• Äldre 8 jan 14:10
  24231 visningar
  48 svar
  48
  24231

  Erfarenheter av Handelsbanken?

  Sweet life skrev 2012-01-08 13:15:10 följande:
  Det ÄR helt sjukt! Det skedde i en stad i mälardalsregionen med ca 40.000 invånare. Kvinnan hade en årsinkomst på ca 225'/år...

  Min chef tyckte inte direkt att det var konstigt. Enligt henne var målgruppen de med lite högre ambitioner i livet... Något som jag tycker bekräftar handelsbankens tänk är deras pensionsprogram för de anställda. Min morbror som jobbat på SHB i snart 20 år kommer vid 59 ålder kunna bestämma x antal miljoner betalas ut tack vare deras mycket förmånliga program. Oktagonprogrammet heter det och oktagonen är en vinstandelsstiftelse som drivs av personalen för personalen och är den största ägaren i banken...

  Då var det ju märkligt att de tog emot oss med öppna armar, en lärare och en studerande med 2 barn boende i hyreslägenhet. 

  Makens föräldrar har varit väl "omhändertagna" kunder hos Handelsbanken i alla år, även när de fick vända på mynten och inte amorterade på bostadsrätten. Vår bankkvinna, som är samma som deras, sa till dem när hon träffat mig och maken, att vi var de mognaste 25-åringar hon träffat på mycket länge. Inga fördomar där om våra pengar eller ambitioner.

  Jag har bara gott att säga om SHB (är väl dessutom en av bankerna som inte betalar ut dessa hiskeliga bonusar?), mycket gott bemötande till skillnad från Swedbank, superbra app, öppen och ärlig dialog.  
 • Äldre 8 jan 14:34
  #39
  Donum skrev 2012-01-08 14:30:12 följande:
  Jag är fantastiskt nöjd med Handelsbanken. Har haft dem sedan jag föddes, men har undersökt andra banker för att se vad de erbjuder. Ingen har hittills kunnat matcha Handelsbanken när det gäller huslån och billån. Det kan ju vara en nackdel att de är hyfsat restriktiva med lån (även om jag ser det som positivt), men å andra sidan är de en av få banker som beviljar billån vid privatköp. 

  Jag tycker att de är suveräna på att ta fram individuella lösningar.  

  Bara en sån sak som att vi fick rådet att ta från våra sparpengar och betala bilen, och sedan betala tillbaka (till sparkontot) den summa vi skulle betalat i lån, bevisar ju verkligen att iallafall vårt kontor har för ögonen att kunden mår bra och har god ekonomi snarare än att banken får in så mycket pengar som möjligt.

  Genom det rådet så förlorar de ju räntepengar för ett lån på, säg 50 000 och tycker att vi ska spara de pengarna själva istället. 
Svar på tråden Erfarenheter av Handelsbanken?
Logga in
Bli medlem