Byta ut socker mot suketter strö i chokladbollar?! Brådis!!
Försöker skära ner mängden socker och det slog mig att man kanske kan byta ut mot strö?! Tar man samma mängd eller?! Någon som provat?!
Försöker skära ner mängden socker och det slog mig att man kanske kan byta ut mot strö?! Tar man samma mängd eller?! Någon som provat?!
ingen aning om det går.. Men sötnings medel har samma effekt på kroppen med insulin och så vidare. Bara risk för andra skador.
Jag skulle antingen inte baka alls eller ha vanligt socker i. =)
ja hade nog testat med mindre. det brukar ju vara sötare än socker. Är inte en sukett typ två sockerbitar? Och är det chokladbollar kan du ju prova dig lite fram.
Nu skrev ja jag hade nog testat fast jag hade ju akdrig gjort med sådant, vi fick det på flingorna när vi va små, sjukt äckligt ;)
Låter inte som ett lyckat förslag. Jag hade nog kört på med vanligt socker, eller....
Här är något annat du kan prova istället:
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
1 dl havregryn
1 dl mandlar, finhackade
2 dl russin
2 äggvitor
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser i matberedare till en kladdig massa. Forma massan till en fyrkant, ca 20×20 centimeter, på en plåt klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen ca 15 minuter. Dela kakan i bitar när den svalnat något. (Eventuellt kan du ha på flytande honung ovanpå kakan innan du gräddar den).
Ingen god ide alltså....??!
Jo min idé med "energy bar"-receptet är god
Men ärligt sagt om du ska äta chokladbollar är det nog godast med originalreceptet, och att äta färre i så fall. (Man kan ju baka bara en boll t ex).
Ingen god idé alls...det är mkt sötare på ett äckligare/beskare sätt än socker. Skulle nog tro att det blir rätt vidrigt.
Jag har bakat massa smulpajer med sötningsmedel och det funkar alldeles utmärkt