• Puyol
    Äldre 19 Nov 11:23
    60437 visningar
    51 svar
    51
    60437

    Muskelryckning och Als

    Hej! Jag har nu i fyra dagar haft muskelryckning i en och samma muskel i min ena överarm. Pågår hela tiden, dag som natt. Det är alltså samma muskel och det är flera ggr i minuten. Ojämna ryckningar. Tror inte jag har några andra symtom. När man läser om ALS är just detta ett tidigt tecken. Är lite orolig minst sagt. Ngn som har/haft samma problem. Tror ni är ALS eller vad kan det vara och hur länge ska det hålla i. Jag skulle vilja veta vad ALS muskelryckningar innebär. Är det i samma muskel ibörjan. Hur starka är ryckningarna osv?? Mkt tacksam för hjälp!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-11-19 12:13
    Ska också säga att jag är 30år gammal.

  • Svar på tråden Muskelryckning och Als
  • Puyol
    Äldre 24 Nov 14:33
    #11

    Ursäkta jag igen. Idag fick jag reda på att jag är ganska prioriterad så jag ska få komma till neurologen inom 4v. Fasen vad skraj jag blev nu! Har läkaren sett något han inte sa till mig eller tycker neurologerna att detta ser misstänkt ut?

  • Äldre 24 Nov 18:53
    #12

    Det är för att det har satts en vårdgaranti på 1 månad till nybesök på neurologen och det försöks hållas på sina ställen runt om i landet. Neurologen har nog inte sett nåt anmärkningsvärt.

  • Äldre 25 Nov 21:07
    #13

    Tog läkare några prover på din ämnesomsättning? Jag har också lidit av muskel ryckningar genom åren men för snart fyra år sedan uppdagades det att jag hadde hypertyreos.Så länge mina värden är ok och jag är rätt medicinerad så har jag inga problem med det längre. Mina ryckningar satt främst i lårmuskulaturen men kunde dyka upp lite var stanns. Ville bara munta upp lite och säg att det kan finnas andra orsaker. Lycka till med läkar besöket!

  • Puyol
    Äldre 27 Nov 20:03
    #14

    Måste fråga en sak till. Varit lite lugnare nu i helgen då ryckningarna varit lite mindre kraftiga och inte riktigt så frekventa. Men så råkade jag läsa om ett fall med en man som hade första symtom muskelryckning i armen och därefter spred det sig till bröstkorgen och så vidare. Det finns således fall som börjar som för mig utan muskelförsvagning och som visar sig vara ALS. Men när jag läste detta började det fullkomligt rycka som fasen i muskeln, bÅde kraftigare och mer frekvent än någonsins. Det tyder iaf pÅ att det går att påverka ryckningarna med stress. Nu är det lugnare igen. Är detta möjligt om det hade handlat om ALS?? Sedan undrar jag om muskelryckningarna ska vara synliga vid ALS om man spänner armen och curls? För på mig kan jag då inte se någonting.

  • Puyol
    Äldre 28 Nov 07:13
    #15

    En ytterligare fråga ang kännetecken vid muskelryckningar. Mina ryckningar syns enkom på en enda muskelsträng. Iaf de videos jag sett med ALS-ryckningar så verkar det vara ryckningar inte bara i en avgränsad muskel utan i er litet område. Vad som menas med spelar förstår jag nu också om det är så det ser ut just att det liksom spelar till på ett område. Eller kan man inte se skillnad så här?

  • Puyol
    Äldre 28 Nov 09:10
    #16

    Sedan ska jag också säga när jag nu var hos en naprapat så sa han att det bara var en liten del av muskeln som var skadad. Han kunde inte känna ngn muskelförtving.

  • Puyol
    Äldre 28 Nov 15:04
    #17

    Naprapaten sa att det är brachialis som rycker. Den mellan biceps och triceps. Hammercurls tror jag är just träning för denna muskel och i den övningen är jag lika stark i båda armarna.

  • Äldre 28 Nov 16:34
    #18

    Vid ALS är fascikulationerna mer spridda, ofta ses de på hela bålen, låren osv. De går att provocera fram på lite olika sätt för att synas tidigare. Dina muskelryckningar låter fortfarande inte som ALS.

  • Puyol
    Äldre 28 Nov 17:14
    #19

    Tack för svaret och ursäkta återigen att jag tjötar

  • Puyol
    Äldre 29 Nov 19:21
    #20

    drdstym: Vad kollade läkaren när han kollade reflex i armvecket, lös i ögonen? Ska också säga att jag försökt med TNS men detta verkar bara göra att det rycker än mer och kraftigare.

Svar på tråden Muskelryckning och Als