Forum Bakning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Din favorit bland efterrätter som serveras i små glas

    Mån 24 okt 2011 15:31 Läst 18647 gånger Totalt 42 svar
    Mån 24 okt 2011 15:31

    Jag lagar oftast mjuka kakor av olika slag till efterrätt, men vill bli bättre på att komma på små rätter. Ge mig tips på din favorit bland små efterrätter, som serveras i tex glas. Som gärna går att förbereda innan och ha i kylen. Som känns lyxiga utan att bli för mycket!

  • bez imena
    Visa endast
    Mån 24 okt 2011 16:18 #1

    Vit chokladmousse med färska bär! Glad

  • Mån 24 okt 2011 16:20 #2

    - Mörk chokladmousse. Kan varieras med till exempel smaksatt grädde eller bär.
    - Semifreddo, en italiensk glassdessert
    - Tiramisú går att göra och servera i glas, även om jag tycker bättre om att göra det i form
    - Pannacotta med olika smaksättningar     

  • moster­Yster
    Visa endast
    Mån 24 okt 2011 16:23 #3

    mini(mikro)cheesecake

  • Mån 24 okt 2011 16:49 #4

    Vit choklad mousse.. :)

    4 pers.
    1000 g vit choklad (ej blockchoklad)
    2 dl grädde

    Smält chokladen i ett vattenbad.
    Tillsätt sen grädden
    Ta bort från spisen och vispa med elvisp tills det blir fluffigt 
    Ställ in i kylen över natten.

    Servera i tex coctailglas med hallon eller blåbär på.
    Eller passionsfrukt eller något annat.

    GALET GOTT!     Tungan ute         

  • Mån 24 okt 2011 17:13 #5

    Förlåt, men du menar väl hundra gram vit choklad och inte ett kilo?

  • Mån 24 okt 2011 17:16 #6

    Jag älskar pannacotta.

  • Mån 24 okt 2011 17:28 #7
    k girl skrev 2011-10-24 17:13:19 följande:
    Förlåt, men du menar väl hundra gram vit choklad och inte ett kilo?
    Det får vi hoppas. 250g choklad per portion låter rätt mastigt.
  • Mån 24 okt 2011 17:36 #8

    Jag brukar göra en snabb minicheesecake i glas:

    (4-5 portioner)
    Smula några pepparkakor och digestivekex, ca 4-5 av varje (tips, lägg kakorna i en påse, banka med kaveln till lagom storlek) Man kan byta till andra krispiga småkakor, tex havrekakor eller varför inte chokladflarn?
    Vispa ett litet paket vispgrädde ganska hårt, blanda ner en förpackning (200g) naturell philadelphia och ½ dl strösocker (kan skippas om man vill)
    Mixa halvfrusna hallon eller jordgubbar till en pure med små bitar i. Söta efter behag med socker.

    Lägg kexsmulet i botten av glasen, fördela ost/grädde-blandningen i varje glas, toppa med bärsåsen.


    If you love me - please don't feed me!
  • Mån 24 okt 2011 17:38 #9

    Ta en liten bit av den mjuka kakan du brukar baka och knö ner i ett fint glas, garnera med bär/grädde/vaniljsås

  • Mån 24 okt 2011 17:55 #10

    Åh, vad bra med svar. Jag har ju idéer till tusen, men så svårt att bestämma mig. jag kommer att ta något av era förslag, helt enkelt! Andras favoriter går nog hem hos mina 8 gäster på lördag också!


Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll