Inlägg från: Bojan |Visa alla inlägg
  • Bojan

    Pevaryl ok? Gärna snabba svar

    Har sjuhelsikes klåda och försöker googla på om det är ok med pevaryl. kräm+vagitorier. De mesta jag hittar står att det är ok men så hittade jag detta på fass: Pevaryl ska endast användas under första trimestern av graviditeten efter läkares inrådan. Pevaryl kan användas under andra och tredje trimestern om den potentiella nyttan för modern uppväger de möjliga riskerna för fostret.

    vilka risker, är det ens forskat på. Jag blir lätt nojig.

  • Svar på tråden Pevaryl ok? Gärna snabba svar
  • Bojan

    Ok, varför bara vagitorier? Vad är det för ev. risker för barnet, någon som vet?

  • Bojan

    Men vad dålig info om detta m. pevaryl. Hon på apoteket sa att jag kunde använda det så då köpte jag pevaryl, på den bipacksedeln står INTE den nya infon. Jag tycker det känns jätteviktigt att alla barnmorskor och apotekspersonal vet om en sån här ändring!

    Känns skönt att jag blev tveksam igår och inte tog pevarylet (även om det säkert inte varit ngn fara). Men jag blir tooookig på klådan ju!!!!

  • Bojan

    Nä, svampen är inte farligt för barnet. Det enda som kan hända är att om du har svamp så kan det vid förlossning föras över till barnet och det kan få svamp i munnen. Detta kan de få ändå, rätt vanligt. Sen kan man vad jag förstår få svamp på bröstvårtan också.
    Det handlar snarare om du står ut m. att köra nån huskur eller vänta ut att svampen läker ut. En riktigt jäklig svamp förstör humöret har jag fått erfara nu!!!

Svar på tråden Pevaryl ok? Gärna snabba svar