jobb?
    Nej  har inga planer på att byta jobb. Men skulle den andra byta vore det både tråkigt men väldigt skönt. 

    Vi får se vad som händer.
  • Anonym (Upplyst)

    Fan vad sjukt det är att du anklagade mig för lögner, manipulation och gaslighting när det var exakt det du utsatte mig för. Du stal mitt hjärta och lämnade ett stort svart hål, och du vet antagligen inte ens om det. Du sitter där hemma och sprider lögner om mig utan att ha en aning om vad du ställt till med.

    Du har inga vänner och får inga nya vänner för att folk genomskådar dig. Du säger att du pratar mycket när du är nervös, men det beror egentligen på att du vill kontrollera allt och alla. Om du låter någon annan prata så riskerar du att exponeras för den lögnare du är. Det är exakt samma anledning varför du inte kan behålla ett jobb speciellt länge och alltid har problem med kollegor.

    Allt du någonsin anklagat andra för är dina egna svagheter, misslyckanden och elakt beteende. Du straffar till och med ut dina barn men de är för kontrollerade för att förstå det än så länge. Din näst yngsta som du ofta bad mig prata med sa faktiskt saker som jag aldrig berättade för jag förstod inte vad han menade då, men jag gör det nu. Han är arg på dig, till den grad att han blir aggressiv. Du kanske ska håll truten stängd någon gång och låta honom ha ordet. Han prata ju i alla andra miljöer förutom hemma (och när du är med).

    Det kommer en dag i en inte allt för avlägsen framtid där du står ensam, trasig i kroppen och utan något stöd. En dag när du till slut förstår att jo, det ÄR fel på dig och din värsta farhåga besannas. Du är precis som din mamma.

    Då kan du minnas vår tid. Jag är inte en perfekt människa men jag är villig att lyssna på kritik, att reflektera, att söka hjälp och vård och att göra förändring. Du hade någon som ställde upp på nästan vad som helst för dig för att jag älskar dig.

    Om du någonsin fattar vad du gjort och genuint vill göra en förändring så fråga din förstfödda om råd. Hon ser igenom din maskerad sedan länge men är för utsatt för att göra något åt det. Hon är dock klok och behöver hon stöd så vet hon var jag finns.

    Många tårar har jag fällt de senaste månaderna och de flesta för dig och dina barn.

    /Millimus make

Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!