Inlägg från: Anonym (Merde) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Merde)

    Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!

    Fringe skrev 2018-10-09 18:23:26 följande:

    Vet personen ifråga om det? Tidigare har det verkar som att du inte varit beredd att göra det. Något har fått dig på andra tankar, har ni pratat om det?


    Vi har pratat om det men jag har inte förmedlat hur kraftig min övertygelse är att lämna.

    Jag lämnar inte för hennes skull, jag lämnar för min skull och det kommer ta tid.

    Hon är katalysatorn och jag kan inte begära att hon går och väntar på mig. Vill hon det så är jag överlycklig.
  • Anonym (Merde)

    Jag är ledsen men jag ser ingen framtid med dig.

    Till min nuvarande:

    Vi har haft en fantastisk resa tillsammans och du har gett mig så otroligt mycket glädje. Hoppas att även du har fått det av mig.

    Men vi kommer inte vidare, det är stopp. Jag vill mer än du. Sedan två år har jag känt frustrationen växa.

    Ledsen att det har tagit tid för mig att komma underfund med detta.

    Jag älskar dig fortfarande men kommer släppa dig.

    Vill fortfarande vara din vän för du är en fantastisk människa. Kommer du låta mig vara det?

  • Anonym (Merde)

    Vad fan vill jag?


    Har läst, tänkt, skrivit... saknat... förstår nu varför jag valde som jag gjorde men vet inte om jag valde rätt, känns inte så.


    Kan inte prata med dig om det, vill inte ge falska förhoppningar, kan inte lova.


    Har bestämt mig efter resan och tar kontakt då. Du har kanske gått vidare då?

  • Anonym (Merde)
    Fringe skrev 2019-01-15 20:19:35 följande:

    Det var länge sedan jag såg dig i den här tråden. Minns något du skrev för väldigt länge sedan, om att älska en och vara förälskad i någon annan, om den dubbla känslan i det. Är det fortfarande det som plågar dig?


    Så är det... tyvärr.

    Har avslutat men övertygad att det gjordes på fel känslor. Rädsla och medkänsla snarare än kärlek styrde mitt handlande.

    Funderar allvarligt på att ta en total time-out.
  • Anonym (Merde)
    Fringe skrev 2019-01-15 21:54:36 följande:

    Att låta medkänsla styra dina val är nog inte en särskilt god idé. Ibland behöver man sätta sig själv i främsta rummet och våga göra de val som i förlängningen är de som är bäst för en själv.

    Ibland är det dock svårt att veta, man kanske inte förstår förrän man tittar i backspegeln.


    Visst är det så.

    I uppbrottet så är det så ohyggligt mycket motstridiga känslor. Lycka, sorg, hopp, skam... Någonstans där gick jag nog vilse.
  • Anonym (Merde)
    Anonym (Poem) skrev 2019-01-15 22:40:18 följande:
    Varför sätta sig i passagerarsätet när man kan sitta i fören, din resa, din tid, ditt val!

    Enda gången Egot någonsin bör snegla i bakspegeln.. är för att se hur långt man har kommit (inte för att ångra att man tog fel väg) m a o finns det ingen fel väg!!

    Misslyckanden kan ju ibland leda till något ännu bättre, så om inställningen är rätt, finns liksom inga fel.

    Blir nog till att skriva en bok om mentalträning ;)

    Kloka ord och jag känner definitivt igen mig detta, är inte främmande för att välja väg och bränna broar bakom mig. Dessutom är ett dåligt beslut bättre än inget beslut.


    Jag är en ganska rationell människa, gillar att fundera, analysera och sedan agera. Skillnaden är att detta beslut är så oerhört känsloladdat, rationellt resonerande resulterar i en loop snarare än att fälla avgörandet.

  • Anonym (Merde)
    Anonym (Poem) skrev 2019-01-16 13:33:53 följande:
    Du låter klok som en uggla, alla stora beslut är nog känsloladdade och vi hanterar naturligtvis ?kontexten? utifrån egna erfarenheter och förväntningar.

    Känslan av sammanhang, kasam skulle kunna förklara hur vi upplever och relaterar till vår egen verklighet, åtminstone utifrån ett salutogent synsätt.

    Det där perspektivet hur små vi faktiskt är i det stora hela, brukar hjälpa mig när stora beslut skall tas. Att mina känslor faktiskt är mina och hur jag reagerar på dem är min egna erfarenheter av besvikelser och förväntningar, så gäller även för andra.

    Dock så är ju mitt synsätt inte alla andras synsätt, då väcks frågan.. ska jag verkligen lida men för andras oansvar gentemot sig själva?! Är det inte var människas ansvar att göra det bästa möjliga av sin tid. Ingen vill vara en livsmartyr.

    Blev kanske lite luddigt svar,, men det är sån jag är ;)

    Sedär... spännande, fick googla Salutogent och KASAM. Intressanta modeller/begrepp.


    I mitt fall är det att jag måste välja bort/rata en person som betyder väldigt mycket för mig. Vill inte men måste för att vi alla skall kunna gå vidare och få sinnesro.

  • Anonym (Merde)
    Anonym (Poem) skrev 2019-01-16 16:17:02 följande:

    Personligen vet jag exakt vad du pratar om för känsla, jag har valt bort många personer av så många olika anledningar. Valde att ta en helt ny väg nyligen för att inte ta ett felbeslut, så barnslig man är ibland :) men vissa vägar ger inget och andra vägar ger för mycket av allt, tänker mig ett mellanting..

    Du måste väl egentligen ingenting?!


    Tack för orden, men jag måste välja. Väljer man inget så överlåter man väljandet åt någon annan. Det vill jag inte lägga på andra eller utsätta mig själv för
  • Anonym (Merde)
    Anonym (Fridlyst) skrev 2019-01-18 17:03:49 följande:
    Modigt och stort av dig att fatta beslut innan du agerar på dina känslor. Rätt sak att göra men svårare att lyckas med. Men vad är du rädd för om du hade sagt som det var? Lova kan man ju aldrig. Men ärlig kan man vara. Det ger väll ingen falska förhoppningar om du säger som det faktiskt är? Sällan något är helt svart eller vitt...Dina tankar verkar gå rundgång. Det kanske hjälper dig att bryta mönstret och känna dig mer säker på vilken väg du ska ta om du pratar med dem det berör istället för att grubbla ensam och slå knut på dig själv?

    Jag har själv svårt för att fatta beslut när jag inte vet vad det faktiskt för med sig. Jag vill veta alternativen, få alla korten på bordet, för att kunna lägga pusslet och göra ett val som känns bra i magen. Inte så bra sätt alla gånger. Fegt kanske. Intressant att veta hur någon annan tänker som kanske agerar tvärtemot en själv.

    Tack för de kloka orden.


    Jag har varit öppen tidigare och sedan agerat tvärt mot vad jag har sagt och vad jag har trott på själv. Gick verkligen inte bra...
    Precis som du säger så är det inte "svart eller vitt" utan snarare "rött eller 2meter".
    Vågar inte skriva för mycket då jag inte vill outa mig men har gett mig en tidsram och metod på hur jag skall hantera det.
    Under tiden accepterar jag att den andra kan försvinna, jag vill inte låta henne sitta i väntrummet. Hon är värd mer.

  • Anonym (Merde)
    Anonym (Poem) skrev 2019-01-19 09:10:27 följande:
    Det är inget fel att sitta i väntrummet, om personen vet själv att/ varför den sitter där, annars håller jag med. Inte sjysst.

    Inget är svart eller vitt, men sånna som oss måste sluta analysera och ibland börja agera. Andra gånger måste jag sluta agera för mina snabba impulser. Är lite både och här. :)
    Hon har varit i "väntrummet" innan... jag vill inte att hon skall vänta där igen om jag inte klarar att tvätta min byk.
    Anonym (tänk) skrev 2019-01-19 12:21:54 följande:
    Det låter som att du låter något som hänt tidigare styra dina tankar? Att du är rädd. Kanske rädd för att samma sak ska hända igen? Något gick verkligen inte bra skriver du. Det var tråkigt att höra. Men denna gången kanske det blir till något positivt om du är öppen och berättar om vad du känner för henne? Eller är det henne (dvs samma person) du varit öppen mot tidigare och det inte gått bra? Den tidsram och metod du hanterar detta på hur ser den ut? Hör den andra personen av sig till dig? Hur ser kontakten ut?Jag tänker att tidsram och metod är bra, men aldrig att använda som ett skydd mot sin rädsla. Många är rädda för att säga vad de känner och låter sin längtan rinna ut till priset av att de förlorar någon. Den du skriver om är inte värd att sitta i väntrummet skriver du. Hon är värd mer. Men du själv då? Du är väl också värd att tyckas om? Att få veta om hon känner som du? Hur länge låter du dig själv (och eventuell rädsla) styra? Kram!

    oj, många frågor.. kommer faktiskt inte svara på dem då det definitivt kommer outa mig om någon som känner mig är här.


    Sant att rädsla tyvärr styr mitt handlande men också missriktad medkänsla blandat med kärlek och förälskelse.


    Men för att på något sätt beskriva min sits, här är en skrämmande lik berättelse. Skillnaden, Vi möttes hemma hos mig isf hos en kompis och jag föll tillbaka.


    Det är Vinter i P1, Olof Röhlander
    sverigesradio.se/sida/avsnitt/1209191

Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!