Forum Tävlingar - av Familjeliv - Familjeliv.se
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • FamiljeLivs julkalender 15/12! Vinn fina vinster!

  Tävlingar anordnade av Familjeliv Tävlingar anordnade av Familjeliv
  Ons 14 dec 2011 17:26 Läst 11478 gånger Totalt 48 svar
  Ons 14 dec 2011 17:26


  Då var det återigen dags att öppna en ny lucka!Tomte

  Nu är det dags för er att dela med er av roliga, charmiga eller kanske dråpliga historier.
  Berätta er bästa historia om hur det gick till när tomten avslöjades!
  Vad hände och hur reagerade barnen och tomtestackaren?
  Berätta här i tråden och ta chansen att vinna en kul servis med matleksaker från Blå Elefant

  Tävlingen pågår den 15/12 t.om midnatt.
  Vinnaren utses av en jury och meddelas den 16/11

  Vinnaren måste svara på vårt vinnarmejl inom en veckan, annars går vinsten till någon annan.
  Vi kommer göra vårt bästa för att du ska få din vinst före jul, men vi kan inte garantera det.

  Här kan du läsa mer om tävlingen:
  www.familjeliv.se/Tavla_och_vinn/1.1450511

  Lycka till!!

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-15 13:21
  Värdet av vinsten är ca 670:-

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-16 08:21
  Det blev något knas med länkningen in till Blå Elefant. Vi beklagar det och här kommer den rätta länken.

  www.blaelefant.se

  Gå gärna in och kika där!
 • Tor 15 dec 2011 19:01 #31

  Hur man får barn att tro på tomten igen! När jag va liten va det alltid min farbror som var tomten ingen trodde längre på tomten förutom min kusin på 4 år. När tomten kom in genom dörren tittade hon på han och sa högt det är Anders!! Det är Anders och vi blev alla förvÅnade över att hon Va den ända som listat ut det genom att bara titta på skorna! Året där efter kom tomten igen kusinen då 5 år skrek det är bara Anders skuttade glatt in i vardagsrummet å brister i gråt! För där satt Anders å i hallen stod tomten! Hon va glad för tomten va här men rädd för det va konstigt. Hon va så otroligt söt å självsäker när hon skuttade in för att sätta sig i soffan!

 • Tor 15 dec 2011 20:05 #32

  Tomten är död!
  När jag var liten firade vi jul tillsammans med min mormor och morfar i deras hus på landet. Varje år kom troget tomten vid 2-tiden. När jag var väldigt liten var det inga konstigheter med det men vartefter åren gick började jag tvivla på tomtens existens och gick till fönstret för att kika. men lika säkert kom han där varje år, med sin bil. När jag var i kanske 10-11årsåldern förstod jag att tomten bara var en utklädd person, men vem kunde det vara? År efter år fortsatte jag att undra och försöka lista ut vem som kunde gömma sig där under masken. Strax innan tomten var på ingång ringde han i telefonen som snabbt besvarades av någon annan i familjen. Persiennerna drogs ner för att jag inte skulle känna igen tomtens bil. Och så fortsatte det varje jul. Ända tills den dag (jag kanske var 16-17 år) vi nåddes av det dystra beskedet att morfars kusin gått bort. Vår tomte är död! sa mamma och då förstod jag vem det varit i alla dessa år. Medan han levde var han ett frågetecken för mig, men nu har jag fått det svar jag så länge väntat på. Synd bara att jag aldrig hann tacka honom för det han gjorde för oss.

  Nu när inte vår tomte längre finns i livet får vi med egna knep försöka anlita en tomte som kan få samma betydelsefulla roll för min dotter Tindra, som den hemlige tomten fick för mig.

 • Camill­a J
  Visa endast
  Tor 15 dec 2011 20:51 #33

  EN OTÄCK TOMTEHISTORIA Tomte

  Förra året avslöjades vår tomte. Men det var inte barnen som fick stå för avslöjandet. Under veckorna innan jul förberedde vi barnen på att tomten snart kommer igen, vi träffade honom i några köpcentrum och fick bilder på honom på posten (dvs julkort). Barnen var SÅ laddade.

  Så blev det julafton och barnen sprang som tokar till fönstret för att se renarna landa på trädgården. På eftermiddagen så knackar det på dörren, vi blev allihopa förvånade då morfar inte hade gått för att köpa tidningen ännu. Men barnen var ju säkra på att det var tomten så dom sprang som galningar till dörren och öppnade.

  In kommer den här figuren, ingen tjusig tomte med andra ord.


  Barnen blev totalt vettskrämda! Den ena grät, en annan sprang å gömde sig, en tredje skrek av rädsla. Tomten såg ju inte alls så vänlig ut som han brukade se ut när vi träffade honom i köpcentrumet. Dessutom var vi vuxna rejält förvånade, ingen visste vem det var. Det gick en stund och vi började inse att det fanns inte en chans att trösta barnen, och jag frågade helt enkelt den förvirrade tomten i hallen "vem som dolde sig under masken", så personen i fråga kunde visa att han/hon bara var utklädd innan jag slängde ut honom/henne.

  Då tar min farbror av sig masken. Han skulle jobba på julen men fick gå tidigare och bestämde sig för att överraska oss allihopa. Det gick sådär.

  Det är ett år sedan sist, och än idag blir barnen ledsna och rädda när någon nämner tomten, och ibland när någon ringer på dörren blir dom oroliga för att det kan vara tomten. Så för oss blir det definitivt ingen tomte i år.

  GOD JUL!

 • Ingen som du känner
  Visa endast
  Tor 15 dec 2011 21:07 #34
  Jag slutade tro på tomten vid ca 5 års ålder. Det var en mycket angenäm upplevelse och den julen kommer jag ihåg särskilt.

  Vi firade jul hos mina kusiner. När tomten skulle komma ringde telefonen. En vuxen person svarade, jag minns inte vem, men han sa att det var telefon till mig.

  Oho. tänkte jag, vem ringer mig här?
  Men det var ju självaste tomten!! Han berättade att han var förkyld och kunde inte komma. Han skulle skicka sin tomtenisse istället. Ok. oj vad glad jag var. Jag hade pratat med tomten i telefon! och han ringde MIG! WOW!

  Tiden segade sig fram och jag väntade på nissen som skulle komma och.. JA... där kom han!
  Oooooh vad spännande!! ...

  Men.. vänta nu... Är inte det?? JO! Det är det!  Förvånad

  Det var min kusin! Några år äldre än mig och vi lekte ganska mycket tillsammans.
  Klart man känner igen sin kusin. och tomten fanns inte på riktigt. Men vad gör väl det. Paket får man ju iallafall.

  Och jag minns två klappar jag fick det året.
  Det ena var en videofilm med snurre sprätt från "tomten" (jag fick aldrig reda på vem paketet var ifrån). Skrattande
  Och den andra.. Ett paket som ingen kändes vid. När alla klappar var utdelade stod det ett stooooort paket kvar på golvet. Och tomtenissen frågade om det var någon som ville ha det.
  Jaaaaaag! sa jag, och jag fick paketet. VIlken tuuur för mig att ingen annan ville ha mer paket, tänkte jag utan att veta att alla andra visste att det paketet var just till mig.
  Och jag fick en dockvagn! I mörkblå sammetstyg.

  Den natten somnade man lycklig, upplyst, klokare och en dockvagn rikare.

  --------------------------------------------

  Mina barn har inte avslöjat tomten än. det kanske de gör i år Tomte
 • Tor 15 dec 2011 21:13 #35

  Vi hade en jul för några år sedan när min systers barn var mindre och våran mor var tomte, alltså det var så himla kul att jag skrattar bara jag tänker på det.
  Iallafall min mamma var tomte och hon läser på klapparna, helt pplötsligt så kommer det ett paket till henne (alltså min mor tomten), hon då säger.. åh denna är ju till mig! Eller jag menar God jul mormor önskar barnbarnen Vi vuxna höll på att dö av skratt


  (¯`°?.¸ ღ♥Elias 071103 & Elin 100108♥ღ ¸.?°´¯)
 • Ingen som du känner
  Visa endast
  Tor 15 dec 2011 21:21 #36
  Forumvärd skrev 2011-12-15 13:17:10 följande:
  Var du elak mot tomten Anton?

  Min äldsta son avslöjade tomten med orden: "Hä va´ en ful´en gammal göbbe mamma..vem schläppte in han.."
  Den kommentaren fälldes alldeles efter det att han dragit av den inlånade tomten (som var en av lekkompisarnas morfar) fejkskägget.
  Så kan det gå!
  haha. Tycker du borde vinna
 • Tor 15 dec 2011 21:32 #37

  min bästa avslöjning av tomten var ett är när vi firade jul med hela tjocka släkten på min pappas sida, vi firade alltid den 25 eftersom vi är så många och fick då vara i en hyrd lokal eftersom vi allt som allt är 72 personer med kusiner och kusin barn, fastrar och mostrar. iallafall detta året skulle det som alla andra år komma en tomte pch dela ut alla julklapparna till de som bytte med varandra. tomten kom in och började läsa på julklapps etiketterna men ingen utav de personerna som stod på lappen fanns där i nästa sekund kommer det in en tomte till som visade sig vara den rätta tomten som hade klapparna som var till oss. den första tomten hade gått fel och skulle till ett hus bredvid. alla barn blev helt paffa!! va finns det två tomtar ?? varför ser dom olika ut?? ja frågorna var många även de vuxna blev väldigt paffa och kunde inte riktigt komma på hur man nu skulle förklara för barnen om de två tomtarna!

 • Tor 15 dec 2011 21:38 #38

  Jag kommer aldrig att glömma den julafton då min syster var tomte hemma.
  Min syster har alltid varit vädligt skojfrisk och gillat att busa med min yngre syskon.
  Dock skulle denna julen bli lite för mycket! Min syster fick den geniala idén att tomten skulle ragga på vår mormor.
  Tomten hann inte mer än att komma in i huset förens han började skoja med min mormor, ge henne komplimanger och tro det eller ej, det hela avslutades med en klapp på ändan och ett försök till att ge henne en puss!

  Mina systrar som då trodde på tomten stod båda 2 med öppna munnar och bara stirrade. Vi andra skrattade så vi tjöt, vi försökte avbryta det men det gick inte! Efter många om och men gick tomten och kvar stod mina systrar och undrade varför tomten var så konstig!

  Den julen fick de reda på att tomten inte fanns, allt tack vare min dumma roliga syster!

 • Tor 15 dec 2011 22:02 #39

  Vi firade jul med min morbror och hans familj, hans son var då ca 6 år och bombsäker på att tomten inte fanns. Jag och mina syskon är äldre och visste också att tomten inte fanns. 
  Så efter julmat och mys var det dags att sätta sig och vänta på tomten. 
  Då dyker min morbror in och säger: -Nä, jag måste sticka och handla en mjölk... den e slut...
  Så gick han... Vi andra tittade på varandra och visste vad som väntades (trodde vi)
  Mycket riktigt... efter en liten stund knackade det på dörren och alla rusade ut för att öppna.
  In kommer Tomten och vi alla fnissade, vår kusin knuffade tomten och sa: - Hej Pappa, jag vet att det är du...
  Tomten hoade och önskade god jul, kom in och satte sig på stolen.
  Vi var alla bombsäkra på att det var min morbror... MEN.. in genom dörren kommer morbror med en liter mjölk i handen... något stressad och pustar ut: - puh...jag hann. Hej Tomten!
  Vi andra då som sitter ganska nära tomten och tror att vi känner honom, flyger bak två meter från denna främmande man, min kusin blir jätte ledsen, rädd och arg och springer livrädd ut från rummet...
  Efter de vuxna skrattat färdigt så lugnar allt ner sig, kusinen kommer tillbaka och skrattar med oss andra... 
  Men shit vad rädda vi blev... kunde nästan gå tillbaka och börja tro på tomten igen... hahaha  =)
   

 • alltfö­rdig
  Visa endast
  Tor 15 dec 2011 22:52 #40

  När jag var liten ringde min mormor alltid och berättade om att vi barn varit snälla i år och vad vi önskade oss. Så pirriga och nervösa satt vi tre barn ihop tryckta i soffan och lyssnade spänt när mormor pratade med tomten. Varför tomten hade mask hade mormor en jätte bra förklaring på, "tomten hinner ju inte till alla barn så då hyr han in andra som kan vara tomtar och de måste ju bära mask så ingen ser vem de egentligen är". 
  Ett år kom ju det en tomte utan mask och med eget riktigt vitt skägg. Jag som då var 8år sa bestämmt till ena brodern att tomten inte alls fanns han kom ju aldrig till oss utan bara hans kompisar. Min bror som då var 11år berättade noga för mig att tomten minsan fanns, mormor kände ju honom.

  Så under våran disskusion så knackar ju tomten på dörren och när min bror ser honom så utbristar han
  - Du du är riktiga tomten. Du har ingen mask. 
  - Men var är dina renar? undrar jag chockad av att tomten var hos just oss i år.
  - Men Rebecka! du kan ju inte få allt, tomten är ju här!! förklarar min bror då helt tagen av att tomten kommit på riktigt.              

 • Tor 15 dec 2011 23:05 #41

  De var julen för 2 år sedan! Vi (Jag, min mamma och min styvpappa) var hemma hos min styvbror och familj och firade jul. Så skulle farfar (min styvpappa) ut och handla tidningen och en efter en stund knackade de på dörren! Då var de tomten som kom, så delades de ut julklappar och min styvbrors älsta barn hjälpte till och och gav tomten paketen så att han kunde läsa vem de var till! De dansades runt granen och tomten fick ett glas med whiskey!
  Så skulle tomten gå och då säger tösen till sin pappa! 

  - Pappa! Jag tycker tomten var jättelik farfar!

  Så avslöjades tomten! Året efter firade jag jul med min sambo och hans familj med vår nyfödde son. Så då vet jag inte hur hon reagerade över tomten, men vi får se hur de går i år!  

 • Tor 15 dec 2011 23:30 #42
  Forumvärd skrev 2011-12-15 13:17:10 följande:
  Var du elak mot tomten Anton?

  Min äldsta son avslöjade tomten med orden: "Hä va´ en ful´en gammal göbbe mamma..vem schläppte in han.."
  Den kommentaren fälldes alldeles efter det att han dragit av den inlånade tomten (som var en av lekkompisarnas morfar) fejkskägget.
  Så kan det gå!
  Inte ett jävla dugg, tvärtom. Kanske borde tillägga att barnen hade skickats i säng sen länge och festligheterna var på mer än topp när det var dags för den riktiga tomte att äntra scenen.

  Vad som därefter hände är förhoppningsvis preskriberat vid det här laget, en hint är att det innefattar ett omfattande intag av alkoholhaltiga drycker, lite slägsmål, en hel del (ganska avancerad)  gruppsex, samt påhälsning av en fullrustad Piketstyrka.

  Tomtefar avslöjades, så mycket kan jag lova, fast frågan är om det är tillrådligt att återberätta den utomordentligt gemytliga sammankomsten.

  Vad säger ni, Fru Forumvärden ??? 
  The dumber people think you are, the more surprised they're going to be when you kill them.
 • Tor 15 dec 2011 23:36 #43
  Camilla J skrev 2011-12-15 20:51:15 följande:

  EN OTÄCK TOMTEHISTORIA Tomte

  Förra året avslöjades vår tomte. Men det var inte barnen som fick stå för avslöjandet. Under veckorna innan jul förberedde vi barnen på att tomten snart kommer igen, vi träffade honom i några köpcentrum och fick bilder på honom på posten (dvs julkort). Barnen var SÅ laddade.

  Så blev det julafton och barnen sprang som tokar till fönstret för att se renarna landa på trädgården. På eftermiddagen så knackar det på dörren, vi blev allihopa förvånade då morfar inte hade gått för att köpa tidningen ännu. Men barnen var ju säkra på att det var tomten så dom sprang som galningar till dörren och öppnade.

  In kommer den här figuren, ingen tjusig tomte med andra ord.

  Barnen blev totalt vettskrämda! Den ena grät, en annan sprang å gömde sig, en tredje skrek av rädsla. Tomten såg ju inte alls så vänlig ut som han brukade se ut när vi träffade honom i köpcentrumet. Dessutom var vi vuxna rejält förvånade, ingen visste vem det var. Det gick en stund och vi började inse att det fanns inte en chans att trösta barnen, och jag frågade helt enkelt den förvirrade tomten i hallen "vem som dolde sig under masken", så personen i fråga kunde visa att han/hon bara var utklädd innan jag slängde ut honom/henne.

  Då tar min farbror av sig masken. Han skulle jobba på julen men fick gå tidigare och bestämde sig för att överraska oss allihopa. Det gick sådär.

  Det är ett år sedan sist, och än idag blir barnen ledsna och rädda när någon nämner tomten, och ibland när någon ringer på dörren blir dom oroliga för att det kan vara tomten. Så för oss blir det definitivt ingen tomte i år.

  GOD JUL!


 • Fre 16 dec 2011 09:38 #44
  Anton Chigurh skrev 2011-12-15 23:30:14 följande:
  Inte ett jävla dugg, tvärtom. Kanske borde tillägga att barnen hade skickats i säng sen länge och festligheterna var på mer än topp när det var dags för den riktiga tomte att äntra scenen.

  Vad som därefter hände är förhoppningsvis preskriberat vid det här laget, en hint är att det innefattar ett omfattande intag av alkoholhaltiga drycker, lite slägsmål, en hel del (ganska avancerad)  gruppsex, samt påhälsning av en fullrustad Piketstyrka.

  Tomtefar avslöjades, så mycket kan jag lova, fast frågan är om det är tillrådligt att återberätta den utomordentligt gemytliga sammankomsten.

  Vad säger ni, Fru Forumvärden ??? 
  Usch och Fy säger jag!
  Det är tyvärr inte alla barn som får uppleva bra jular. Julminnen är inte alltid roliga även om man hoppas och önskar att alla barn skulle få en idyllisk och harmonisk jul. {#emotions_dlg.flower}
 • Fre 16 dec 2011 11:01 #45

  Många söta,roliga och även tragiska historier om hur tomten blev avslöjad!
  Tack för era bidrag och här kommer juryns beslut! Solig

  Dagens vinnare blev Therressse1985:


  Therressse1985 skrev 2011-12-15 14:22:56 följande:
  Förra året så firade vi jul här hemma hos mig med min son Casper (5 år), min bror, min pappa, Caspers farmor, hennes gubbe och min farmor. Min pappa skulle gå ut och köpa tidningen, kom självklart tillbaka som tomten ;) När tomten hade delat ut cirka halva julklapparna så började Casper titta konstigt på tomten och viskade högt rätt som det var till min bror(som satt i andra sidan rummet typ): - Micke, tomten liknar morfar. Min bror svarade att det tyckte inte han och frågade varför Casper tyckte det. Casper svarade: - Han är lika rund och go som morfar, han har morfars blåa ögon och han skrattar så roligt som morfar göra. Vi alla började fnissa för vi tyckte att han beskrev morfar så bra :) När tomten sen hade gått och morfar väl kom tillbaka så hade han tyvärr glömt tidningen och då lista Casper ut rätt fort att morfar hade varit tomten, men vi har inte berättat för honom att han hade rätt, får se om han listar ut det denna julen också ;)

   


  Ett stort grattis till dig!
  Vi är nog många som känner igen oss i det här "tidningsköpet" och den här stackars släktingen som alltid lyckades missa tomten. Tomte
  Frågan är hur det går för Casper och tomten i år?
  Kommer han att lista ut vem som döljer sig bakom tomtemasken? Solig


  Grattis och glöm inte att svara på vinnarmejlet!
 • Fre 16 dec 2011 11:02 #46

  Dagens och helgenstävling hittar ni här

  www.familjeliv.se/Forum-20-178/m62538888.html

  Lycka till!Solig

 • Fre 16 dec 2011 14:31 #47
  Forumvärd skrev 2011-12-16 09:38:41 följande:
  Usch och Fy säger jag!
  Det är tyvärr inte alla barn som får uppleva bra jular. Julminnen är inte alltid roliga även om man hoppas och önskar att alla barn skulle få en idyllisk och harmonisk jul. {#emotions_dlg.flower}
  Vadå usch å fy !!!  Det var en av mina allra bästa julaftnar, faktiskt den allra bästa, och barnen hade en ypperlig kväll dom också - idyllisk och harmonisk - jomen, dom var mer än nöjda, det kan jag garantera dig, min kära Fru Forumvärd, så var inte ledsen för ungarnas skull, dom hade skitkul. lovar och svär.

  Hur självaste Tomtefar avslöjades är egentligen inte så märkvärdigt, han hade nämligen inte mer än tomtemasken på sig, inget mer, som sagt, så flera av dom kvinnliga gästerna kände igen en viss utstående del av tomtefars lekamen och utan att gå in på detaljer så förstår du säkert, Fru Forumvärden, varför jag tvekar en aning med storyn i sin helhet. 

  Med tanke på diverse livstids-avstängningar och allt !!!

  Så ett litet tröstpris till Anton kanske vore på sin plats med tanke på att han är "oförmögen" till att vara med i tävlingen.

  Skall be å få tacka på förhand.

  Mvh .   //Anton  Tomte

   
  The dumber people think you are, the more surprised they're going to be when you kill them.
 • Therre­ssse19­85
  Visa endast
  Mån 19 dec 2011 09:19 #48
  Forumvärd skrev 2011-12-16 11:01:27 följande:
  Många söta,roliga och även tragiska historier om hur tomten blev avslöjad!
  Tack för era bidrag och här kommer juryns beslut! Solig

  Dagens vinnare blev Therressse1985:Ett stort grattis till dig!
  Vi är nog många som känner igen oss i det här "tidningsköpet" och den här stackars släktingen som alltid lyckades missa tomten. Tomte
  Frågan är hur det går för Casper och tomten i år?
  Kommer han att lista ut vem som döljer sig bakom tomtemasken? Solig

   


  Grattis och glöm inte att svara på vinnarmejlet!
  Detta året firar vi ju i Spanien hos min pappa (tomten) och han ska även vara tomte i år så vi får se hur det går denna gången :) Tack så jätte mycket till vinsten :D
Endast gruppmedlemmar kan skapa trådar i gruppen.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll