• Äldre 11 Nov 14:44
    42949 visningar
    28 svar
    28
    42949

    Fick missfall efter cellprovtagning!

    Hurvida man tar cellprov eller inte när man är gravid verkar vara väldigt olika från landsting till landsting... Jag bor i sthlm och fick en kallelse nu och där står det att man ska vänta tills efter graviditet med cellprov...

  • Äldre 11 Nov 14:45
    #8
    ragatan skrev 2011-11-11 14:44:00 följande:
    Cellprovtagning kan inte orsaka missfall. Topsning av livmoderhalsen med en bomullstops kan inte orsaka någon skada alls på foster. 
    Missfall orsakas nästan uteslutande av att fostret inte är livsdugligt. Sjukdom, medicinering eller liknande kan också spela in, men det avgörande är om fostret är livsdugligt. Ca 30% av alla graviditeter slutar i missfall före vecka 10.

    Jag är ledsen för din skull TS. Ett missfall är alltid tråkigt, oavsett omständigheterna. Men det bir inte lättare att bära om man försöker lägga orsaken/skulden på någon annan (barnmorskan i det här fallet.) Fostret kommer inte tillbaka, du har fem barn och din make verkar inte odelat positiv till fler barn. Kanske var det bäst som skedde, även om det gör ont.

    Du kanske borde passa på att se över preventivmedelsanvändningen så att du/ni slipper liknande problem i framtiden.
    Fast cellprov är inte topsning, då använder man en plastborste och borstar bort celler....
  • Äldre 11 Nov 15:16
    #18
    MimmiMamma skrev 2011-11-11 15:15:18 följande:

    Jag mådde så bra innan cellprovet.


    Och har aldrig fått ont av det tidigare, men då har jag inte varit gravid.


    Sen tycker jag det är konstigt att missfallet började med att fostervattnet kom, trodde att det skulle börja med en blödning om kroppen stötte bort barnet.….


    Beror ju på hur långt gången du var...
Svar på tråden Fick missfall efter cellprovtagning!