• Majsan70

    Hur får ni ihop vardagen?

    Vi gör det mesta tillsammans. Underlättar ju en del. Handlar större delen av maten på nätet två ggr per månad. Har en bestämd städdag o betalar sen tonårsdottern för att hjälpa till med dammsugning ytterligare två ggr per vecka. Vi tvättar tillsammans en gång var 7-10 dag. Medans vi lagar maten görs läxorna. Vill man ha matlåda får man ta det som ev. finns över från middagen.

    Viktigt är oxå att familjen i stort delar på allt hushållsarbete. Här gör alla sin bit..allt från disk till tvätt till rasta hunden eller gå ut med soporna osv.

    Och ungarna...ja de får packa sina egna väskor o se till att slänga ner frukt om de vill ha.

    Jag tycker inte att det finns så mycket stress i vardagen faktiskt..mest bara det tråkiga i att det rullar på i samma banor. Men det är ju inget man lider av.

  • Majsan70
    Anonym (vardagsstressad) skrev 2012-01-05 22:44:09 följande:
    Ja, vi delar upp så gott det går. Men jag är den som tar största ansvaret på hemmaplan, medans mannen tar ansvar för barnens aktiviteter etc. 

    Minsta barnet är bara 3 år, och fixar inte att packa sin egen väska. (Han går hos olika dagmammor, så det ska packas extrakläder etc./kollas av).
    Kanske en annan fördelning då helt enkelt eller mindre krav. Andra prioriteringar och annan planering.
    Vad är det som tar tid o varför o varför känner du dig stressad?
    O helt ärligt..hur lång tid tar det att kolla av en väska med extrakläder?
  • Majsan70
    Anonym (vardagsstressad) skrev 2012-01-05 22:52:55 följande:
    Det tar inte lång tid alls. Men många bäckar små.. egentligen är det inga stora saker som ska åstadkommas, men det känns som att eftermiddagarna/kvällarna går åt till att fixa med alla de där småsakerna (kolla väskan, hänga en maskin tvätt, laga middag, plocka i/ur diskmaskin, kolla posten, hjälpa till med någon läxa, fixa matlåda om det inte blev något över från middagen, kolla av mailen). Jag kliver upp 4.30 på morgonen, så jag behöver dessutom lägga mig ganska tidigt för att orka.
    Men shit vilket liv!
    Jag går upp 5.45 om jag jobbar dagen...hemma vid 16.30..lagar middagen tillsammans med maken vid 17.30 när han kommer hem o innan dess hinner vi läsa läxor eller bara slappa om det är det som behövs. Efter maten = softartid om det inte uppkommit nåt särskilt.  Blir det ingen matlåda köper vi mat nästa dag. Ingen av oss ställer sig o gör en extra. Skulle vi inte ha lust att laga mat så köper vi med oss hem.

    Jag kan lix inte komma på en massa måsten som tar tid i mitt liv. Kanske för att vi prioriterat bort allt sånt på tidig basis?

    Men bara att vi tar en städ o tvättdag i veckan sparar en del stress. Vi har inte ens diskmaskin utan diskar allt för hand o alla hjälper till.
  • Majsan70
    Anonym (vardagsstressad) skrev 2012-01-05 23:17:34 följande:
    Kanske är jag som stressar upp mig i onödan egentligen... Dock är det vissa saker som måste göras:

    * Matlådor (jag har ingen möjlighet att köpa lunch)
    * Tvätten, vi har varken torktumlare el. torkskåp så vi måste tvätta ofta för att inte behöva hänga blöt tvätt överallt.
    * Middagen (som jag oftast fixar själv, eftersom mannen kanske inte är hemma. Är han hemma, så hjälps vi åt). Barnen dukar.

    Nej, jag måste nog skärpa mig med lite planering så man slipper stressen. Laga mer mat opå heögerna och förbereda mer. Vi hade lite lätt kaotiskt här strax före jul, och det är väl det jag minns..för att alla var trötta och ingen orkade göra nåt. Dessförinnan så flöt det på smidigt utan stress, om jag tänker efter.
    Ja du bör nog göra en omvärdering av ditt liv på det planet. Inte stressa upp dig i onödan osv. Kan andra så kan du.
    Själv jobbar jag heltid o maken likaså, som chef inom IT dessutom. Vi har tre barn i varierande åldrar varav äldsta på 19 år har 4 olika NPF diagnoser. På det har vi 5 katter i vår egen uppfödning o en ganska stor hund..o ändå har vi massa tid över.
    OCH vi tittar på tv o sitter vid datorerna...hinner massa mao.

    Livet blir vad man gör det till TS! =)
Svar på tråden Hur får ni ihop vardagen?