• Snöankan

    Hur får ni ihop vardagen?

    Det första att göra är ju att se till att det antingen finns extra matlådor i frysen efter storkok eller laga tillräckligt med mat för att få en matlåda. Att laga dubbla måltider känns ju helt vansinnigt om man tycker att eftermiddagarna är stressiga. Ta undan till matlådan innan du ställer fram middagen.

    Jag och min sambo har bra fördelning vad gäller matlagningen tycker jag. Han lagar maten och jag plockar undan. Då kan jag vara med barn eller ha det lugnt och skönt medan han lagar maten och och sedan tvärtom medan jag plockar undan (du plockar jag även undan på köksbänken efter hans "matlagningsstök").

    Sedan så har vi största sortens sop som man snabbt kan dra över golvet så att man inte behöver släpa fram dammsugaren hela tiden.

    Dammsuger gör vi ca varannan vecka och nu har vi investerat i en t´riktigt bra dammsugare och det gör verkligen skillnad både i effektivitet och trivsel (den är väldigt tyst så det blir inte lika jobbigt för öronen att dammsuga).

    Sedan så borde ni verkligen investera i ett torkskåp eller torktumlare så att ni inte behöver tvätta varje dag. Jag tvättar bara på helgerna. Har sagt till att på lördag morgon så töms tvättkorgarna, det som inte ligger i dom då blir inte tvättat förrän nästa helg.

    Vad gäller det dagliga plockandet så lägger vi nog max 15 minuter på det. Allt som behövs för att städa toaletten finns i badrummet så att den är lätt att städa på några minuter när man ändå går på toa. Har en microfibertrasa till spegeln som bara är att fukta och torka av med. 

    Det viktigaste är att inte ha för höga krav på sig. Om man inte orkar plocka bort en dag så får det väl stå till nästa dag. Och man behöver inte ha ett perfekt städat hem när man får gäster och sängen behöver inte bäddas varje dag. 

Svar på tråden Hur får ni ihop vardagen?