• Äldre 9 Dec 14:23
    11525 visningar
    61 svar
    61
    11525

    Familjelivs julkalender 12/12: Vinn julklapp värd 1475 kronor!



    Var med och öppna luckan den 12 december i Familjelivs julkalender!

    Du vinna ett riktigt fint paket med Mumin-saker. I paketet har vi stoppat ner:
    2 bäddset från Finlayson, 2 st vintermuggar från Iittala och 1 änglaspel från Pluto produkter, värt cirka 1475 kronor.
    Gilla gärna Mumin på Facebook.

    För att vinna vill vi att du delar med dig av ditt bästa julpyssel. Är det garntomtar, smällkarameller, kristyränglar eller kanske egna julkort? Berätta vad du och familjen gillar bäst att göra och tipsa gärna om hur man går till väga. Laddar du upp ett foto på pysslet blir vi extra glada, men det är inget krav.

    Vi smygöppnar tävlingen idag och den pågår den 12/12 fram till midnatt. Vinnaren utses av en jury och presenteras den 13/12.

    Vinnaren måste svara på vinnarmejlet inom en vecka annars går vinsten till någon annan.
    Vi kommer göra vårt bästa för att du ska få din vinst före jul, men vi kan inte garantera det.

    Lycka till! Solig

    Här kan du läsa mer om tävlingsreglerna.
    Familjeliv.se - utsedd till Sveriges bästa community av InternetWorld.
  • Svar på tråden Familjelivs julkalender 12/12: Vinn julklapp värd 1475 kronor!
  • Äldre 12 Dec 15:47
    #31

    Typiskt mig att glömma bilden........


  • Äldre 12 Dec 17:09
    #32
    Anton Chigurh skrev 2011-12-09 18:53:11 följande:
    Jag brukar fixa till några jädra roliga smällkarameller men har lite tajt med tid just nu och ber att få återkomma med beskrivning lite senare. 
     

    Förresten, Fru Redaktören : Jag blev mycket besviken över att jag inte fick pris för min köttfärslimpa, ett hedersomnämnande vore nog på sin plats nu när priset uteblev, det vore det minste jag tycker mig ha rätt till.

    Men än är ju inte för sent. Eller ??? 
    Men nöt rimmet van du väl i vilket falla va, har inte hunnit kolla upp det än men där var du en självklar vinnare tycker jag
  • Äldre 12 Dec 18:10
    #33
    vampyria2 skrev 2011-12-12 17:09:29 följande:
    Men nöt rimmet van du väl i vilket falla va, har inte hunnit kolla upp det än men där var du en självklar vinnare tycker jag
    Nää, jag gjorde ju inte det, ändå kom jag in med ytterligare ett bidrag, i världsklass om du frågar mig, men jag misstänker skarpt att redaktionen på FL är föremål för mutor å det grövsta slaget. Annars hade jag fan vunnit.

    Ett litet hederspris tycker jag iaf FL kunde kosta på mig, inte ofta dom får in rim av sådan dignitet som mina förestår.
    The dumber people think you are, the more surprised they're going to be when you kill them.
  • Fricha­n
    Äldre 12 Dec 18:49
    #34

    Jag och sonen (4år) har pysslat massor i år och vi tycker båda att allt är super roligt... Men det allra roligaste som vi gjort i år var nog att måla julgranskulor, vi köpte glaskulor och färg i juliga färger och sedan var det bara att gå lös. Sonen målade utanpå kulorna medan jag målade inuti genom att droppa in färg i kulan och sedan skaka den. Om man använder olika färger kan man få riktigt häftiga mönster. Det var superkul, har tyvärr ingen bild men ni får använda er fantasi, en färgexplosion av guld, rött, vitt och grönt. :)

    God Jul!
    Frida 

  • Äldre 12 Dec 18:51
    #35

    bästa pysslet är väl ändå att göra pepparkakor och egna julkort!! Så kul att få hemmagjort också.


  • Äldre 12 Dec 18:54
    #36

    Jag har två julpyssel.

    Den ena är att göra små tomtar av kottar. Limma fast en kotte på en träplatta. Sätt fast luva och skägg och ögon. Måla tomten om man så vill. Jättesött om man får en liten tomtefamilj och passar alla åldrar! :)

    Sen för att ha till julmiddagen som blir så himla fint! Skriv ner allas namn på de som kommer och ska äta (fungerar även till nyår eller liknande!) på en julgranskula (av den sort man vill) och lägg på tallriken, i glaset eller så. Blir jättefint och trevligt med "bordsplacering" även om man inte är så många! Alt att göra pepparkakor och skriva namnen med glasyr på dem och använda som samma sak.!


    William 2007-12-31, mammas hjärta!!
  • Äldre 12 Dec 19:33
    #37

    Makaronänglar!

    Man behöver några olika sorters pasta, gula hårda ärtor,  couscous, lim/limpistol och gärna sprayfärg/glitter men det är inget måste och lite sytråd.

    Tag en makaron av typen "campanelle" se bild nedan



    I den smalaste strutigaste änden limmar man fast en gul ärta (huvudet på ängeln) Då har man kropp med vacker kjol och huvud. Sedan limmar man fast en makaron av typen "farfalle" se bild nedan


    på kroppen så att det blir som änglavingar. Sen tar man lite lim på ängelns huvud och doppar det i couscous (eller andra pyttesmå runda korn) och då får ängeln vacker lockigt hår!

    Om man vill kan man även limma fast vanliga enkla små makaroner (såna som bara är en liten böj) som armar men det är lite överkurs :)

    Slutligen så väljer man antingen att spraymåla sin ängel i guld eller silver eller låta den vara som den är och bara limmar fast lite sytråd så man kan hänga den i granen!

    Årets julpyssel har ännu ej ägt rum, därför får ni hålla tillgodo med denna textbeskrivning! Lycka till, de blir sjukt mycket finare än ni kan ana!
  • Äldre 12 Dec 19:57
    #38

    Vi brukar köpa gelantin och klippa ur snödroppar av dom sen gör man ett hål längst upp och trär igenom en fiskelina sen hängs de upp i fönstret och glimmrar så fint när ljustakarna lyser. Ibland köper vi även snö spray och sprayar ner till på fönstren och sen sätter vi dit tomtar ( sådana som man kan sättas på kylskåp)!! detta Bildar ett vackert jul kort som barnen vaknar till varje morgon !! Sen gör vi självklart de vanliga julpysslen så som julkort, pepparkakor!

  • Äldre 12 Dec 20:18
    #39

    hej! vi gillar att göra julkorten själva, det är ett bra pyssel som startar julkänslan lite tidigare. Iår blev det besvärlig för godiset trillade av så vi fick åka ut och lämna istället men det var ju roligt att ses :)



    försökte limma med små pluttar kristyr men det hjälpte inte :)
  • Äldre 12 Dec 20:26
    #40

    Vi tovar små vinterfåglar, väldigt enkelt och trevligt! Man tar lite ull, formar som en korv och tovar ihop till en bra form, lägger på ull i en annan färg som vinge och tovar dit och sist tovar man på en näbb och ögon. Sen drar man en sytråd igenom kroppen med hjälp av en synål.
    Hur enkelt som helst och jättekul, passar även barn som är runt sju och uppåt/stora nog att vara försiktiga med tovningsnålar. Och de är jättefina i granen :)

Svar på tråden Familjelivs julkalender 12/12: Vinn julklapp värd 1475 kronor!