• Äldre 18 Jul 20:38
    1500371 visningar
    23482 svar
    23482
    1500371

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Nej så trist med mensen JZ79 Om den nu ska komma så borde den göra det i tid så man slipper få upp förhoppningarna.

    Själv är vi ju i en paus kan man säga. Fick aldrig till det under äl då vi var på semester och med sena kvällar, massa vin och en son som ville sova hos oss, så var det svårt. Vi började men blev efter ett tag avbrutna av sonen som ville komma så "finalen" blev aldrig av så att säga. Så jag har nu noga antecknat varje symptom som dykt upp för att vid nästa tillfälle kunna jämföra vad som kan vara något och inte. MEN visst fan har man en gnutta hopp ändå. Hur fan är man funtad egentligen?

  • Äldre 19 Jul 17:29
    72dagar skrev 2012-07-19 16:55:05 följande:
    Fick precis reda på att en av mina närmsta vänner är gravid. Hon tog ut spiralen och blev gravid direkt. Jätteglad för hennes skull men galet ledsen ändå. JAG VILL OCKSÅ!!!!!!

    Förstår det bitterljuva i det där
  • Äldre 19 Jul 23:18
    72dagar skrev 2012-07-19 17:48:27 följande:
    Kravmärkt, hon kom dessutom med den härliga kommentaren för ett tag sen (när hon redan var gravid och visste att vi inte lyckas) att folk fokuserar för mycket på det där, att de borde njuta av resten av livet. Lätt att säga NÄR MAN REDAN ÄR GRAVID!!! Grrrrr!!

    Men gud så okänsligt av henne! Då kan väl hon njuta då så fortsätter vi andra som inte är gravida att trampa vatten då eller?
  • Äldre 21 Jul 00:15
    kanske 4a skrev 2012-07-20 19:54:50 följande:
    Nu har jag haft hugg till och från på höger sida igen,  vad är det för något? Känns som muskelkramp eller ligament som töjs, lite huggande. Sen försvinner det igen. Såå störande! Ska testa igen i morgon, hoppas det är helt blankt nu.

    Vet du, ända sedan jag gick igenom avbrytandet (28 mars) så har mina symptom varit allt annat än normala. Har pratat med gyn och hon ser inga rester eller något avvikande längre (hade en polyp ett tag) och att kroppen ibland kan vara ett mysterium. Men inte nog med att man är rädd att något ska gå snett, man vill ju bara ha en ärlig chans till att försöka på nytt.

    Hoppas det lugnar ned sig nu. Om det håller i sig eller blir värre så tycker jag dock de kan kolla med vul igen och kanske spola lite med koksalt eller nåt.
  • Äldre 21 Jul 10:26

    Mylady- fy för mens! Min kom idag - med besked. Dessutom några dagar för tidig så jag har fortfarande ingen koll alls..

  • Äldre 21 Jul 16:11
    pysselkiisen skrev 2012-07-21 12:31:50 följande:
    Var just uppe hos lillasyrran som skakande räckte fram ett positivt gravtest... hennes första försök. När jag gratulerade henne bröt hon ihop i chock och jag fick trösta henne samtidigt som jag försökte hålla tillbaka mina egna bittra tårar. Världen är bra orättvis ibland. Nu vill hon hjälpa mig att bli gravid...träna med mig så jag gå ner i vikt osv inför utredningsbesöket den 31/7. Har gråtit en skvätt nu och vill helst lägga mig under täcket och deppa ihop totalt men idag ska vi iväg allihop till havet och fira våra föräldrars förlovnings-årsdag. Bara att bita ihop eller? *suck*

    Ajdå. Kul för henne så klart men det är tamejfan inte kul när det ska vara så himla orättvist Och jag håller med dig Rebster, komma och "hjälpa" liksom. Som om man inte försökt med alla möjliga sorters medel. Även fast det säkert sades i all välmening..
    barbarmama skrev 2012-07-21 12:46:57 följande:
    Ja,  jag hoppas att vi prickar äl denna gången, vi myste igår också. Men jag tror inte att jag har äl idag heller.. Igårkväll hade jag jätte ont i vänstra äggstocken, som extrem mensvärk på vänster sida. Men jag kan inte ha haft ägglossning igår, för dagens äl-test är typ också positivt?!

    Eller vad säger ni om detta resultatet? Fjärde dagen med starkt utslag och positivt(?) resultat..

    Tycker du ska gå efter det utslag som visar starkast. Om det är svagare än innan så har peaken troligtvis redan varit.
    Två döttrar och en son skrev 2012-07-21 14:49:06 följande:
    Jag tycker du ska berätta hur länge ni försökt få barn.

    Så att de fattar hur du har det också....

    Ju fler som är ärliga om verkligheten desto lättare för alla andra som också får kämpa och vänta!

    Varma kramar till dig!!    

    Håller med dig! Jag säger alltid hur det är om någon frågar. Det sätter inte bara stopp på tjatmostrarna utan ger även andra som är i samma sits lite hopp om livet över att de inte är ensamma.
  • Äldre 21 Jul 21:16
    Ciccie86 skrev 2012-07-21 20:24:45 följande:
    Här kom Mensen på BIM+2... Suck!

    Kram till dig
  • Äldre 22 Jul 17:40
    Nellin skrev 2012-07-22 16:25:34 följande:
    Rebster: Precis så! Och visst ska jag kämpa vidare, men den här veckan har det verkligen tagit hårt på mig. Hårdare än på länge. Jag jobbar fulltid och har inget ledigt på ett tag, men sen när semestern kommer igång så kanske jag kan tänka på annat. Vi ska utomlands, jag och min man, så då hoppas jag på att få ha lite roligt.

    Jag känner mig otacksam och dålig när jag är såhär. Jag har sååå mycket att vara tacksam för, och ändå är jag så nedstämd och ledsen. Jag skäms nästan för det.

    Men längtan är så stor!

    Ja, ni vet ju alla hur det är. 

    Vet hur det är. Skickar en stor kram
  • Äldre 24 Jul 19:49
    Nellin skrev 2012-07-24 13:11:16 följande:
    Kanske 4a: Jag beklagar verkligen det som hänt. Men det är ändå bra att du kan se på det hela på ett positivt sätt - så fort kroppen är tillbaka som vanligt så är det bara att köra hårt igen. Det ska du ha en eloge för, jag hade nog brutit ihop fullständigt själv. Jag håller verkligen tummarna för att det går snabbt för dig att komma tillbaka nu!

    Drömmen om att få bli mamma äter verkligen upp en emellanåt. Tänk att man kan längta så efter något som man inte ens har varit med om tidigare. Jag kan inte föreställa mig hur det skulle kännas att ha en sparkande bebis i magen, eller hur upplevelsen att få se sitt barn för första gången känns. Jag har verkligen ingen aning, jag vet bara att det är vad jag önskar allra mest. Det känns så hopplöst att det FORTFARANDE inte hänt ett smack. Jag trodde att jag var inne på försök 16 denna månad, men när jag räknar efter så är vi inne på försök 19.

    Hua!

    Jag hade aldrig trott att jag skulle sitta här, 19 månader senare, utan att ha blivit gravid. Jag blir till och med arg när jag tänker på det. Arg, ledsen, uppgiven, förtvivlad, besviken... Att göra barn är det mest naturliga vi kan göra, det är från början vad vi är här för att göra... och jag lyckas inte med det. Man känner sig ju rätt misslyckad och värdelös såhär i depptidernas topp. Jag vet att jag inte är det egentligen, men det känns verkligen så. Om jag inte ens kan ge min man ett barn, vad kan jag då ge honom? Lite så känns det... ibland.

    Men oftast är jag glad ändå och blir det nog snart igen. Det var visst en lång depperiod den här gången, men man måste ju få ha sådana ibland också i det här kriget om ett liv.

    Jag blir starkare bredvid alla er andra som också kämpar och förstår det här.

    Det är värt guld!  

    Skickar en stoor kram din väg!

    Kommer också in i depp till och från, men mest blir jag arg och frustrerad. Varför var barnet vi väntade sjukt? När vi äntligen fått plus så ska det bli pannkaka av alltihop. Känns så typiskt att det var tvunget att hända. Min tanke och förhoppning om familjelivet var att få två barn relativt tätt, som skulle få dela rum. Men i den här takten så blir det väl inga syskon. Jag ska vara och är, tacksam över vår son. Men så fort jag ser en syskonvagn så känns det i magtrakten..

    Aja! Nu rycker vi upp oss och ser till att det blir några barn gjorda visst? Kram till er andra som har det lite tufft.
  • Äldre 25 Jul 08:28

    Jag har ätit Mitt Val Kvinna nu sedan vi började försöka. Den innehåller ju mer än bara folsyra men är, som JZ säger, lite dyrare. Men så får det väl vara, lika bra att vara väl förberedd om det nu skulle hända något.

    Kram!

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus