• RosaBa­byfilt
  Äldre 13 jun 13:54
  34974 visningar
  19 svar
  Inlägg från RosaBabyfilt Visa alla inlägg
  19
  34974

  Hur mycket äter/åt din 1veckas bebis? (ersättning)

  Var inte orolig med mängden som står på paketet, den mängden har min dotter aldrig riktigt följt. Ibland blev det mer och ibland mindre. 60 ml/måltid låter väldigt normalt för en 1 veckas bebis.

 • RosaBa­byfilt
  Äldre 14 jun 07:41
  #12
  Twizz skrev 2012-06-14 02:45:01 följande:
  Min bebis är 4 dagar gammal idag (torsdag), han äter 40 ml nu men imorgon går vi upp till 50 ml. Mitt första barn ammade jag.. så inte så insatt i flaskmatning.. men hur gör ni när ni trappar upp med maten t ex? min son har fått väldigt ont i magen mellan en del mål. Vi har följt de råd vi fick från bb. 3 1/2-4 h mellan. idag har han ätit först 30 ml och sen trappat upp till 40 direkt..

  men magknipen är inte nådig mot min stackars kille.. tycker de verkar vara mycket att höja med 10 ml och tiden är lång.. han är vrålhungrig efter 3 h..

  någon som är insatt?  Jag har flaskmatat sedan nästan nyfödd och ska du trappa upp så gör bara det. Bebisen äter precis så mycket han behöver och har du gjort för stor flaska lämnar han kvar det han inte vill ha. Magknip beror oftast inte på att bebisen ätit för mycket, mat ska det finnas mycket av men magen smälter inte alltid maten bra. Min dotter hade kolik första 1-2 månaderna, riktigt jobbigt när hon fick utbrott med panikskrik. Men det var bara att rida ut stormen och sedan blev ju allt bra igen. Massera magen med olja och gå runt och vagga för att lugna magen. Vid 2 månader började jag ge Semper magdroppar (kan ges från nyfödd ålder) som ges fem droppar per dag. Magen blev redan efter ett par dagar betydligt bättre, och hon behöver dessa droppar än idag (hon är lite över året nu). Det kan vara vanlig kolik din son har, men det kan också vara dålig bakteriekultur som kan hjälpas med om du köper antingen Semper magdroppar (finns på alla apotek) eller om du väljer Nan 1 pro istället för vanliga Nan mjölkersättning för den som heter pro innehåller vänliga bakterier som hjälper magen. Själv ger jag min dotter båda och det gör hennes mage glad :)
 • RosaBa­byfilt
  Äldre 18 jun 19:09
  #17
  Twizz skrev 2012-06-18 10:22:57 följande:
  Säljs semper magdroppar i mataffärer? får ta och köpa hem det utifall att det behövs. Rapsolja fick vi tips om på bb.
  Nej semper magdroppar säljs på i princip alla apotek :) Ofta står de inte i butiken utan du får fråga i kassan så hämtar de, för magdropparna ska stå i kylen. Rapsolja fungerar också, men tycker magdroppar är så enkelt eftersom man bara tar 5 droppar om dagen på en sked och så är det bra så.
Svar på tråden Hur mycket äter/åt din 1veckas bebis? (ersättning)
Logga in
Bli medlem