Inlägg från: Söndermarken |Visa alla inlägg
  • Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    De ringde precis så vi reser i morgon!!!

    JZ: det är 5-6 stycken bara, men det räcker ju som sagt bara med ett enda bra :)
    Så spännade och vilken dryg väntan det måste vara för er.


  • Söndermarken

    Jennso: ja resten var tomma, de hittade ägget i sista blåsan de tömde så det såg mörkt ut där ett tag.

    JZ: på fredag är planerad insättning , har noll förhoppning, förväntar mig att de ringer i morgon efter lunch och meddelar att ägget är obefruktat

  • Söndermarken

    Så häftigt JZ kan knappt tänka mig så häftigt det måste kännas :)

    Vi fick inget samtal igår så det borde betyda att ägget blivit befruktat iallfall. Om de inte ringer innan lunch så åker vi och sätter in ieftermiddag. Det är helt overkligt och jag tre fortfarande inte på att det skall hända


  • Söndermarken

    Tack alla snälla!

    Nu är vi hemma igen.

    Det sköterskan eller vem det nu var som ringde sa var att ägget inte kommit igång. De hade avvaktat och gett det en chans typ men det hände inget.

    Sen frågade hon oxå om jag var informerad av min "hemmaläkare" om att detta var väldigt liten chans att lyckas ....

    Det är ingen som har sagt det rätt ut till oss och jag börjar känna mig väldigt hopplös .....

    När jag blev opererad för det sista X:et sa den opererande läkaren att vi skulle även börja titta på andra alternativ för oss att få barn. Men min huvudläkare har inte sagt nåt sånt .

  • Söndermarken

    Nu har jag pratat med min läkare, angående mina äggreserver så är de "förvånansvärt låga".... =(

    Det har inte riktigt framkommit förut, jag har lämnat prov flera gånger för de trodde typ att det blivit fel för de var så lågt men ingen har sagt något mera sedan och eftersom jag fick göra det korta protokollet så trodde jag lixom det var ok .

    Nu skall vi iallfall köra det långa istället men beroende på lite när mensen kommer så vet jag inte om det blir spraystart i december eller januari, det är ju jul och grejer också..

    Wittra: jag tyckte också jag blev trött av sprutorna ..


  • Söndermarken

    Idag ringde läkaren från Huddinge (!!!) och sa typ samma saker som jag pratat med min läkare hemma om men påpekade problematiken med endometeriosen också och tyckte att det fanns inget annat alternativ än det långa protokollet.
    Och så behöver jag gå ner ytterligare i vikt (jag som ÄLSKAR julmust )

    Jag fattar inte om jag skall vara helt ärlig varför jag ens skulle göra det korta när man hör vad de säger, måste ta det vid nästa "möte" med min hemmadoktor.


  • Söndermarken
    Wittra skrev 2014-12-02 18:04:30 följande:

    ..men det jag blir sur över är att jag, och speciellt som patient i denna känslokarusell som IVF-behandling, ska behöva stå och argumentera på apoteket varför jag behöver alltihop...? Jag har liksom nog med allt annat...behöver inte den biten också. 
    Nej, det var inget konstigt, dr Thurin på  SU hade ju skrivit det vi behövde för hela behandlingen. Att då stå och behöva dividera med dem om "nää, behöver du 3 gonal-f sprutor....?...så många enheter.....hrmmm....vet vi inte om vi har hemma....hrrrm"
    Jag svarade lugnt att jag utgår ifrån att jag ska ha det läkaren ordinerat och att jag, faktiskt, utgår ifrån att hon vet vad hon gör. Hon har trots allt liiite mer erfarenhet av detta än mig....då fortsatte människan "jaa, vi har ju inte det hemma,, hrmm, så mkt också.."

    ameh va fan?? Skrikandes tilläggas bör väl också att jag råkat ut för detta förr på apoteket. Att de ska börja tjata på  mig om styrkor och om "verkligen det ska vara såhär"...? Men guud.... nu ska jag ha en sista förpackningen Lutinus som jag av någon outgrundlig anledning inte fick första gången. Hoppas verkligen inte på massa tjafs... 


    Mitt apotek var precis likadant! Frågasatte antalet sprutor, jag tyckte att om de hade frågor så fick de väl ringa läkaren men de höll på och höll på, det är dyrt de här påpekade hon flera gånger. I mitt fall var de tvungna att beställa hem allt och var väl livrädda för att få dyra mediciner liggandes utan att jag plockade ut dem.
    Till slut vid typ tredje kontakten med dem när jag skulle hämta ut, så höll jag på att börja grina när de åter igen frågade om jag verkligen behövde 7 sprutor? Väldigt dämpat förklarade jag att om det visar sig att jag behöver mer än de första fem och ni inte har de hemma är ju hela min behandling bortkastad och DÅ kan vi prata om bortslösade resurser.

    Jag fick tillslut ut all min medicin som läkaren ordinerat.
    I samtal med min läkare så berättade han att detta var jättevanligt bland apotek här där vi bor. Det är inte ovanligt att personalen får ringa runt till patienter och låna ihop mediciner för att apoteken strular till det, Så jag kommer lämna in all min oöppnade medicin om det blir något över till avdelningen när jag är färdigbehandlad.
    Nu går vi till ett apotek som läkaren rekommenderat dit de försöker skicka alla ivfpatienter så att de kan hålla lite koll på servicen .

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus