• vivant­arpadi­g
    Äldre 11 Nov 10:05
    5928 visningar
    39 svar
    39
    5928

    Noll spermier, vad händer nu?

    Hej på er,

    Vår dom kom igår. Min man har så höga S-FSH värde att det är minimal charns att hitta spermier vid en biopsi. Det är ju inte klokt! Det skulle väl aldrig kunna hända lilla mig att jag inte kan få bli mamma. Min man och jag, som kommer bli världens bästa föräldrar!

    Vi ska få tid för biopsi i alla fall nu i december för de vill ändå inte gå miste om ifall chansen finns. Det är ju bra men denna väntan är olidlig. 
    Finns det någon därute som jag ge oss lite hopp? Någon som är i liknande situation med manlig faktor och inga spermier. Om ni har gjort biopsi och inte hittat några simmare, vad har ni gjort då? 
    Det är många som pratar om insemination, men vad jag förstod det som görs IVF med donerade spermier i Linköping (som vi tillhör) och inte insemination? Kan mån åka till Danmark närsom och hur fungerar det?

    Tusen frågor men det enda vi egentligen vill är att få en liten krabat.
      

  • Svar på tråden Noll spermier, vad händer nu?
  • Babyys­tar
    Äldre 11 Nov 10:26
    #1

    Jag vet inte om de sett serien "Barn till varje pris?"? Om inte så kan du se den på svt play. Där är det iaf ett par i samma sitauation som er.

    Jag önskat er all lycka till!

  • Äldre 11 Nov 10:26
    #2

    IVF eller insemination med donatorsperma... Alternativt adoption...

  • vivant­arpadi­g
    Äldre 12 Nov 12:24
    #3

    Puffar

  • Äldre 15 Nov 20:56
    #4

    eftersom ni kommer att få göra biopsi kommer inte vanlig ivf bli aktuellt skulle jag tippa på utan icsi som är microinjection av spermier i ägget.

    Vad gäller din mans värden.. kan tyvär fr lite om sådant men det finns ju många ställen som gör sysslar med spermiedonationer men bekymret är ju att det är donatorbrist.

    lycka till


  • nimon
    Äldre 15 Nov 22:15
    #5

    jag förstar att det känns tufft. Vi fick samma besked, och fick sedan reda pa att det inte fanns en enda liten chans att fa biologiska barn. Vi bestamde oss för att använda oss av donator spermier, och...ett ar senare ar vi gravida och ska ha en liten tjej om bara en manad!!! vi ar sa glada for beslutet vi tog. lycka till med allt!
  • vivant­arpadi­g
    Äldre 17 Nov 16:20
    #6

    Nimon: Grattis. vad roligt att höra! Har ni stått i kö i Sverige och i så fall var och hur länge? Tusen frågor...hihi. Hur många inseminationer behövde ni göra innan det "tog"? 

  • Äldre 21 Nov 18:29
    #7

    Intressant tråd eftersom vi är i samma sits, vi har stått i kö i exakt 1 år nu till donatorspermier.. tiden segar sig fram. Längtar samtidigt som ja är livrädd att inget ska hända. Nimon va fantastiskt vilken historia. Grattis.

  • vivant­arpadi­g
    Äldre 21 Nov 22:28
    #8

    Är det verkligen så lång tid man måste stå i kö? Gäller det för alla landsting eller vilket tillhör ni?

  • Äldre 22 Nov 21:43
    #9

    Det är nog ganska lång väntetid överallt pga donatorbrist. Har man en egen donator går det fortare och då kan man ju göra korsdonation som jag förstått det.

  • Myggan­My
    Äldre 28 Nov 12:05
    #10
    vivantarpadig skrev 2011-11-21 22:28:46 följande:
    Är det verkligen så lång tid man måste stå i kö? Gäller det för alla landsting eller vilket tillhör ni?

    Vi behövde inte vänta alls på donator, (bor i norrland), utan hade "bara" den vanliga tiden från det remissen var skickat tills vi fick komma till umeå ca 4 månader, vet att om man är av annan etniskt ursprung kan det ta längre tid.

    En månad tog det från första kontakten med kliniken tills inseminationen.

    Blev inseminerad i ostimulerad cykel i fredags så nu kan jag tydligen kalla mig ruvare..:/ 

    Förstår era tankar, jag och sambon gick igenom många kriser och han ville till och med göra slut en gång sa han- allt var så jobbigt.

    Hoppas det går bra för er!       

     
Svar på tråden Noll spermier, vad händer nu?