• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Jag är inte överviktig själv, men skulle kunna bli hur lätt som helst. Jag går nog upp i vikt om jag bara tittar på en chokladkaka, så jag måste kämpa varje dag för att hålla mig i form. Jag kan aldrig säga att jag förstår den situation ni sitter i, men jag vet i alla fall hur det är att ständigt behöva tänka sig för vad man stoppar i sig. 

    Jag har läst näringslära i några år och har därför rätt bra koll på hur kroppen fungerar och vad olika råvaror gör med den. Om någon behöver tips eller råd så försöker jag gärna hjälpa till! 

  • Nellin

    BaPumba: Roligt med jazz! Jag dansar afro och tycker det är roligt, men blev nu sugen på att testa jazz också! :)

  • Nellin

    Miala90: Jag åt ju rosenrot för första gången för att få igång en avsaknad ÄL. Testade med stickor och när jag fick utslag så slutade jag med tillskotten. Jag vet inte om det är rätt sätt, men någon tipsade mig om det.

  • Nellin

    Miala90: Det allra vanligaste är att man har ÄL 14 dagar innan kommande mens börjar. Men vissa har några fler dagar, vissa mindre. Jag själv har 16 dagar. När hade du din senaste mens start? Och hur lång cykel har du?

    Hörrni idag är det BIM för mig. Ingen mens i sikte, ingen mensvärk. Så jag är hoppfull. Kanske har någon flyttat in i min mage! :) Jag ska vänta några dagar med att testa. Jag blir ju så besviken av alla minus.

    Kram på er, hoppas ni får en fin dag! 

  • Nellin

    Adnil: Gud så spännande! Skriv gärna så fort du testat i morgon! :) Själv ska jag försöka hålla mig från testandet i några dagar till. (BIM idag) Jag hejar på dig!

    Vårväntan: Lutealfasen (tiden från ÄL fram till mensens första dag) är något som man mer eller mindre föds med. Eller det lärde åtminstone läkaren mig på kvinnokliniken. Den är så gott som samma hela livet, +/- någon enstaka dag. Att hela menscykeln däremot blir kortare eller längre är något annat och kan bero på olika saker, exempelvis ålder eller helt utebliven ägglossning. Bara för att läkaren sa så behöver det ju inte betyda att det är skrivet i sten, så jag kanske sitter här och ljuger, men jag fick lära mig det i alla fall. Alltså: tiden mellan mensen fram till ÄL kan variera ganska mycket, men från ÄL fram till nästa mens brukar vara mer eller mindre konstant.

    Hoppas det är rätt information. Tyst 

  • Nellin

    Adnil: Håll modet uppe lite till. Färgade flytningar eller tillochmed sparsamma blödningar är inte ovanligt att man får vid menstiden även om man är gravid. Avvakta några dagar, som de andra skrivit, och testa med digital. Jag har ett sånt liggande här som jag tänkte ta i morgon eller på fredag. Ju längre jag pallar vänta desto bättre! :) Men jag håller med dig, det är svårt och trist att gå och vänta.

  • Nellin

    Adnil: Jättetråkigt verkligen, men om några veckor kommer en ny ÄL och nya möjligheter. Jag hejar på dig!

  • Nellin

    Adnil: Jo jag tycker mig se ett streck där. Men du kanske fått ett tidigt missfall?

  • Nellin

    Adnil: Nu förstår jag inte riktigt hur du menar? Varför borde testen innan BIM också gett utslag? Du vet, det tar ett tag innan hormonnivån stiger tillräckligt för att ge utslag på ett test. Vissa kan få plus innan BIM men vissa får inte plus förrän flera veckor efter BIM. Att ditt test gav utslag nu kan ju betyda att du är/varit gravid och att hormonet stigit så pass mycket att det ger utslag... och blödningen kan i sin tur innebära ett tidigt missfall. Eller så är det ett spökstreck.

    Hur som helst så borde du ta det lite lugnt idag. Vila och ät ordentligt. Om du börjar blöda jättemycket så kan du ju be om en tid hos vårdcentralen så att de får undersöka dig. Men om det är som en vanlig mens så borde det inte vara några bekymmer.

    Lycka till! 

  • Nellin

    Vårväntan: Ja du kan ha missat den fulla stegringen. Så sätt igång och mys innan det är för sent! :) Har ni myst nåt de senaste dagarna? För i så fall kanske ni lyckats pricka. Det tar ju ett tag innan spermierna tar sig upp till äggledaren, där ägget ska befruktas. Så nån dag innan ÄL är också bra att få till. Men kör på nu också om ni kan!

    {#emotions_dlg.flower} 

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus