• Äldre 26 Jun 23:29
    1497866 visningar
    23482 svar
    23482
    1497866

    Vi som försökt ett tag utan plus

    JZ79 skrev 2012-06-26 22:54:29 följande:
    Då ska jag berätta om min dag.. (varning för lång inlägg , detaljerat för jag tänkte nån vill veta hur det kan gå till när man startar en utredning)

    Idag har vi varit på gyn och det känns riktigt bra nu!! Äntligen händer det nått på bebisfronten Vi blev väckta av telefonen i morse faktiskt å det var en sköterska som sa de fått ett återbud och undrade om vi hade möjlighet att åka till Strömstad för ett gynbesök idag (ca 8-10 mil dit) Vi kommer sa jag Sen kom jag på att vår bil inte funkar riktigt *panik*, men ringde våra vänner å fick låna deras bil

    Sköterskan och läkaren var riktigt bra! Kändes lugnt och tryggt. Läkaren frågade en massa frågor, han tyckte det var mkt bra vi kollat med äl-tester och de var tillförlitliga. Sen gjorde han gynundersökning på mig, tog klamydiaprov och sen gjorde han ett vul och han kunde se äggblåsor och väldigt mycket "aktivitet" i höger äggstock. Beräknad äl på fredag enligt min app och doktor tyckte det kunde stämma. Labbet var stängt på sjukhuset när vi va där, så vi fick med oss provtagningsremisser så kan vi ta proverna på vårdcentral eller på sjukhusets lab.

    Det jag ska kolla är: TSH, Tyroxin-fritt, FSH, LH, Progesteron, Prolaktin, SHBG, Testosteron total, anti-TPO, Hepatit A+B+C, HIV, Syfilis, anti HTLV I/II och Rubella ak. (De flesta prover är hormonprover och sköldkörtel och prover för vissa infektionssjukdomar..å så är det några prover jag inte riktigt vet vad det är, ovanliga prover iaf, för inget jag ser på mitt jobb så ofta och jag arbetar ju på lab på en vårdcentral.

    Maken ska kolla:Hepatit A+B+C, HIV, Syfilis och anti HTLV I/II + lämna spermaprov.

    Mannen har tur och får göra sitt spermaprov hemma om han vill, måste sen förvaras nära kroppen för att lämnas in på sjukhusets lab inom 1 timme.

    Om vi tar våra prover denna vecka får vi svar inom 2 veckor. Sen går läkaren på semester och vi får då vänta på svar till augusti. Helt ok! Blodprover tar vi på torsdag hos mina kollegor då maken ändå ska skjutsa mig till jobbet när jag ska hälsa på och lämna läkarintyg., frågan är om maken lyckas med sitt prov den enda förmiddagen han är ledig denna vecka. Är inte avundsjuk på honom...vilken press Ganska litet rör fick han också och han fick absolut inte "satsa" i en mugg och sen hälla över

    Om inget fel hittas skickas remiss till IVF så fort provsvar kommit..om de hittar nått "fel" som kan åtgärdas så slussar de mannen vidare till rätt mottagning för just det problemet eller ger mig nån medicin å sen kan vi köra på själva..men verkar som läkaren var rätt inne på ivf ändå. Om nån av oss är steril eller liknande vet jag inte om det skickas ivf-remiss..blir säkert nån annan sorts remiss till Gbg isf. Hoppas vi inte behöver ta reda på hur det funkar då!!

    Äntligen händer det något och vi är nöjda med dagens besök och känns riktigt bra att det går fort att få provsvar! En del får ju vänta jättelänge på svar! Ska försöka att inte tjata för mycket på mannen om hans prov..men jag vill han ska göra det denna veckan, men kan ju inte pressa honom för mkt om det.

    Jag är helt slut nu..värker i foten och det var långa korridorer på sjukhuset så mannen fick köra mig i rullstol till gynmott..Kan inte hoppa så långt på kryckorna, blir svimfärdig och helt slut. Flera ggr om dagen blir jag svimmig och yr så fort jag anstränger mig, tror det är mina starka smärtstillande..ska kolla upp biverkningarna lite..annars får jag ringa ortopeden imorgon och kolla om det är vanligt att må så efter operation eller om jag ska gå till min vårdcentral och kolla läget...

    KRAM alla godinar!

    Spännande!!! Nu sätter det fart vill jag lova
  • Äldre 29 Jun 22:57

    Så sorgligt vårväntan Du är hemskt välkommen hit igen för att stöta och blöta. Förhoppningsvis så får vi alla ett plus igen (och för första gången) snart. Kram!

  • Äldre 1 Jul 14:54
    JZ79 skrev 2012-07-01 14:45:35 följande:
    (...) Det är ju inte direkt så att jag har massor med lust precis pga värk å trötthet...men kan ju offra mig och "ta en för laget" nu när det väl gäller (...)



    Du är en riktig lagspelare du

    Have fun
  • Äldre 3 Jul 16:24
    mamma0702 skrev 2012-07-03 14:50:23 följande:
    Mens idag! Skit :(

    Fan!

    Kram
  • Äldre 3 Jul 16:25

    Någon som har koll på var bimlistan är?

  • Äldre 5 Jul 21:58
    Hoppas 2012 skrev 2012-07-05 20:33:07 följande:
    Jag vill vara här med er trots graviditet :) hoppas ni är ok med det. Vill stötta er som ni stöttar mig.

    Mår bra, v 8 på lördag. Lite orolig såklart.

    Kram

    Du får så klart hänga med oss även fast du fått plus! Tänk, v 8 snart. Känns som om du precis plussade.
  • Äldre 6 Jul 01:25
    Hoppas 2012 skrev 2012-07-05 22:39:02 följande:
    Pastell

    Jag tycker också det går sakta :)

    Kravmärkt

    Tack gumman!

    Hur mår du?

    Jag mår bara fint Äl i nästa vecka och är just nu i Nice på semester. Så det enda som kan toppa det är väl ett plus
  • Äldre 6 Jul 18:45
    Hoppas 2012 skrev 2012-07-06 08:53:15 följande:
    Haha tycker ni? Åh känns som en evighet för mig haha.

    Ska på UL/VUL om 1 vecka. Först då, om hjärtat slår, kan jag andas ut lite känner jag.Åh Nice....gud så härligt!!! Njut nu gumman och hoppas vi om ca 3 v kan säga made in Italy =)

    Eller made in France
  • Äldre 12 Jul 12:11

    Hej tjejer! Har varit frånvarande ett tag då vi varit på semester. Äl inträffade precis då och på grund av omständigheter som supersena kvällar/nätter och en son som velat sova hos oss, så blev inga barn gjorda dessvärre. Det betyder att jag väntar mensen nu den 24-25/7 utan minsta chans för plus. Känns lite slösaktigt, har bara för det fått för mig att ett superägg släppte. Men men. Jag får dricka vin och ha det gott några veckor till (brukar alltid vara återhållsam äl-mens annars)

    Ang mensen efter mf/ma/avbrytande så har den här cykeln varit den första där jag inte haft några mellanblödningar. Och avbrytandet skedde 28/3..

  • Äldre 16 Jul 21:14

    Grattis mammave gud så kul med ett plus!!!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus