• Tilly

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Hej jag hoppar in i denna tråden också om det är ok? Har hängt på forumet innan men under ett annat nick. Då jag kom fram till att allt för månag i min bekantskapskrets kunde hitta mig på det nicket bytte jag.

    Jag o sambon har snart försökt i ett år. I Februari 2011 slutade jag med p-piller. Mensen kom igång på direkten men har varit en del oregelbunden med en månad där den helt hoppade över o kom ca 4 dagar innan nästa mens var beräknad.

    Jag började äta bidrottningsgele i oktober o försökte två gånger med det utan resultat. Tröttnade på att stoppa i mig vitaminer, folsyra och bidrottnigsgel så nu har jag kört en månad utan nånting.  VI är alltså inne på 10 månaden när vi försöker. Men det är bara 8 riktiga försöket då vi vet om att vi totalmissat 2 omgångar. Sen är det ju den 3 omgången där när mensen fick vrålfnatt o hoppade över en hel månad. Men vi försökte ändå så det borde räknas som ett försök.

    Jag har räknat ut att min cykel är ca 32-33 dagar. Det är iaf oftast den tiden. Ibland blir det längre o ibland kortare. Oregelbundet är inte skoj.

    Tänkte skriva in mig i listan här ovan sen också ska bara räkna ut bmi datum. Har varit lite off i skaffabarnandet så har inte riktigt koll denna månaden.

  • Tilly

    BIM Januari 2012


    2 Mariaclaesson (12e försöket, Första barnet) 

    4: Radioactive 


    7: Love life 12 

    9: April2010 
    10 
    11 
    12 
    13 
    14: attfångaenfjäril (9:e försöket 1:a barnet) 
    14:  kribb (6e försöket, första barnet) 
    15 
    16  Tilly (8:e försöket, första barnet)
    17  Svea10 (8:e försöket, andra barnet)
    18  Fru 2011 (tredje försöket, första barnet)
    19 
    20: mave44 (7:e försöket, andra barnet)
    20: Lillsnufflan (8:e försöket, tredje barnet) 
    21: EmmaG (5e försöket- 2a barnet 09a) 
    22 
    23: Aspartam (9:e försöket, andra barnet) 
    24: Kaylie (12:e försöket, första barnet) 
    24: Deecember (5:e försöket, första barnet) 
    25: Maramina 26:  
    26: cindy03 
    27 JZ79 (7:e försöket, första barnet)
    28 
    29 
    30: kristin10 (femte försöket, första barnet)
    31

  • Tilly

    En liten frågeställning också, (blir visst många inlägg på en gång).

    Hur länge planerar ni att försöka innan ni söker hjälp/går på utredning?

    Själv känns det nästan pinsamt o jag vill inte riktigt söka hjälp. Jag är även rädd för o få nån form av svar som man inte vill ha.

  • Tilly
    Grip skrev 2012-01-09 12:34:32 följande:
    Tilly:
    Folsyra rekomenderas alla som försöker bli gravida att ta. Det öker inte chanserna att bli gravid, men det behövs för att fostret skall utvecklas normalt. 

    "Om en kvinna har låga halter folat i blodet före och under de första veckorna i graviditeten ökar risken för ryggmärgsbråck hos fostret. Flera studier visar att kosttillskott med folsyra kan minska risken för ryggmärgsbråck."

    Tänkte bara att det är något du bör ta, men visst att det skönt att slippa alla piller! Flört

    Vi är också på försök nr 10. Har dock tid för inledande utredningssamtal på onsdag. Jag är 34 och känner att jag inte vill vänta så länge till med att kolla upp.
    Jo jag vet allt det där. Men samtidigt så tror jag inte att jag har så långa halter. Har kollat vad det är man bör äta för nått för o få i sig normala mängder o sen finns det även folsyra i de vanliga vitaminerna jag stoppar i mig. Så jag tror inte jag behöver det där extra för ens jag verkligen är gravid o vet om det.
     Folk har ju fött barn i årtusenden utan tillskott så jag klarar förhoppningsvis av det jag också om jag bara lyckas bli på tjocken. ;D
  • Tilly
    Nellin skrev 2012-01-09 22:04:17 följande:
    Tilly: Välkommen! Jag slutade med mina p-piller januari 2011. Innan jag började hade jag en cykel på 27-28 dagar, men ända sedan jag slutade har jag haft 32-33 och för en månad sedan hoppade den över helt. Så det stämmer överens helt med hur du beskriver din mens. Skittråkigt är det. Vi har försökt i ett år nu och jag har precis fått diagnosen PCO så vi ska börja få hjälp nu. Det är en väntetid på 3 månader där jag bor, så tills dess försöker vi själva, och förhoppningsvis hinner det ta sig innan man måste gå dit och blotta hela sitt privatliv. Jag har inte haft ägglossning på länge pga PCO, men så började jag äta rosenrot vid senaste mensen och hade ägglossning igår. Så nu jäklar ska det bli bebis! :)

    Fru2011: Vilken sida? Tänkte så det inte är blindtarmen? Annars kan det ju vara efter ägglossning, jag kan ha så ibland. Eller så är det nåt annat skojigt ;) Nu är det väl bara typ en vecka kvar till din BIM? 
    Tack, då kanske man ska ge sig på o testa rosenrot då. Har som nämnt kört en vänta med bidrottningsgele. Men det enda den gjorde var o snygga till min hy. Har lite akne problem som näst intill försvann då.
  • Tilly

    Jag bor i Norra småland, mer vill jag just nu inte avslöja om det. Jag är 25 och sambon 28. Nicket är en förvrängning på ett annat nick jag brukar använda mig av på nätet.

  • Tilly

    På Lördag ska jag ut o festa med lite vänner. Bland annat bästa väninnan är med. Jag har inte BMI för ens på måndag och vill undvika o testa före tisdag morgon. Hur skadligt är det o hur dumt av mig är det o festa till det med alkohol? Känner mig inte alls gravid den här gången heller men det behöver ju inget betyda. Tycker bara det vore tråkigt o missa det här festtillfället om det ändå är negativt på tisdag.

    Hur tycker ni jag ska göra?

    Min väninna vet hur det ligger till med allt, men övriga i sällskapet får inget veta så om jag inte dricker måste jag komma på en ursäkt (tänkte dra till med att jag äter medicin som gör att jag inte får dricka).

    Tänker inte dricka mig redlöst full men iaf ta nått är det helt korkat av mig o tänka så?

  • Tilly

    Glömde ju nämna men det kanske framgick ändå att jag inte vill ta nått gravtest på lördag då det ändå inte är säkert det visar rätt. För visar det negativt så kan det fortfarande vara för låg hcg och för tidigt så jag ändå är gravid.

  • Tilly

    Grattis EmmaG och tack alla för svaren på mitt inlägg om helgens festande. Fick en del frågor utredda där.

  • Tilly

    BMI +1 och testet var negativt i morse. Nu ikväll känner jag även av molvärk o det brukar tyda på att mensen är på ingång.

  • Tilly
    BIM Januari 2012

    14: attfångaenfjäril (9:e försöket 1:a barnet) 
    14:  kribb (6e försöket, första barnet) 
    15 
    16 
    17  Svea10 (8:e försöket, andra barnet)
    18  Fru 2011 (tredje försöket, första barnet)
    19 
    20: mave44 (7:e försöket, andra barnet)
    20: Lillsnufflan (8:e försöket, tredje barnet) 
    21: 
    22 
    23: Aspartam (9:e försöket, andra barnet) 
    24: Kaylie (12:e försöket, första barnet) 
    24: Deecember (5:e försöket, första barnet) 
    25: Maramina 26:  
    26: cindy03 
    27 JZ79 (7:e försöket, första barnet)
    28 
    29 
    30: kristin10 (femte försöket, första barnet)
    31

    Febuari 2012
    1
    2
    3
    4 Mariaclaesson(13:e försöket, första barnet) (Med stoor marginal då förra cykeln var 40 dagar!?)
    5
    6
    7 Tilly (9:e försöket, första barnet)
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15. Mysgosmys (9e försöket efter MF, första barnet)
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
  • Tilly

    Nu klantade jag till det. Råkade lägga in min ÄL som BMI.  Ska göra om så fort jag räknat ut BMI.

  • Tilly

    Nu ska det vara rätt.

    Febuari 2012

    1
    2
    3
    4 Mariaclaesson(13:e försöket, första barnet) (Med stoor marginal då förra cykeln var 40 dagar!?)
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15. Mysgosmys (9e försöket efter MF, första barnet)
    16
    17
    18
    19
    20
    21 Tilly (9:e försöket, första barnet)
    22
    24
    25
    26
    27
    28

  • Tilly

    Nu slutar jag försöka, lyckades ju kapa bort hela januari. Sorry tjejer. Jag måste va helt kokobäng i skallen ikväll. Inget blir ju rätt.

  • Tilly

    Jag behåller mitt nick, även om de hackar min mail så har de ingen glädje av det då jag har varit förutseende nog o ha en mail för just sånt här ifa det blick attaker. De får bara en massa skräppost i så fall o tillgång hit till min FL. Mer roligt blir det inte. Bytte lösenord bara för o säkra lite bättre.

    Tack för hjälpen med listan, vet i tusan vad det var med mig igår. inte blev det rätt alls.

    Jag undrar om det är någon mer än jag som har det så här:

    Många i min närhet  bland annat sambons tre systrar har fått barn eller ska få barn det närmsta halvåret/året. Vi har ju inte gått ut med att vi försöker bli gravida, men hade det tagit sig på första försöket hade vårt barn varit fött nu. Vi hade iaf varit före två av systrarna.
    Nu händer ju dock ingenting. Men alla är på oss om att det borde vara dags för oss snart. Jag har hela tiden kunnat skoja bort detta. Men ju längre tiden går desstu jobbigare tycker jag att det är.

    Nu när det gått över ett år funderar jag därför på om jag iaf till den ena av systrarna ska berätta hur det ligger till. att vi faktiskt försöker för fullt o har så gjort i över ett år men att resultaten låter vänta på sig. Dock är jag rädd för att om jag säger till henne så kommer det komma fram till svärmor. Det är jag inte lika förtjust i tanken på.

    Jag är trött på att inte kunna säga hur det är utan att behöva vara rädd för att "fel" person får veta...

  • Tilly
    Nellin skrev 2012-01-20 21:07:38 följande:
    Vårväntan: Jag har inte köpt något alls. Väntar nog tills ganska långt in i en graviditet tror jag.

    Tilly: Vad säger din man om allt detta? Systern måste ju kunna förstå att hon borde hålla det för sig själv? Kan hon inte det så är det kanske fel person att berätta för? 
    Det är ju just det, det känns inte rätt o säga till henne men samtidigt är jag trött på o höra den ständiga "ska inte ni också skaffa barn? Är det inte dags för kusiner snart? Rycker det inte i livmodern på dig också nu?" m.m. eftersom alla sådana kommentarer börjar kännas så känns det som om jag borde berätta att vi faktiskt försöker men det inte funkar för oss.
  • Tilly

    Bmi +1, men känns som om mensen är på ingång. Ska dock göra ett test imorgon. Har försökt ligga lågt med allt denna månad. Vet itne ens om vi prickat in ÄL.

  • Tilly
    JZ79 skrev 2012-02-22 18:38:38 följande:
    Tilly, hur har det gått??? testade du idag?

    Ingen tant här...har nu gått 1 dag över tiden Förvånad, men vågar inte hoppas...kärringen har lurat mig förr Obestämd Testar imorgon bitti, ska till läkaren imorgon...vill ta ett test för jag vet han kommer fråga om jag är gravid innan vi diskuterar hur vi ska göra med mediciner mot min reumatiska värk..
    Jag testade, det var negativt o en dag senare kom mensen. Är lite jobbigt med allt nu så är inte inne på FL så ofta därav den sena uppdateringen. Nu har det gått 1 år sen jag slutade med p-piller så vi är väl på försök 10 eller nått sånt. Urk...

    Är inte så sugen på o försöka nu de närmsta månaderna eftersom då blir det bebis runt dec. Vill försöka undvika den månaden som det går.
  • Tilly

    Den här månaden fick jag högre förhoppningar än vanligt. Rätt tätt inpå min beräkning av när ÄL borde ha varit fick jag väldigt ömma bröst. Brukar få ömma bröstvårtor runt mens men inte hela brösten som i detta fall. Kunde knappt röra dem. De kändes tunga o jag tyckte mig urskilja tydligare blodådror. Trodde därför detta kunde vara ett tecken på att det äntligen var vår tur. Därför gick jag o väntade. BMI är i nästa vecka den 27/3. Idag hög det dock till i magen på jobbet och det kändes ungefär som mensvärk. Tänkte dock inte så mycket på det mer än att jag blev lite förvånad. Senare på gymmet så gick jag som vanligt på toa innan jag började träna. Fick en smärre chock när jag upptäcker att min mens börjat. Mer än 1 vecka förtidigt. Jag som alltid brukar ha en cykel på mellan 32-35 dagar är helt plötsligt nere på 28. Min kropp har alltså ännu en gång spelat mig ett elakt spratt.

    Det har nu gått över ett år sen vi började försöka. Nu överväger jag ett besök hos läkare. Tyvärr har sambon blivit arbetslös och barnaskaffandet är inte jätte prioriterat eftersom ekonomin kan bli lite ansträngd om han itne får jobb snabbt igen. Därför skjuter jag upp eventuell kontakt med läkare. Nästa månad tänker vi pausa. Detta eftersom jag kommer ha ÄL i början av April och skulle jag mot alla odds bli gravid just då kommer eventuellt BF datum infalla runt julafton. Det vill jag undvika.

    Där har jag fått skriva av mig lite. Är som nämnt innan inte jätte aktiv här inne. Blir bara ledsen o bygger upp onödiga förhoppningar. Tills vi hörs igen, lycka till!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus