• jomma

    Atopiska eksem !

    Ekseman blir ju oftast värre på vintern då det är torr innomhusluft. den förvärras av mycket bad/dusch. Det är viktigt att smörja med miniderm så att det aldrig blir torr hud, dvs många gånger per dag. Vid torrhet bildas sprickor i huden och då kommer eksemen. Man ska direkt använda kortison när eksemen kommer då det blir värre om det blir mycket. Jag har själv haft atopiskt eksem och böjveckseksem när jag var barn. Jag är inte allergisk mot något annat än katt idag. Mina barn har också atopiskt eksem. Jag går hos en barnläkare som är specialist på astma och allergi. Hon brukar göra blodtest på allergi på barnen en gång per år. Ju yngre barnen är desto mindre chans att det ger utslag i testerna.

    Jag tycker du ska diskutera både allergitest och detta med pälsdjur med en barnläkare. barnen behöver inte vara allergiska mot pälsdjuren, men det är bra att diskutera frågan.  

  • jomma
    Cubix skrev 2011-12-29 21:24:34 följande:
    BVC trodde att hennes pappas hudproblem kunde ligga genetiskt,  han hade atopiska eksem som barn och än idag vid 33års ålder kommer det och går...eller om dom menade, att ett barn med föräldrar som har eksem-problem, allergier.... löper större risk än barn som har föräldrar utan allergier och eksem.

    Det är defenetivt större risk om föräldrarna haft eksem el astma som barn. Man ska tänka på att allergitesten nte alltid visar allergi på mindre barn trots att allergi eller överkänsllighet finns. Därför är det viktigt att försöka prova sig fram och vara observant om någon föda el annat förvärrar.

    Men äterigen det viktiggaste är att huden aldrig ska torka ut på barnen. En del badar sina barn varje dag och det är helt onödigt. Räcker med 1 gång i veckan. Sedan tvättar man ju händer ansikte och rumpa dagligen.
Svar på tråden Atopiska eksem !