• Viggo och pyrets mamma
    Äldre 5 Jan 18:11
    10826 visningar
    50 svar
    50
    10826

    Hur får ni ihop vardagen?

    Det som räddade oss när både jag och maken jobbade var att dels på sön planera maten för kommande vecka (och sen åkte jag och storhandlade på mån kvällen när maken nattade sonen). Den som kom hem först började med maten, medan sonen fick kolla på TV och fick en morot el nåt för att inte "dö" av hunger. Sen åt vi middag så fort jag kom hem från jobbet. Lagade alltid tillräckligt mycket middag för att göra 2 matlådor, så var den saken löst. 
    Plock fick vänta tills tors eftermiddag el fredag, röjer man 1 gång/vecka så hinner det inte bli så mycket (inte i vår familj iaf).
    Tvätt och städ försökte vi hjälpas åt med på torsdagen så att vi kunde ta helg när alla var hemma på fredagen.
    Om man har möjlighet så kan det att båda två gå ner till 90% vara till stor hjälp, då kan man hemma varannan fredag, och har då den dagen till att rodda allt på hemmaplan, utan att man missar allt för mycket på jobbet. Dessutom förlorar man inte lika mycket i pension om båda går ner i tid istället för att en går ner till 80%.
    Nu är jag arbetslös och ska ha nästa bebis i slutet av Maj så troligtvis så kommer jag va hemma tills hösten 2013, och just nu är det väldigt skönt, för man slipper mycket av stressen i vardagen, men inkomstmässigt hade det varit väldigt trevligt med ett jobb ;) 


    -Mammas älskling 080425- - Lillgroda BF 120601-
Svar på tråden Hur får ni ihop vardagen?