Inlägg från: Runguska |Visa alla inlägg
  • Runguska

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Kanske jag skulle haka på nu med nytt år och allt!

  • Runguska

    Då har jag att göra till kvällen, perfekt! Diskhon hemma ser rätt så hemsk ut (gjorde redan när vi flyttade in) så det blir verkligen ett bra första steg att ta att få ordning på den. Väntar till kvällen eftersom sonen börjat ta vatten själv och då vill jag garanterat inte ha ena delen full med klorin! (borde väl fungera bra)

  • Runguska
    PetraD skrev 2012-01-01 15:00:52 följande:
    är också med..
    skyller på brist av förvaring..
    sen kläder måste in direkt efter att de torkar.. har två torkställningar (såna med vingar), blir lätt annars att de läggs någonstans "sålänge" när ska fylla tvättmaskinen på nytt och sen innan det läggs in så finns annat att göra  
    Tvätt måste jag få ordning på jag med! Tvätta är inga problem, inte heller att hänga, ta ner, vika osv. Däremot att få in det i garderoberna - där är jag hopplös. Tror jag har 8 tvättsäckar med vikta kläder stående och det är ju inte så kul för snart behöver någon i familjen något och drar ut allt över hela sovrummet och snart måste då allt tvättas igen
  • Runguska

    Nu var slask, diskho och diskbänk avklarad. Helt skinande perfekt är den inte, men det får jag "skylla" på att minstingen vaknade mitt i skrubbningen. Jag är i alla fall nöjd och medan bakpulvret fräste hann jag torka av bänkar och plocka ur diskmaskinen så köket känns faktiskt som ett kök jag skulle våga bjuda på fika i utan att känna att jag behöver panikstäda! Jag brukar normalt spara att plocka ur diskmaskinen till morgonen men jag ska börja göra det på kvällen istället så jag kan köra en maskin om dagen och det får bli den efter middagen.

    Det blir nog bra detta. Huset är i okej ordning efter julen men det går så otroligt fort att stöka till, speciellt vardagsrummet där vi spenderar den mesta av tiden vi är inne.

    Så, imorgon ska jag alltså börja dagen med att klä mig, blir nog bra det. I och för sig brukar jag göra det (Mina föräldrar kommer då och då på oanmält besök och eftersom de är rädda att väcka minsta sonen knackar de bara lätt och kliver direkt in, inte kul då att vara för lättklädd.) men ja det är nog en god vana, skor skippar jag dock för jag gillar inte att ha skor inne. Kanske jag skulle köpa tofflor eller så men nja, vi har golvvärme så det är skönt att gå omkring barfota tycker jag!

  • Runguska
    Alvi skrev 2012-01-01 21:12:29 följande:
    Ett problem jag har (dock inte allför länge till), är att jag har en liten bebis (5 månader) som jag ammar. Hennes behov måste liksom gå före att shina sinken. FRUSTRERANDE, särskilt när man har en make som "tar hand om köket" efter middagen men HERREGUD, han torkar inte av bordet, glömmer ställa in mjölken i kylskåpet och tycker inte att sopa under bordet är relevant. Gah!
    Nu är min lillkille lite äldre, men det känns igen. Just det där med ansvarsområden låter ju jättebra, men det fungerar ju bara om båda har samma mål och samma åsikt om vad som är rent. Jag och min man är väldigt olika där och vi bör inte städa samtidigt, bättre då att den som inte städar tar ut barnen på en promenad eller liknande. Jag är sådan att jag prioriterar att var sak är på rätt plats medan min man helt och alltid verkar prioritera golven. Spelar ingen roll om jag lagt 30 timmar i köket på att plocka rätt allt han ställt "fel" så ser han en fläck på golvet och då är det så jättehemskt. Jag å andra sidan tycker att det är superjobbigt att han ställer saker precis var som helst och aldrig någonsin vet var någonting finns.Alltså är det en fläck på golvet så tar han typ första bästa sak ex en tårtspade och går lös på det hela med den.... Jag blir då sur då det är min doptårtspade samt det faktum att vi i städskåpet har såväl rengöringsmedel av olika slag samt diverse trasor, svampar med mera att fixa med. Ständiga bortförklaringen är att han inte vet var något ska vara, men det tycker jag suger som bortförklaring för vi har bott tillsammans i 10 år och haft samma "ordning" i skåpen hela tiden. (Dessutom var han den som packade upp i köket då vi flyttade ihop så han får väl skylla sig själv)

    Jag är tacksam att min man är ett stöd, men jag önskar av hela mitt hjärta ibland att han kunde lära sig vart saker och ting hör hemma! Å andra sidan gör väl jag en miljon saker som stör honom så det är väl bra att det är lite rättvisa på störandet.
  • Runguska

    Jag lägger också in zonerna redan nu. Fixade i hallen ca 10 min (sen ville inte barnen underhålla sig själva mer) och det gjorde stor skillnad bara det!

  • Runguska
    ssf skrev 2012-01-02 11:27:58 följande:
    Är det bara jag som tycker att det känns konstigt att vara sminkad och typ jobbklädd när man går hemma och småstädar?
    Jo, jag kör en lightvariant speciellt eftersom jag har en son som kräks då och då, ammas och dessutom kladdar med mat och jag vet inte allt. Kläder som fungerar för jobbet har jag liggande i garderoben eller i tvättmaskinen och de drar jag på mig ca 10-15 minuter innan jag går till jobbet de dagar jag jobbar - annars är de snart kladdiga! (Jo, visst kunde jag utöka garderoben, men det skulle bara betyda mer oordning)

    Nåväl, på tal om kläder ska jag nu hoppas hinna lägga undan den rena tvätt jag har i sovrummet i mängder av påsar. Allt är ju vikt och klart så jag håller tummarna att det går rätt fort och att lillkillen fortsätter att sova och att stora killen inte väcker honom (bra sätt att få min uppmärksamhet...)
  • Runguska

    Gjorde ett krafttag med tvätten och har nu i 1,5 timme sorterat, vikt, kastat och jag vet inte allt med tvätt i drivor. Äntligen ligger den i garderoberna istället för i påsar! Äldsta sonen (snart 4) fick springa små "ärenden" med vantar och mössor - sånt som skulle till hallen. Lillkillen, 9 månader satt nöjd i 1 timme (!) då han fick ett majsbröd att tugga på. Sista halvtimmen fick jag underhålla lite mer, men faktiskt, så länge jag är sysselsatt så brukar barnen kunna vara hyfsat nöjda. Sitter jag vid datorn, i soffan med en bok eller på annat sätt slappar gör båda annars allt för att ta uppmärksamheten men jobbar jag och gnor och är lite flitig, ja som sagt var - de vill ha mig i arbete.

    Dags för mat nu, så skönt att göra det i ett någorlunda städat kök! Efter det blir det nog en liten promenad med barnen och leka lite och sen får vi se, men det vore kul att få till den där kvarten i vardagsrummet.

  • Runguska
    Chianti skrev 2012-01-02 13:44:18 följande:
    Men vad kul, det formligen rasar in folk som vill haka på! :)
    Vi får väl se hur många som står ut hela januari dock?

    Känns lite frustrerande att nu när man är så peppad så är det enda man ska göra de första dagarna att shina sinken. Och klä på sig. Det gör jag alltid ändå eftersom jag jobbar, så jag byter den uppgiften mot att bädda.

    Apropå att man ska lägga fram kläder  varje kväll så verkar det ju bra, min akilleshäl är snarare de där kläderna man tar av sig på kvällen, var gör man av dem? De är varken rena (kan inte hängas i garderoben) eller smutsiga (ska ut i tvättkorgen).

    Jag brukar gömma en fåtölj under dem, och sen bygger jag på en så kompakt driva som möjligt under ett par veckor. Sen när jag glömt vad för sorts möbel som finns under min klädhög så bär jag ut allt i tvättkorgen och återupptäcker fåtöljen. Hur gör ni andra?
    Jag har krokar på sovrumsdörrar som jag hänger återanvändningsbara kläder på. Sedan hamnar där även väska, bärsele, morgonrock med mera, men då får man sätta upp fler krokar
  • Runguska

    På tal om krokar har jag även krokar på insidan av vindsdörren (belägen i hallen) och där på insidan där ingen ser hänger jag ytterkläder som används då och då, för ofta för att hängas undan men för sällan för att ta plats i själva hallen. Där hänger vi även reflexvästar på sommaren, nu används de så ofta att de bara hängs bort då vi får besök - även då är extrakrokarna i närheten bra för så kan våra reguljära kläder hänga där också.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!