Forum Regnbågsfamilj - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • När gör man första ultraljudet?

  Lör 7 jan 2012 17:35 Läst 3536 gånger Totalt 4 svar
  Visar endast inlägg av Kronärtskocka - Visa alla inlägg
 • Lör 7 jan 2012 17:35 #3

  Hoppas frågan innebär att ni har lyckats, grattis isf!

  Det är olika beroende på vart du bor och var inseminationen är gjord.
  Ibland gör man vaginalt ultraljud VUL hos gynekologen (tidigt vecka 6-8 kanske) , andra gånger kan man göra ett UL hos barnmorskan kring vecka 12-13  (I många landsting erbjuds man då ett ultraljud i samband med KUB-test
  för att se hur fostret utvecklas, medan man i andra landsting bara erbjuder de över en viss ålder detta). Men många gör inte något ultraljud förrän rutinultraljudet RUL kring vecka 18-20.

  Vårt första barn blev till genom IVF på klinik i Göteborg- då gjorde kliniken ett VUL i vecka 7 för att säkerställa att det var en graviditet och för skriva ut oss som patienter.  Därefter var nästa  tillfälle det ordinarie RUL i vecka 19.

  Vårt andra barn blev till genom insemination i Danmark. Då gick vi till en privat gynekolog i vecka 7 för ett VUL, därefter fick jag ett UL hos min barnmorska i vecka 12 pga. min oro för att något skulle vara fel och sedan RUL i vecka 19. Men om jag själv inte betalat privat eller efterfrågat fler ultraljud hade den vanliga MVC vården inneburit väntan på  RUL precis som en graviditet efter ett samlag.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll