Forum Övrigt - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

  Sön 1 jan 2012 20:56 Läst 1182029 gånger Totalt 10033 svar
  Visar endast inlägg av ssf - Visa alla inlägg
 • Sön 1 jan 2012 20:56 #67

  Jag skulle också vilja hänga på, men jag har varit inne på flylady förut och tyckte det var rörigt och svårförstått. Men, om nån kan tänka sig att lägga in "dagens steg" här varje dag, så vore det kanon. Då är jag på.

  Måste också erkänna att jag, efter att ha läst två sidor med inlägg här, reste mig från soffan och gick för att göra rent avloppet i duschen. Det har jag tänkt göra sååå länge, men det har helt enkelt inte blivit av. Det värsta är nu borta, vattenlåset/silen ligger i hetvatten och rengöringsmedel och rengöringsmedel verkar i avloppet. Skönt!

 • Sön 1 jan 2012 21:23 #79
  Alvi skrev 2012-01-01 21:07:47 följande:
  Men nu... ja, det rann ut i sanden (delvis för att sidan är så rörig, likaså mejlen man får varje dag om man skriver upp sig på det), men kanske att jag ska starta igen? På första dagen av nya året...!  

  Ja men eller hur! Jag blev mer oinspirerad av rörigheten =) Men nu är vi ju ett gäng, så nu slipper alla in och läsa där varje dag. För Familjeliv är man ju på dagligen i alla fall
 • Sön 1 jan 2012 21:34 #87
  Runguska skrev 2012-01-01 21:26:25 följande:
  Nu är min lillkille lite äldre, men det känns igen. Just det där med ansvarsområden låter ju jättebra, men det fungerar ju bara om båda har samma mål och samma åsikt om vad som är rent. Jag och min man är väldigt olika där och vi bör inte städa samtidigt, bättre då att den som inte städar tar ut barnen på en promenad eller liknande. Jag är sådan att jag prioriterar att var sak är på rätt plats medan min man helt och alltid verkar prioritera golven. Spelar ingen roll om jag lagt 30 timmar i köket på att plocka rätt allt han ställt "fel" så ser han en fläck på golvet och då är det så jättehemskt. Jag å andra sidan tycker att det är superjobbigt att han ställer saker precis var som helst och aldrig någonsin vet var någonting finns.Alltså är det en fläck på golvet så tar han typ första bästa sak ex en tårtspade och går lös på det hela med den.... Jag blir då sur då det är min doptårtspade samt det faktum att vi i städskåpet har såväl rengöringsmedel av olika slag samt diverse trasor, svampar med mera att fixa med. Ständiga bortförklaringen är att han inte vet var något ska vara, men det tycker jag suger som bortförklaring för vi har bott tillsammans i 10 år och haft samma "ordning" i skåpen hela tiden. (Dessutom var han den som packade upp i köket då vi flyttade ihop så han får väl skylla sig själv)

  Jag är tacksam att min man är ett stöd, men jag önskar av hela mitt hjärta ibland att han kunde lära sig vart saker och ting hör hemma! Å andra sidan gör väl jag en miljon saker som stör honom så det är väl bra att det är lite rättvisa på störandet.
  Jag tycker att det låter som att han ska ansvara för golvstädning och du undanplockning. Då gör var och det den är bäst på och ingen behöver bli irriterad på den andre!
 • Sön 1 jan 2012 22:21 #100
  Ärta skrev 2012-01-01 22:12:08 följande:
  Jag hoppas du bara tog lagom illa vid dig.
  Jag själv är också mästare på att hitta ursäkter nämligen och det lät så himla kul att du redan några timmar efter att tråden skapades började skylla på amningen.

  Imorgon börjar mitt nya liv med nya städrutiner och bättre hälsa (behöver skala av några kg).
  Varför vänta till imorgon?  
 • Sön 1 jan 2012 23:09 #114
  Alvi skrev 2012-01-01 22:23:59 följande:
  Men guuud, vad är du för nån då! Det är snart natt, man måste VILA för att orka städa!

  Sorry, jag är kvällsmänniska.
 • Sön 1 jan 2012 23:12 #115
  Ärta skrev 2012-01-01 22:41:40 följande:
  =) Jag har redan städat ändå idag, men bättre hälsa valde jag att vänta med en dag. Har för mycket gott här hemma från igår så jag inledde året med en slarvdag. Men från imorgon ska kilona bort. Vägde mig och det är 2 som måste bort, men gärna ytterligare 5.

  Ska vi se vad jag har för ursäkter då som hindrar mig från allt utom att sitta vid datorn?
  Jag har även jag tre barn, varav det yngsta är snart två år och tycker att livet helst ska tillbringas i mammas famn. De två andra barnen är mellanstora. De har massor av aktiviteter de ska skjutsas till. Förutom barnen har jag ett heltidsjobb och ett extrajobb.

  Men som sagt, har jag tid att sitta här och uggla, har jag tid att städa bara jag vill. :D

  Men då har du ju börjat idag. Städa är också motion Glad
 • Mån 2 jan 2012 11:27 #149

  Är det bara jag som tycker att det känns konstigt att vara sminkad och typ jobbklädd när man går hemma och småstädar?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll