• Äldre 8 Dec 19:35
    780 visningar
    0 svar
    0
    780

    GI saffranskaka

    Hej!

    Är återigen inne i GI/lchf och försöker ta mig neråt i viktskalan....

    Gjorde idag en saffranskaka som jag bara måste dela med mig av, den blev så god!!!

    Blanda 0,5 dl pofiber (finns i glutenfria hyllan ) med 2 dl mandelmjöl, 1 msk fiberhusk och 1 dl sötningsmedel (jag använder Sukrin / Sötin som inte är kemiskt framtaget utan en naturprodukt)
    Smält 100 gram smör i en kastrull tillsammans med 1 påse saffran. Låt svalna.
    Knäck 4 ägg och blanda det med smöret och ca 1 dl rivet äpple och till sist rör ner de torra ingredienserna. Häll smeten i en vanlig springform och grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 20-25 min tills kakan känns torr.

    Lycka till!

Svar på tråden GI saffranskaka