• hierpe
    Äldre 19 Dec 14:16
    1499821 visningar
    23482 svar
    23482
    1499821

    Vi som försökt ett tag utan plus

    hej, hoppar in här också.

    Har fem försök också på första barnet. Egentligen inte så länge men det känns som om det funkat på första försöket för nästan alla andra...
    Hur har ni det med skengraviditeter och falska symptom?
    För två månader sedan blev mina bröst jättestora en vecka innan och jag (som aldrig märkt det innan) trodde verkligen att det skulle vara något men icke... Nu är de så igen. BIM på juldagen men denna månad tror jag faktiskt att vi missade ägglossningen helt då den var flera dagar för tidigt.

  • hierpe
    Äldre 19 Dec 14:30
    #13

    ja, det är ju lurigt vad kroppen kan hitta på för en massa olika symptom när man känner efter...

    Har också ont i ljumsken denna månad men jag har varit och kollat och fått se en follikelcysta som var ganska stor så det är nog den som gör ont. Den ska gå tillbaka av sig själv. Kanske den som påverkar brösten också. De är verkligen jättekonstiga, har aldrig haft så här innan jag började försöka.

    Tråkigt med MF :( Var det länge sedan?
     Har hört att så mycket som 80% av alla lyckade befruktningar inte blir något utan är tidiga missfall eller att ägget misslyckas med att fastna.

  • hierpe
    Äldre 19 Dec 16:08
    #19

    kul med flera i tråden :)

    Jag har provat Rosenrot förra månaden, bidrottninggele också. Men denna månad fick jag ägglossning fem dagar tidigt och ägget lossnade inte utan blev en cysta så jag lägger nog av med gelén i alla fall. skulle tydligen kunna förändra cykeln ganska rejält.

    denna månad har jag kollat ägglossningen med VUL och röntgat/spolat äggledarna. Inget konstigt förutom att ägglossningen (på stickor) var så tidig. VUL var först efter detta och då var det ju en cysta istället. Eventuellt kanske det lossnat ett ägg innan de började kolla men det var ganska osannolikt. Får hoppas på nästa månad istället. Ganska skönt att vara "nästan" säker på att det inte är något denna månad så man slipper bli så besviken. Men jag får skengraviditetssymptom ändå...

  • hierpe
    Äldre 20 Dec 09:31
    #21
    mel81 skrev 2011-12-19 22:19:49 följande:
    Oj, det låter allvarligt? Hur är det nu?
    Lustigt det där med skengraviditetssymptom..I typ tre månader i rad har jag varit helt övertygad om att jag var gravid, men det har varit helt fel. Har dock varit gravid en gång och då märkte jag den inte förren jag var i vecka 10 och mensen uteblivit två gånger. Hade tydligen mitt fokus på helt annat håll den gången, för nu sitter man å analyserar allt :)
    Åh, det är tydligen väldigt vanligt med såna cystor. Bara en äggblåsa som glömmer att släppa ägget och fortsätter växa istället. Många har det utan att märka det. 10-20 % av alla ägglossningar tydligen. Den ska försvinna av sig själv. Känns inte alls längre så den håller nog på att gå tillbaka.

    Nu väntar jag på mensen som borde bli på juldagen om det ska vara 14 dagar efter ägglossningen. och nästan ingen chans att det blivit något denna månad. Känner ändå massa konstiga symptom, mina bröst har aldrig betett sig så här innan vi började försöka... som jättestora vattenballonger som gör ont.. skumt. Men de var ju så här i oktober också och då var det inte heller något så jag försöker tänka att det är cystan som luras.
  • hierpe
    Äldre 21 Dec 16:06
    #23
    Söndermarken skrev 2011-12-20 14:55:35 följande:
    Jag tänkte faktiskt börja med rosenrot , när bör man börja? eller rättare sagt hur länge skall man äta innan den ger effekt?
    ingen aning egentligen. har läst om folk som inte tar den mellan ägglossning och BIM och också de som tar hela perioden tills de vet om de är gravida.
    Alla verkar vara överens om att man ska börja när man har mens i alla fall. Både jag och sambon körde förra månaden. sen åkte vi bort ganska precis efter ägglossning så det blev bara de två veckorna mellan mens och ägglossning då. Ska nog köra dem igen nästa period när jag fått mens igen.

    Åh, jag har riktigt mycket skengraviditetssymptom denna månad. Riktigt illamående, jättebröst och som något tryck mot blygdbenet...  Nu är jag ju ganska säker på att inget ägg lossnade så det är väldigt frustrerande. Men kanske är cystan som påverkar kroppen en massa också. Fattar ju inte riktigt när jag bör räkna med mens heller när denna månad är så konstig. Antagligen juldagen. Men känns som om det skulle vara vilken sekund som helst.
  • hierpe
    Äldre 30 Dec 17:32
    #56

    Vad många det blev i tråden nu! Jag har varit borta över julen och inte varit inne något här. Har gått och väntat på mensen och haft svår PMS (trodde jag)

    Gissa om jag blev förvånad när jag plussade igår kväll...! femte försöket verkar ha funkat - trots ägglossning på fel dag, cystor och allt möjligt konstigt. Lite chockad faktiskt, denna gången trodde jag ju verkligen inte det skulle kunna funka...

  • hierpe
    Äldre 2 Jan 14:05
    #83

    Tack för alla gratulationer! Håller tummarna för att ni andra också får era efterlängtade Plus snart.
    Jag tar tillbaka allt dåligt jag sagt om bidrottninggelé och rosenrot Flört

  • hierpe
    Äldre 2 Jan 14:11
    #84

    För er som undrade:
    Det var ju lite struligt denna månad men jag tror  BIM var den 25 dec om man ska gå efter ägglossningstesterna (får alltid mens exakt 14 dagar efter stegring). Sen säger min barnmorska att den cystan jag hade kan ha släppt ett ägg i alla fall och då skulle det varit BIM någon gång efter den 29 dec. Jag tror dock det var ett annat ägg innan de såg cystan som lossnade vid ägglossningsstegringen som vanligt.
    vi var bortresta över jul så jag ville inte testa förrän vi kom hem i torsdags kväll. då blev det jättesnabbt ett starkt plus så det tyder ju mer på att det var några dagar efter bim.

  • hierpe
    Äldre 20 Jan 14:00

    hej
    Hoppar tillbaka hit med nytt nick efter hackningen (tidigare carramaena)
    Fick tyvärr missfall för två veckor sedan så nu är jag tillbaka i försökandet igen..

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus