• bubbelmaja

    Din favorit bland efterrätter som serveras i små glas

    Jag lagar oftast mjuka kakor av olika slag till efterrätt, men vill bli bättre på att komma på små rätter. Ge mig tips på din favorit bland små efterrätter, som serveras i tex glas. Som gärna går att förbereda innan och ha i kylen. Som känns lyxiga utan att bli för mycket!

  • Svar på tråden Din favorit bland efterrätter som serveras i små glas
  • bubbelmaja
    Skepparen skrev 2011-10-24 18:09:11 följande:
    Om man gör den i eldfasta glas, typ små värmeljuskoppar, så fungerar det bra. IKEA hade sådana för några spänn per styck häromåret, det har de säkert fortfarande.
    Mycket bra tips, men nu är det så att det nästan är glasen som är det viktiga. Vi har fått ärva en serie med kristallglas, även små. Hur ofta kommer de tas fram med alla småbarn på alla middagar. Så vill verkligen passa på nu när jag ska ha tjejmiddag :)
  • blåbär02
    k girl skrev 2011-10-24 17:13:19 följande:
    Förlåt, men du menar väl hundra gram vit choklad och inte ett kilo?

    haha, ja det såklart.. =)
  • Yavannie

    Jag har ett apagott recept på creme brulee som inte behöver stå i ugnen eller tillagas på något annat sätt än smeten i kastrull. Det är vit choklad i som hjälper det att stelna. Har aldrig misslyckats med det receptet - det har aldrig skurit sig eller blivit löst. Om nom nom! Sitter med en tröttfis i famnen just nu, men om någon är intresserad så kan jag lägga in receptet här senare.


    cynicalchronicle.blogspot.com - där jag rotar fram och ratar dina inlägg
  • LaFontaine
    k girl skrev 2011-10-24 20:35:59 följande:
    Lika bra att anta att det kan missförstås, jag kommer ihåg det här debaclet: www.svd.se/nyheter/inrikes/fyra-forgiftade-ef... Att folk inte reagerade övergår mitt förstånd...
    Just det ja, det hade jag glömt (eller kanske förträngt )

    TS, om jag får gäster nära inpå brukar jag göra en fejkad cheese cake. Jag varvar smulade digestivekex med vanlijkesella och bär, oftast hallon och blåbär. Det får stå i kylen nån timme eller två och sätta sig. Det brukar göra succé.
  • Mynta

    Vit chokladpannacotta, toppad med lite hallon och passionsfrukt. Mums!!

  • Penguine

    Pannacotta i alla former, måste nästan vara den enklaste av alla efterrätter.
    Senaste tiden har jag ofta gjort lakritsspannacotta men alla sorter är goda.

Svar på tråden Din favorit bland efterrätter som serveras i små glas