Forum Kroppsligt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Jag har röda utslag efter förlossning som sprider sig!HJÄLP!

  Lör 7 jan 2012 17:06 Läst 12922 gånger Totalt 6 svar
  Visar endast inlägg av Themis - Visa alla inlägg
 • Lör 7 jan 2012 17:06 #3

  Hittade detta på nätet:

  Sign Evis:

  "Lite nervös.

  Fick kliande utslag typ dagen efter mitt akutsnitt, längs rumpvecket liksom. Sen spred det sej så det var lite på höftkammarna. Idag har det hela eskalerat och jag är alldeles bubblig i de bristningar jag har runt naveln, och har även fått en del utslag runt tejpen som sitter över snittsåret.

  Sen ikväll så dök helt plötsligt utslag upp i min tatuering på höger underarm :eek: Alltså I själva tatueringen.

  Och medan jag konstaterade att jag i princip kunde SE hur det blev fler utslag i tatueringen så känns det också som det blivit "bubbligt" under tejpen längs snittsåret liksom.

  Vad händer???"
  --
  Svar:


  Det skulle kunna vara PUPPP, det är nässelutslag som vanligen kommer under graviditeten, men ibland efter förlossningen. Kommer framförallt där huden är utsatt för påfrestningar, t ex i bristningar, eller där huden varit varm och instängd, t ex om man haft syntettrosorna man får på BB. Kliar det?

  PUPPP är helt ofarligt, men mycket besvärande pga klådan. Det går oftast över av sig själv, annars finns det bra hjälp att få.

  Edit: såg nu att de kliar. Gå och köp kortisonkräm på apoteket, tyvärr är den receptfria jättesvag och hjälper inget vidare, men det är en början i alla fall. Sök sedan läkarhjälp fort, så att du kan få bättre mediciner, om det skulle vara PUPPP.
  evis
  Jo har ringt och fick rådet att ringa Vårdcentralen imorgonbitti, så det är min plan.

  --

  Alltså:
  Ring vårdupplysningen och hör, mot nässelutslag borde du kunna ta vanliga receptfria antihistamintabletter ett par dagar för att dämpa kroppens tendens att skapa utslagen, och så kanske kortisonkräm för att läka ut dem.
  Försök att inte ha på dig varmt, låt den irriterade huden lufta och en kall dusch eller isbitar i handduk kan lindra uppblossande utslag om du inte har nåt annat hemma och det kliar besvärligt.
  I will smite all thy borders with frogs.--Exodus 8:2
 • Lör 7 jan 2012 17:28 #5
  Anonym (prickig korv) skrev 2012-01-07 17:21:09 följande:
  Ska ändå ringa vårdcentralen på Måndag så dom får kolla
  Visst, men om det blir fler prickar så att du ser hur de pluppar upp som i svaret ovan och kliar jättemycket så bör du nog försöka skaffa antihistaminer redan ikväll, men kolla så de funkar med amningen, jag minns inte nu vilka som anses lämpligast när man ammar.

  Jag har haft helkroppsreaktion med nässelutslag själv och då hamnar man på akuten för det krävs starkare tabletter än de receptfria för att häva reaktionen.

  Klådan kan bli så svår att man står och hoppar upp och ner och vill riva sig sönder och samman och varken kan sitta still eller fungera öht. Jag hoppas verkligen att du slipper det.

  Ta hand om dig nu!
  I will smite all thy borders with frogs.--Exodus 8:2
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll