• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Aaster: Gulle du! Ta nån månad och bara strunta i det om du känner sådär. Om ni ändå ska få utredning, som i sig nog är krävande, så passa på nu innan att släppa allt vad fertilitet heter. Var bara människa och ta vara på allt det andra i livet som gör dig glad. Sen kan du ta nya tag när du vilat upp dig lite. 

    Jag lovar, det är värt det. 

  • Nellin
    Söndermarken: Min empati till dig!

    Om jag ens fick ÄL denna månad (vilket jag tvivlar på) så är den förbi nu. Vi körde avbrutet för att det inte ska bli någonting, eftersom vi ha paus. Så nu behöver jag inte gå och vänta in BIM, vilket känns skönt.

    Hoppas 2012: Jag håller tummarna för dig. Att få minus innan BIM är ju nästan mer en regel än ett undantag. So hang in there!

    Småland: Jag håller med de andra. Du väntar bebis, inte MF. Försök att njuta av din härliga graviditet istället!

    BaPumba: Huskursknep finns ju massor, men det beror ju lite på vad det är du behöver hjälp på traven med. Har du svårt att få ägglossning eller vill inte ägget fastna? Det är ju såklart svårt att veta. Jag fick ju ingen ÄL alls pga PCO, och då körde jag med rosenrot en månad. Då fick jag ÄL och min cykel kortades ned några dagar, vilket tydligen är den vanliga effekten av preparatet. Eftersom vi har paus så tog jag ingen rosenrot denna månad och tror inte att jag fått nån ÄL heller. Om det har med rosenroten att göra eller ej vet jag inte.
    Vissa äter bogaroolja eller bidrottninggele för att hjälpa ägget att fästa i livmodern när det är befruktat.

    Alternativen är många och vem vet om de funkar eller ej?

     
  • Nellin
    Söndermarken: Det låter inte riktigt trovärdigt att man skulle bli immun mot spermier. Om det nu skulle vara så, så är det nog klokare att skydda sig genom att använda kondom eller genom att köra avbrutet. P-piller är nog inte ett bra sätt att boosta fertiliteten. Att äta fertilitetshämmande hormoner, såsom p-piller, låter knasigt att rekommendera till någon som vill få barn. Jag köper det inte!

    Jag har talat mycket om preventivmedel med min läkare då jag opererade bort cellförändringar förra året och nu med tanke på pco. Hon sa att jag absolut inte ska äta preventivmedel mer. Alls. Inte om jag vill ha barn. Nu har ju jag sämre förutsättningar än många andra, men jag tänker att om man har svårt att bli gravid, vad det än beror på, så är nog fertilitetshämmare helt fel väg att gå. 

    Men jag är inte läkare. Jag styrs bara av mitt förnuft och min slutledningsförmåga.  :) 
  • Nellin

    Nu läser jag här på FL om PCO. Där står det att man måste uppfylla en rad olika krav för att få diagnosen, där ett av dem är att man har ett BMI över 25. Men jag är normalviktig, jag har ett normalt BMI och ändå fick jag diagnosen.

    Någon annan som har PCO som kan räta ut mina frågetecken? 

  • Nellin

    Adnil: Jag kritiserade på inga vis vad DU skrev, utan ställde mig snarare frågande mot den rekommendation du fått. Jag förstod att det var din gynläkares ord och inte dina. Jag tycker det låter märkligt, särskilt med tanke på att olika kvinnor har olika anledning varför de har svårt att bli gravid. Jag ville mest dela med mig av mina tankar kring Söndermarkens fråga och jag är skeptisk till vad du fick höra.

    Jag hoppas såklart att din man och du har fel: att det inte är PMS utan att det är graviditets-känningar. :) Heja heja! Än är inte mensen här!

    Hoppas 2012: Usch och fy! Jag förstår din besvikelse! 

  • Nellin

    Stinen10: Tack för ditt svar, och grattis till graviditeten!
    Okej, så då förstår jag att man inte måste vara överviktig för att bli diagnostiserad med PCO. Då var inte min läkare helt ute och cyklade med andra ord! :)

    Men hur blev ni gravida nu då? Provrör? Hormonbehandling? 

  • Nellin

    Stinen10: Tack för ett utförligt svar! Det låter otroligt krångligt och jag hoppas att slippa behöva gå igenom det där, men jag förstår samtidigt att det är bättre än IVF (vilket jag VERKLIGEN hoppas slippa). Såklart önskar jag att det kunde ta sig på egen väg, men jag ska lägga dina ord på minnet. När vi väl börjar försöka igen så har vi ju rätt till hjälp, så allt handlar egentligen om hur mentalt förberedd jag är, hur mycket energi och kraft vi har. :)

    Tänk att det kan vara så lätt och så svårt att få barn! 

  • Nellin

    Jag håller med er allihop. Det är tur att det finns så mycket hjälp att få, men aldrig hade jag trott att jag var en av dem som behövde den. Man ska inte ta nånting för givet här i livet.

    Min BIM närmar sig (29:e tror jag) och jag tycker fortfarande att det är skönt att veta att vi omöjligt kan få ett plus denna månad. Men i korta stunder (särskilt när jag träffar mina vänner och deras bebismagar och bebisar) så känns det lite surt att vi inte gav det ett försök till. När jag sedan börjar tänka med hjärnan igen, istället för med hjärtat, så inser jag att ett 13:e försök förmodligen bara hade gett ytterligare ett minus och ännu mer besvikelse. Så paus är bra, jag inser det. :)

    Jag hoppas och hoppas så för er alla i den här tråden! 

  • Nellin

    Maramina: STORT GRATTIS! Gud så härligt! Vilken start på våren, va? :)

  • Nellin

    Hej på er flickor!
    Min mens kom flera dagar för tidigt denna månad och kanske beror det på att vi tagit paus och att jag slappnat av. Känns skönt! :) Så en cykel på 30 dagar denna gång istället för 36.

    Maramina: När i cykeln äter du bidrottninggele? För rosenrot börjar man väl med på mensens första dag och äter fram till ägglossning. Börjar du med bidrottninggelen efter det eller också från dag ett? Jag är inte redo att börja försöka igen utan ska fortsätta med paus några månader till, men sen ska jag nog testa bidrottning. Ge mig gärna tips! Och grattis ännu en gång!

    Kram på er allihop!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus